keškoměrka - gadget

fremen.cz přišel s myšlenkou keškoměrky jako gadgetu pro win vista/7. Když může existovat gadget, který zobrazuje fáze Měsíce nebo počítá čas do začátku víkendu, tak může být i gadget ukazující stav fronty schvalování kešek. Po stažení a instalování se stav fronty aktualizuje jednou za hodinu nebo se může provést manuální refresh stiskem tlačítka.
stažení: keškoměrka gadget

Hezké B) Rád použiju, díky!:wink:

…funguje, díky

@ rou_ovi: mazec, dík… dokonce i s grafikou ještěrky B)

Pokud by byl prováděn další vývoj, dovolím si něco do "ToDo"

• gadget se k ostatním gadgetům přichycuje nějakým divným způsobem, to samé platí při přichycení u spodního okraje obrazovky
  • možnost změny barvy podkladu z nějakých přednastavených
  • zaoblít více rohy, třeba počasí je má hezky kulaté
  • tlačítko refresh bych vypustil a udělal jako refreshovací čudl ještěrku
  • opravit šířku gadgetu, je oproti všem větší, takže vyčuhuje ven

testováno na Win7 HP

to fremen: fajn, díky za připomínky. Nevím, jestli se to dá nazvat vývoj, ale podívám se na to.

• Co se týče zaoblení tak jsem se u toho vyvstekal dost. Zkrátka částečnou průhlednost PNG to nějak nepodporuje, dělá to fialovej rámeček.
  • Se změnou podkladu se nepočítá. Pokud máš nějaký vlastní, tak si přejmenuj keskomerka.gadget na keskomerka.zip … rozbal, nahraď gadget_bg.png svým obrázkem … zazipuj … přejmenuj zip na gadget .. přeinstaluj :wink:
  • refresh za ještěrku dobrej nápad
  • šířku jsem nemohl na sedmičkách posoudit, protože ty už nemají sidebar. Našel jsem, že 130px je standard pro Visty. Kdyžtak mi, prosím, změř, kolik tedy měří ostatní gadgety

ad šířka:# Gadgets in the concise/docked state are 130 pixels wide. Include 5 pixels of drop shadow, 2 pixels on the left side and 3 on the right.

zdroj: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd834142.aspx

takže pokud nemáš shadow, tak 125px, myslím :wink:

fajne … ale zejtra

v poho… ani jsem nečekal, že to bude tak moc rychle po nahození návrhu :wink:

Pozadí jsem vykuchal z jiného gadgetu… ale nepovedlo se mi jej zmenšit a přitom zachovat průhlednost okrajů.

Přikládám to co jsem vykuchal a tváří se to, jako že je to průhledné ty okraje…

tak jsem našel závadu… když se PC/NTB uvede do režimu spánku/hibernace, tak po "oživení" měřidlo ukazuje prázdno

To dela i ve chvili, kdy NTB najizdi po startu win a jeste neni pripojen k internetu. Pak se refresh musi udelat i 3x, coz je celkem otravne…

to fremen: Tenhle obrázek dokážu taky vyrobit, ale ten gadget ho prostě osekal. Naštěstí na tohle jsem už přišel. Berte tohle teda jako BETU a já časem udělám pořádnou odladěnou verzi. :wink:

Nechci bejt rejpavej, ale byla by minimalne slusnost se optat zdroje (gc-plzen.net) zda se to muze provazat. :wink:

P.S. ovsem za predpokladu, ze to je s timto provazane… neinstaloval jsem, pouze jsem odtusil zdroj. :wink:

Ano, stahuje to od tamtud. Dobrá připomínka.

nová verze 1.1 na stejné adrese

• povolení od poskytovatele obrázku
  • zúžený vzhled kvůli lepšímu chování ve Vistách
  • zaoblené rohy
  • při nepřístupném internetu častější detekce připojení
  • ruční refresh pomocí ještěrky

x Prosím otestovat zmiňované problémy s přechodem z režimu spánku a se zpožděným připojením k internetu. V nové verzi jsem už nic takového nezaznamenal. Dík

dobrá práce… :wink:

hlášení: nainstaloval jsem na notes, na noc jej uvedl do režimu hibernace, po probuzení měřák ukazuje

x pořád se to nějak divně přichytává

fremen.cz: Já teda s přichycením nemám problémy (Win7), zkus kliknout na gadget právým myšítkem, dát Přesunout, zmáčkni nějakou šipku na klávesnici a pak už je to nastavení polohy krásně jemný :slight_smile:

No já mám taky WIN7 a hejbat s ní nejde, ale že by to vadilo, to ne, holt jsme si počasový gadget šoupl :slight_smile:

Zkus to chytit za políčko pod křížkem, mě to jde bez menších problémů…

NEvim, chova se mi to strasne line, kdyz to premistuju, kousa se to a prichytava se to divne ke spodni liste…