v neděli sme byli na lovu,hledali sme kešku Stone hill a jak sme tak lezli po skále a nemohli jí najít,tak sme viděli slečnu s krabičkou,počkali sme až jí uloží a odejde a šli sme pro ní,ale ejhle něco jako logbook tam bylo,tak sme se zapsali,ale pořád nám to bylo takový podezřelí,proč je plná kofola odznáčků.Nakonec sme našli tu pravou o pár metrů vedle.Hledala jsem už na netu o tý kofole a nic,našli ste taky někdo kofola kešku?
To si kofola založila vlastní hru, na litrových lahvích se vyskytují souřadnice kofola schránek
jo tak,já piju jen občas točenou a tam nic nepíšou:D
![]()
Co jsem tedka koukal na web tak tam mají všechny místa popsaný a rozdělený do několika kategorii, ale souřadnice jsou uvedeny az na te lahvi, takže super marketingovej tah. Kešování jen když utrácíš nebo máš tolik drzosti obejít v krámě lahve a ofotit si souřadnice ![]()
já jsem to tam nenašla:o akorát je trochu blbý že je ta jejich piksla pár kroků od kešky,když půjdeš tou stranou co mi tam narazíš první na kešku,nevim co tam mají za nápovědy,ale ukryt je stejný,ve skále.
Myslim, ze s popularitou GC se zvysi pocet i dalsich "her" na GPS-bazi. S tim nic nenadelame. Podobne kolize se tu uz resili napr. u opencachingu.
http://www.bloudeniskofolou.cz/#/mapa
- souřadnice jsou na webu, takže nic kupovat nemusíš
- je to blbnutí pro puberťáky
- dneska se schválně na jedné cestou do práce zastavím
Tragédie je hlavně to, že určitý typ kačerů zaloguje první krabici, co najde a klidně tam dá i trackovatelný předmět ![]()
V Jizerkách má skoro každý pomníček nějaký turistický notes a zrovna teď řeším zalogovanou rozbitou sklenici a požadavek na údržbu u Lock@Lock krabičky o pěkný kus vedle …
Asi nemáme na ty místa patent a tak to chce koukat, co vlastně ten nález je a jestli to je ta správná hra …
Hm, skoro mi připadá, že někdo si tak trochu vypůjčil myšlenku geocachingu.
To bude paráda, jak na každé ZŠ bude z jedné strany schodů keška a z druhé strany kofolovka ![]()
Jednoznacne bude nutne okamzite napsat varovani do listingu. Treba ze spravna keska ma takovou a takovou barvu a ja nevim, co jeste. Samozrejme se to da jen v pripade, ze se owner o te paraziticke kesi vcas dozvi. To je myslim nejvetsi problem. A pak mozna taky to, ze rada lidi u tradicek listing ani necte. B)B)
Tak jsem se tam jen ze zvědavosti podíval. Ale co mě hned upoutalo, je udávání souřadnic s milimetrovou přesností… (na desetitisíciny vteřin) ![]()
Jen doufám, že se tahle komerční akce Geocachingu příliš nedotkne.
Dobrá příležitost pro FTF huntery. Jen v Praze minimálně dvě kofolovky čekaj na svůj FTF log :D:D:D
Sice geocaching nehraju ale když tu čtu různý témata tak mi připadá že celej gc jde do prdele,už to prostě nemá v sobě to kouzlo vyjímečnosti po keškách se už jezdí auty, dělaj se celo rodinné výpravy jen aby bylo co nejvíc nálezů (jako by šlo lidem o život) rozkrádaj a ničej se jednotlivý kešky, lidé začínaj podvádět a místo aby na nějaké místo došly a něco tam si vyměnily tak seděj u internetu a s pomocí map souřadnic apod. si jenm zapíšou že na tom místě byly,už se nevyměňujou různé předměti ale jen se člověk zapíše jen aby měl víc nalezených než nědo jinej, a teď navíc s tou firmou Kofola co vymyslely.
Za chvýli to už bude běžný jak chození(teda dnes už ježdění) na nákupy a za pár let budou lidi kňučet že všechny kešky nalezly snadno nebo jich je málo apod. a na konec se na tuto zábavu úplně zapomene.
Pořád si myslím, že kdyby se navázal účet na GC.cz na účet na GC.com, tak by místním vtipálkům nestálo za to zakládat každý týden několik nových účtů a snažit se vyvolat flame…
Ty jo, už v sedmnácti letech taková malomyslnost. To je na malomyslnost i ve třiceti ![]()
Osobně bych nebyl proti.
A hned mě napadá jak to technicky celkem jednoduše udělat, aniž by se muselo nějak spolupracovat s GC.COM jen s využitím jejich stávajících prostředků.
no a v zabradli schodu bude pepsi a pod dlazkou takova underground opencaching varianta - trava od mistnich dealeru ![]()
[quote]
javla napsal/a:
Za takoveho pametnika se jeste nepovazuju, ale kdysi to tady tak bylo. Na gc.cz se moh zaregistrovat jenom ten, kdo mel registraci na gc.com a mel aspon 1 nalez.
no gc už není co býval. ale přoč nevyrazit na výlet s celou rodinou? a co sí týče výměny tak já osobně taky nevymenuju… taky ty napul rozpadly kyndrvajicka… ale mám rados ze sem sem dosel potesil se z krásného místa a jsem rád že jsem krabku našel… ale řekni kdyz se v necem pocitaj body tak proc nebýt nejlepší??? a že bych nemel casem co sbírat toho se zrovna nebojim.. ani toho ze se na gc zapomene.. más strach spíše z opaku..
Tak jsem se podíval na tu jejich mapu…inu hezká ,ale už se těším, jestli se jim to trochu rozšíří, jak jim bude kolabovat.