Kešování ve sněhu

Vyrazil jsem dneska na noční kešování, zejména za cílem poslat dva travel bugy do zahraničí. K většině keší vedla naprosto zřetelná dálnice v napadaném sněhu. Obvykle jsme to řešili s kolegou tím, že jsme pobíhali dostatečně dlouho po oklí, než byly stopy všudem takže keš nebyla tak nápadná.

Napadá vás nějaký jiný trik, jak na keše ve sněhu? Jak to řešíte vy? Řešíte to?

Totéž jsem řešil včera. Místo kešky jsem uvedl do původního stavu, tzn. sněhový poprašek jsem nahrnul na původní místo a okolí jsem pošlapal tak, aby nebyla jednoznačná cestička. Víc se asi udělat nedá.

Taky jsme včera byly lovit a musím přiznat, že to byla docela síla. Najít keš plus obtížnost díky snhu. Nikdo před námi lovit nebyl, takze žádná geocestička nám nepomohla..Samozřejmě po nalezení a uložení kešky a svoje místo. Jsme udělaly maximum,aby to nebylo pro ostatní kačery hned jasné, kde hledat:-)

Já si radši předtím než vyrazím důkladně přeštu listing a podívam se v ampách kde by to mohlo být a pak vyrážím. Kdyby mělo být místo nekde kde bude hodně sněhu tak si to nechávám na jaro. Letos se už stalo že jsem kešku kvůli sněhu nenašel.
Nebo je docela dobrý když je keška pod kamenem a on je přimrzlej druhýmu.

Nejlepsi by asi bylo pri snadnem nalezeni kesky pokracovat dal, aby stopy vypadaly, ze kolem skryse nekdo jenom prosel. Kdyz neni nalezeni na prvni pokus, tak udelat spoustu stop okolo, at neni videt kde keska je. Nejhorsi je, kdyz vedou stopy ke skrysi, pak je tam par stop u skryse (vytazeni kesky, zalogovani, ukryti) a pak stopy zpatky na cestu. Ani bych moc neresil, jestli to napovi nekomu dalsimu, ale mudlove by si mohli vsimnout. Podle me rozhodne resit, bud rovne stopy kolem skryse, nebo stopy vsude kolem.

lovil jsem zatím vysloveně zapadanou jen jednu a protože byla nedaleko srázu dolů, tak jsem udělal cestičku kolem jako že se někdo procházekl a koukal dolů… jinak falešné stopy jsou asi nejlpeší řešení, pokud se nepovede najít hnedka…

proslapavam cestu i po okoli v nadeji, ze misto s kesi nebude videt… :wink:

já měl jiný problém přišel jsem ke keši a tam žádné stopy gps ka si se mnou hrála na schovku a nápověda v kořenech břízy a okolo březoví haj.Nakonec nalezeno ale prohrabal jsem v okruhu 15m všechny břízy. ±15cm sněhu

To by se dalo také řešit. Vzít si s sebou flašku se světle žlutě barvící vodou a stříknout do blízkého sněhu. Když pár kapek odletí mimo nevadí. :smiley: Bude to věrohodnější. B)

Wow, to bude zážitek pro další kačery, co přijdou ke keši. :stuck_out_tongue:

Len aby sa to nezvrhlo na maskovanie kese natrhanym toaletakom s cokoladovymi smuhami… :smiley:

v pondělí před vanocama se mi povedlo cca 1,5m od kese byt zhruba popas ve sněhu a za pomoci hintu "mezi 3mi smrcky" sem se zakopaval co to slo… kdyz sem se podival nad sebe, tak sem si vsiml ze sem ve smrkovem lese :smiley:

Nač tahat flašku se světle žlutou vodou :wink: … si vystačím s vlastní zásobou… B)
… no a na web zaloguju že: "doporučuju další lov až po vydatném deštíku" :smiley:

Nebyli my jsem na stejny kesce? :slight_smile: Ja tam ale byl pri predchozim snehu.

Vcera jsme byli se Zlicinakem v lomu, hint "pod kamenem" nebo tak nejak. Primove. Po nalezu jsem jeste vytahl smetacek, trochu to tam pometl snehem, ale na to mnozstvi stop bych musel it rolbu. Nejak matouci jsme udelali, ale nejsem si jist, ze by to stcilo k maskovani.

Moje zkušenost se sněhem byla vtom smyslu, že byly stopy okolo všech možných eventuálních skrýší. V takovým případě to vůbec neřeším. Jinak samo sebou matu jak můžu.:wink:

Predevcirem jsem ze snehu vyhrabal celou jednu kolejnici. Hint pro small byl pod POSLEDNI kolejnici… Samozrejme jsem nic nenasel. Jak jinak… bylo to pod PREDPOSLEDNI kolejnici… :smiley:

taky jsme ted lovili ve snehu. Snazime se delat stopy kolem, ale nejvetsi problem je s maskovanim. Nikdy nevite, jak to bude vypadat, až sníh roztaje.

Ja dneska malem umrzl na [cache]GCMP4K[/cache] tyhle treskuty mrazy maji tu vyhodu ze snih je hezky sypky a lze snim skrys pekne zasypat. Kdyz jsme ale zakladali [cache]GC1J6YE[/cache] tak byl snih mokry a tezky, takze jakykoliv snahy o zamaskovani cesty vedly akorat k tomu ze to kricelo "Tady neco je". Takze jsme vydupali spousty cesticek vsude mozne.

Hledat v cerstvem snehu je ale jinak super. Je to vlastne takovy maly FTF, zadny stopovani ale opravdovy hledani. :slight_smile: