KML export

Zdravim, mohl bych nekoho z tech, kteri pouzivaji export do igo8 (.kml soubor) pozadat o zaslani nejakeho funkcniho vyexportovaneho souboru? Pokud by to slo, staci aby v nem bylo od kazdeho druhu kese par kousku.
Pri prvnim pokusu o nahrani kesi do navigace (MIO 520) se vsechno povedlo, kesky se krasne zobrazily, ale kdyz jsem chtel nahrat aktualni soubor, tak uz se mi nedari, bud vubec igo nenabehne, nebo se zobrazi jen tradicky a eventy, nic jineho. Proste se to chova vselijak.
Dost mozna delam chybu pri nahravani, nevim.
Soubor nahravam do /userdata/poi/, tak jak je psano v navodu u makra.
Mam smazat vsechny soubory ve slozce s tim, ze si igo vygeneruje nove z .kml souboru, nebo je naopak nechat a nahrat jen novy .kml soubor?
Vcera jsem to zkousel snad 20x a vysledek porad vselijaky, jen ne 100pro. :slight_smile:
Za rady a nakopnuti dekuji predem :slight_smile:

Smazat všechno a nahrát nový … Jinak co se objeví záleží na nastavení, občas je potřeba přehodit ikony …

Smazal jsem všechno, nahrál nový soubor a ani po 15 minutách se igo nespustilo. mam podezření jestli se mi nějak nekazí export, proto jsem chtěl vyzkoušet funkční soubor od někoho jiného :slight_smile:

Něco vyrobím a pak přiložím, teď nemám žádný. Nicméně neuklepl jsi se při výběru exportu? Stalo se mi, že jsem omylem vybral kml export pro google earth a pak jsem se divil, že to nemaká :smiley:

Ono to muze trvat skutecne hodne dlouho. Ale 15 minut je asi moc.
Zkus vyexportovat jen par kesi, treba 500. To by melo byt relativne rychle.

Jinak ja uz jsem ten export minimalne rok nepouzival a nevim, jak se projevuje u novejcich verzi iGO.

Spravnou syntaxi toho KML muzes overit treba tak, ze ho zkusis otevrit v Google Earth, prevest GPS Babelem do jineho formatu, otevrit ve webovem prohlizeci (pokud nezahlasi chybu, je to OK) a podobne.

Pokud by tam chyba byla, nejednalo by se o chybu ve validite KML vuci schematu, ale spise ve "well-formedness" toho dokumentu (coz presne hrave overi webovy browser).

Tak jsem Ti to poslal na email … Jsou tam skoro všechny druhy keší a je to funkční …

Tak uz vážně nevím. Zkusil jsem 500 keši i komplet všechno co mam v databázi vyexportovat s default filtrem a v gpsce to frčí bez chyb. Napadlo me, nemůže být případný problém v kódování souboru? ted jsem to zkoušel na windows, kde je nějaké standartní. Ten problémový soubor jsem exportoval doma na linuxu, kde je utf-8. Je možný, že by to igo8 nezvládlo? Přitom moje 60csx s tim problém nemá, zvládne co ji předložím.

Jenom malá poznámka: ještě cca před rokem se mi do iGo na Mio P350 vešly (přes *.kml) všechny keše v ČR i s waypointama, teď už ani omylem. Je třeba zmenšit počet keší v tom kml souboru omezením výběru.
Pokud je jich moc, projevuje se mi to stejně jako tobě. iGo nenaběhne ani po hodině.

Ja mam napsany i export do upoi souboru urcenych primo do iGO. Tam je ale ten limit na pocet bodu jeste mnohem vice omezujici, takze jsem ho rovnou zavrhl

Tak chyba byla asi mezi klavesnici a zidli. Vyexportoval jsem komplet nenalezene kese, coz obnasi asi 8000 polozek a IGO to vzalo bez problemu. Timto se omlouvam za zbytecne vlakno a jeste jednou dekuji za rady :slight_smile: