Tuhle tu někdo říkal, že letos klíšťata vymrzla. Ha Ha! V pátek jsem si přinesl 2 z Krušných hor. Dnes jsem v Praze setřásl asi 4, snad jsem žádné nepřivezlo domů.
My nasemu psovi kazdy den vytahujeme dve az tri, prestoze nosi antiparaziticky obojek, ktery loni a predloni celkem zabiral. Krome toho prumerne po rannim venceni shazuju tri az deset jeste neprisatych klistat ![]()
Letos je nějaká úroda klíšťat, každou chvíli ze sebe nějaké setřesu.Ale zatím se žádné nezavrtalo.
Tak já měl zatím 7 lezoucích a už 2 zavrtané. Škoda, že není nějaký antiparazitický obojek pro kačery ![]()
Hned bych si ho pořídil. Tvrdili, že zima byla dlouhá a všechna klíšťata pomrzla, ale jen do prvního jarního dne. Pak začali říkat pravý opak-že bude klíšťat dost. Tentokrát se nespletli-bohužel
Naopak, letos nebyla zima jaká by měla být a klíšťata naopak nevymrzla a velmi se jim daří. . . . šmejdům, jí už si prožil encefalitidu a ty hajzly trápím a tejrám protože si nic jiného nezaslouží ![]()
V zimě sice mrzlo hezky, ale takě bylo dost sněhu, díky čemuž to prý přežili. Škoda… Co zkusit nosit psí protiparazitický obojek? Třeba zavedeme novou módu ![]()
jj, podle informací na netu byla letošní zima pro klíštata ideální, takže se máme na co těšit. I já se nechal konečně očkovat a hlavně, jakmile jdeme ven, stříkáme se aspoň sprayem proti klíšťatům. Je to minimum, ale snad to pomáhá.
Když očkování je jen proti encefalitidě, ale ne lymské borelioze. Stříkám se taky-klišťata projdou. Pokud si vzpomínám, tak na konci zimy si pochvalovali, jak vychcípají klišťata a komáři. Klíšťat je dost a komáři si na mě smlsli už dvakrát při hledání jedné mršky zašité u jezírka. Klíšťata jsem si ostatně přinesl ze stejné lokality. Jak jsem hrabal pod kameny a ve sterém listí, tak jsem jich setřásl asi pět z rukou.
Potvrzuji, ze letos je klistat jak nadelano… Mel jsem uz 4, tri hajzliky jsem objevil hned po odchodu z kese jak po me lezly a ctvrte si na me smlslo, sfinky maly! ![]()
Včara jsme jich ze sebe shazoval snad 10 a stejně jsme dvě našel až večer grrrrrrrrrrrrrr
NJ, já vás chápu, taky musím zbytek rodiny odklíštatovat.
Já i když si každej donese klíště nedonesu žádne.
Sem nejak antiklíštatová. Jen mně zajíma jestli sem úplnej unikát, když se nám tady rozjela tahle klíštatková téma, nebo je nás víc takových z druhu ![]()
Možná je lepší někdy nemít repelent,protože ty potvory mají větší chuť na oběd:-D,no trochu vážně,ano bohužel je situace špatná,obzvlášť na Vysočině je nejvíce nakažených,nechráněn lovím a pořád je to ok,tak nevím..
Ale jo, tomu věřím, z malé Vladěnky - ani jedno, z jeníčka jsme shazoval 2 a ze sebe 10 kousků a i tak si je donášíme z přítrody - prostě na děvčata v naší rodině jdou minimálně :-))))
Jestli mohu poradit, zkuste se nacpat thiaminem (vitamin B1), jedna tableta B-komplexu forte a budete klíšťatům smrdět tak, že vás vynechají.
Tak po tomhle vikendu, na psu co tam byl, tak sundavali tak 20 klistaku… Jinak becko se doporucuje, pouzivam B(eer)komplex a od ty doby zadny, jinak sem vzdy nejaky chytnul… ![]()
Zatím musím zaklepat, že žádné, nicméně vlákno na tohle téma je vynikající nápad, aspoň se člověk dozví nějakou tu dobrou radu
Dneska jsme nakoupili repelenty, tak se uvidí, jestli pomůžou nebo to zhorší ![]()
Nedávno jsem četla teorii, že na lidi, kteří mají neustále studené ruce, klíšťata nejdou. Naopak, Ti, co mají ruce teplé, klíšťata přitahují. Musím říct, že v našem okolí tato teorie docela funguje.
Jinak za poslední 4 dny (z toho 3 dny kešování a jeden den na zahradě) jsem jich vyndavala Lucky snad 50.
Ja se taky musim prihlasit. Jeste pred tremi lety jsem netusil co to je kliste a nevedel jak vypada. Teprve az pri jednom vyletu s geocachery jsem zpozornel, kdyz jsem videl jak ze sebe ti ostatni stale neco oklepavaji a smetavaji, tak jsem se taky zacal pozorovat a nic, stale nebylo co oklepat. Musim rict, ze jsem brejlovec, ale na blizko vidim velmi dobre. Tak jsem podlehl kampani a nechal se naockovat a teprve pote se do mne zakously dve klistata a od te doby zas nic. No musim rict, ze si nekdy pripadam jako vadny, kdyz po mne nic nepochoduje, nekdy o tom ve vlaku premyslim a rikam si " Proboha v cem se lisim!!!". O tom ze jsem byl v zamorenem kraji se dozvidam az z novin po tydnu a to projelzam krovim, loukami, u cache si vzdy sednu na zem. Jen obcas na mne z nepochopitelneho duvodu zautoci vosa, ale uz jsem si zvykl.
Dalo by se to pochopit i tak:
"Nedávejte se očkovat, kousne Vás klíště …"
Tak nase konecne skore za tento vikend je 16 klistat na 4 lidi.
Zkusim se zivit tim B vitaminem