Kodaň-tipy na ubytování, keše, dopravu po městě

Zdravím,
v listopadu se chystáme do Kodaně na keše a tak bych uvítal tipy někoho, kdo tam již byl.
Pokud budete mít co říci k následujícím bodům, budu velice rád.

1. Kde se dá sehnat nějaké dobré bydlení, aby to nestálo půlku výplaty a nebylo to příliš daleko od centra.
  2. Jak to vypadá v Kodani s městskou dopravou. Nějaké zkušenosti by se hodily.
  3. Které keše v Kodani určitě navštívit. Je tam něco, co prostě musíme mít?

Diky za jakékoliv tipy weri

PS: Tipy z fora mám pročtené, tak prosím kontruktivní zkušenosti a nikoliv odkazy na stará vlákna :slight_smile:

můžu poradit jen s bodem 1, ubytování je nejlepší zdarma:) www.couchsurfing.org

zdar. tak trochu od mi:

ubytko nevim, bydlel sem u kamoša :smiley: ale ten couchsurfing je fajn

s dopravou je to tam asi nejlepši na kole (ty se tam daji pučit, sou to sice těžky herky ale neni to tam zas tak velky aby se to nedalo), pučujou se na specialnich stojanech a vratna zaloha je tušim 20DKK. nebo se to da i pěšky :slight_smile:

jinak ke krabkam: ja sem lovil jenom tradičky bo nebylo moc času (tyden je fakt malo a nechtěl sem běhat jenom po škatulich) ale co sem odlovil a libily se mi hodne: [cache]GC18VQV[/cache] [cache]GCP86A[/cache]

MHD je v Dánsku obecně dost drahá, takže taky doporučuju kolo. Nicméně listopad už je možná po sezóně, takže je možné, že už městská kola nebudou ve stojanech. Chce to zeptat se na informacích, případně doporučí půjčovny kol. Link na městská kola zde: http://www.bycyklen.dk/english/thecitybikeandcopenhagen.aspx
Jinak na listopad doporučuju deštník, pláštěnku nebo goretex oblečení s sebou, je dost možné, že bude pršet. (Loňský listopad v Dánsku propršel skoro celý…) Ale nenech se odradit, Kodaň je nádherná! :slight_smile:
S keškama bohužel neporadím, loni jsem byla bohužel ještě mudla :slight_smile:

Díky všem za tipy a pokud by měl ještě někdo něco ke Kodani, tak sem s tím.

Jedeme až na konci měsíce, ale už teď víme, že kola vynecháme, spíše pěšourem nebo případně MHDéčkem. Nejvíce mě lákají ty jejich vodní autobusy, to musíme vyzkoušet, to u nás není :smiley:

Ahoj,
ted jsem se vratil z vikendu straveneho v Kodani…

Pujcovnu kol jsme nepotkali…asi je to na zimu schovany…

…ale co se nejvic vyplatilo je cOPENhagen Card…stoji na 24 hodin 229DKK a je v tom zdarma mhd (vcetne water busu), zdarma vlezny do 60 muzei asi a plno slev…

vyplatilo se nam o fakt hodne…a navic nemuset furt hledat drobny a tak…

Jinak pocasi nam sice vyslo krasne…svitilo slunko…ale kosa poradna…

jo a Socha Morske panny co tam je hlavni atrakce je na expu v cine…ale mozna uz bude zpatky na konci mesice

ahojte priatelia,

v kodani som už bol a chystám sa znova :slight_smile: krásne vyspelé mesto, oplatí sa copenhagen card

swenney - žiadna pujčovna kol? v lete sú na každom kroku :slight_smile:

predtým som býval u kamaráta, teraz hľadám nejaký hotel na júl 2013… viete niečo poradiť? Kodaň | Lacné ubytovanie - tu odporúčali saga hotel v centre za celkom príjemnú sumu

nemáte s ním náhodou skúsenosti? alebo nejaký iný hotel v centre mesta za dobrú cenu?

:wink:

V Saga hotelu jsme bydleli vloni v prosinci a cenově patřil k dostupnějším. Vybavení nic moc, koupelna a záchody společné na chodbě, každopádně každé ráno luxusní snídaně formou bufetu. A velké plus je, že je jen kousek od hl. nádraží. Pokud tedy hledáš něco levnějšího a nevadí ti trochu méně komfortu, tak za sebe mohu Sagu doporučit.

Cena jízdného je pro našince hodně vysoká, takže pokud budeš víc cestovat, tak určitě vezmi "Copenkartu" :slight_smile: