V Kvetene je vsechno. Jen na stromy nebyla spatna od Knizniho klubu "Stromy" v takove zelene balene edici (nemuzu t ted najit) Jsou tam docela dobre fotky, ale osobne davam prednost kresbam protoze v tech se lepe vyznava…
V tom pripade zajdi do nejvetsiho knihkupectvi co v okoli najdes a prohlidni si co tam maji a co co se ti bude libit nejvis to ber.
Knizka "Stromy a kere" kdysi vysla (asi pred 20 lety) a nebyla spatna:-)
Taky zalezi na tom k cemu tu knizku chces. Pokud bude lezet doma muze to byt pomerne bichle na tahani s sebou uz asi ne (i kdyz my jsme v poznavacich dobach tahali Dostalovu Novou Kvetenu CSSR coz jsou dve knizky o neco vetsi nez A4 a kazda asi 1800 stran) pokud ti zalezi na tom urcit o co opravdu jde tak nemas jinou moznost nez vzit nejaky klic, jinak klidne neco obrazkoveho…
Já mám doma toto dílko:
Prof. Dr. Gottfried Amann: Stromy a keře lesa.
Nakladatelství J. Steinbrener Vimperk, 1997
Kapesní formát, krásné kresby, dobře se v tom hledá.
Ale asi už bude těžko k sehnání.
Pokud se spokojíš s obrázkovými publikacemi, tak je asi fakt nejlepší zajít do knihkupectví. Pokud bys potřeboval něco na vážnější práci, tak dobrým kompromisem mezi bichlemi Květeny (nebo Dostálovy Nové Květeny) je publikace Klíč ke květeně České republiky, což je vlastně terénní určovací příručka obsahově přímo vycházející z těch bichlí. Takže 10 dílů (včetně zatím nevydaných) v jednom.
Ten Klíč je určitě super pro odborníky, ale laikům bych ho moc nedoporučovala, i kdyby se sehnat dal. Občas dělám v terénu doprovod své botanické sestře a nikdy jsem si v něm moc nepočetla, a to mám kytičky docela ráda. To už je fakt na to zařadit kytku do druhu, když jsi +/- schopen určit rod.