Kolegové kačeři - poraďte, jak na kešku, nalezenou, zalogovanou a nyní je úplně jinde

Včera večer jsem s kolegou lovil v Brně a narazil jsem na zajímavý problém.
Jak přistupovat ke keši, kterou už mám dlouho odlovenou, ale ona mezitím změnila uložení o cca 100 m, změnila se její velikost i hint.
Konkrétně jde o GC1EACN - Justiční palác.
Kolega si tuto přál odlovit, dobře tedy, vedl jsem jej na místo činu, když mi hlásí, ale tady ne, mě to ukazuje o 100 metrů do jiné ulice a i hint je jinak.
Takže jsem vlastně spolu s kolegou odlovil úplně jinou kešku - z náhedné schovky a smallky se stala klasická tictacovka.
Jak toto řešíte, nejde o ten bodík, ale defacto, je to úplně jiná keška než původní. Co vy na to?

Pokud je kod cache stejny, tak je to porad ta sama, i kdyz jinde a jinak. POkud ma jiny kod, jedna se o novou cache.
kdyz se podivas na listing, mas ji tam jako loged nebo ne?

EDIT: vidim, ze ji mas odlovenou Geocaching
tudiz ji podruhe nezalogujes ani kdybys chtel

nenasli jste nahodou nejakou uplne jinou nahodou? Nikoliv tedy justicni palac, ale neco uplne jineho?

EDIT2: asi jste opravdu nasli ten justicni palac

byl posunut o 100m tudiz jsi jej jiz nasel, bodik jiz mas a dalsi z toho nevymlatis :smiley:

EDIT3 to ze se cahce obcas meni (poloha velikost…) je dano vetsinou tim, ze jako puvodni nevydrzely. Nkedy se mohou posunout o jeste vetsi vzdalenosti, ale je to stale jedna a ta sama cache (kdybys ji nesel znovu lovit s tim, kdo ji nemel, tak bys na to s nejvetsi pravdepodobnosti ani neprisel, malokdo se vraci opetovne na jiz odlovenou cache), takze i kdyz si ji hledal 2x, mas ji jen jednou :slight_smile:

tak a ted uz jsem snad napsal opravdu vseB)

pokud autor při přesunu nenapsal, že si nepřeje opakované logy a chceš-li, tak ji podle pravidel můžeš opět zalogovat…

Omyl, kolikrát ji zaloguješ, tolik bobíků z ní vymlátíš:D

tak to vidis, a ja myslel, za to nejde…

pak se ale nediv, že ti bodové konto narůstá jen zvolna:D:D

aha, tak takhle :D:D:D

Technicky jde, ale je to proti dobrým mravům. Nedělej to.

Já takhle logoval jedinou kešku… zcela předělanou mysterku - luštění i uložení…

Já ji nehodlám znovu logovat, nejde mi o bodík, ale předestřel jsem toto téma, jako zajímavý problém na který jsem náhodou narazil. Nebylo by lepší při přesouvání keší starou disable ?

Pokud zaloguješ jeden kod keše 2x počítej ale s tím, že budeš mít paseku ve statistikách a budeme za pár týdnů řešit v jiném vlákně, proč ti to ukazuje nalezených keší 299 když jich máš 300 :smiley:

Osobně to nedělám… Keš mne přivedla 2x na stejné místo a u městských keší je běžné, že se přesouvají, mění velikost atd.

edit1: disable a přesun? Proč? Jednak tam hrozí, že novou keš schvalovači neschválí kvůli kolizi. Často se změní jen vzoreček, výsledné souřadnice, ale keš je jinde než dávají původní schválené final… B) Takový postup bych viděl jen v případě změny typu keše, ale jinak je to zbytečné.

Tu keš jsem lovil.. Původní jsem dříve nenašel, ale novou ano, ještě za mě byla small, ale to umístění je fakt krutý. :slight_smile:

Někteří owneři k druhému logu dokonce navádějí. Pokud se jedná o multinu, u které byla přidaná stage a a tím pádem se změnila finálka výrazně, nevidím v tom problém. Podobně je to třeba s dodatečnou podmínkou u mysterky. V tomto případě šlo o současnou fotografii měsíce a Ještědu z určitého místa. Sám úkol byl obtížnější než odlov samotné keše.
Takže jako "prohřešek proti dobrým mravům" bych viděl logování, když někdo ukradne finálku a nová opakovaně putuje v blízkém okolí jen kvůli ukradení.

Narazila jsem na keš, které se kromě všeho ostatního změnil i název - mám ji ve statistice jako nejmladší nalezenou, přitom krabičku tohoto jména jsem vlastně nenašla. Taky Brno.

Sám jsem u své keše řešil změnu z tradiční na multi z důvodů nevyhovujícího místa uložení. V listingu jsem potom napsal, že kdo chce může si keš klidně zalogovat znovu. Nevidím v tom žádný problém, je jen na nálezci, jak se rozhodne.

Když už tak Archived, a ne disabled