Kolik přístrojů najednou používáte?

Ahoj. Jak to tu všechno pročítám, mám pocit, že jsem úplný břídil, když chodím jen s Garminem, kešky do něj nahrávám (někdy klofu i ručně, kvůli dvěma-třem se mi nechce vytahovat šňůra), nedávno jsem si vygenerovala statistiku (poprvé) a jinak tak nějak nic nepotřebuju. A tady všici používají tisíce přístrojů, programů atd. To taky potřebuju? Přemýšlela jsem nad něčím, kam bych stahovala listingy, abych neměla plný šuplík papírů, můj Garmin to neumí. Je tady taky někdo takový it-antitalent? A dá se sehnat něco levného na listing (nehci měnit Garmina za Oregáno apod.). Díky

Doporučuju zůstat u papírových listingů. Mít u sebe několik krabiček a pořád hledět do displejů je na nic. Já radši koukám po přírodě a když třeba lovím multinu tak si poznámky píšu přímo do listingu.

Já používám gps Garmin Legend kde mám uložené kešky, které chci zrovna najít a když mám nějaký problém, nebo chci najít nějaké kešky v okolí místa kde jsem se náhodou octl, tak mám internet v mobilu, takže se můžu přihlásit na GC.com nebo tam mám program Handy GC light. To mi bohatě stačí…:slight_smile:

přesně tak, ja taky nejraději lovím s kusem papíru(mám to černé na bílém a krásně velké- nemusím nikde nic luštit na malinkém display) a GPS, jinak taky někdy používám PDA kde mám handy geocaching a tomtoma(což se taky někdy hodí).

Mám taky Legenda a za nic bych ho neměnila. A pravda ,nedávno jsem si pořídila mobil, který má slušně velký displej a gc.com je tam docela dobře vidět. Tak asi taky zůstanu u papírů a v případě potřeby u internetu v mobilu;) Díky

Mobil s Handy a jeste donedavna eTrex H (legend mel mizerny prijem a stejne zacal blbnout), no a ted si zvykam na Dakotu…

Moje řeč. Není nad vlastní poznámky do papíru. :slight_smile:

kalisblok

Tak pokud plánuji a vidím, že listing stojí zato, tisknu ho a čtu cestou, píšu si poznámky apod. Pokud je krátký a tak moc neinformující, nahrávám do Colorada…

Ale jinak též využívám minimum, tj. GPS, PC na GC.com, papír…

ale jinak ostatních krámů co tahám sebou, to je děs: tužka, baterka, KPZ apod. :slight_smile:

V terénu jsem zatím chodil jenom s etrexem (ale je fakt, že jsem zatím nelovil žádný multi a mystery), ale vždycky jsem měl s sebou v báglu ASUSe (A696) pro všechny případy. Ve městě chodím s ASUSem.

Tak ono samozrejme zalezi kolik toho tak bezne jdes ulovit. Jestli 2-3 kese behem vyletu tak rozhodne jeden garmin staci a event. papir s listingem multiny. Ja pouzival garmin etrex temer rok a pul a nemuzu si stezovat. Co jsem potreboval jsem si vytiskl. Ted kdyz mam colorado tak samozrejme nemusim datlit souradnice, opisovat hinty, kontrolovat posledni logy apod. Dlouhe multiny si stale tisknu, popr. listing, ktery je s potrebnymi obrazky (kolous je nezobrazuje). Rekl bych ale ze ted setrim lesy mnohem vice. B):slight_smile:
Jinak nevim, proc bych mel s listingem na displeji do neho pri hledani stale cucet. Kouknu kam ukazuje sipka a jdu. Rozhodne nejdu s ocima prilepenyma na displeji az ke kesi. B)B)

Používám mobil na všechno,kromě luštění multin na papíru..

Taham Oregona 550 + HTC Touch HD. Pokud jedu na vic kesek, tak si tisknu orientacni mapu s polohou kesek.

Já si většinou vystačím jen s eTrexem H, a s papírem který mi vyplivl Skrýšotlač…dopisuju si třeba poznámky, a v kapse mívám někdy papírovou tur. mapu. Ale když je to neplánované, tak mi pomůže Nokia N95 s Handy Geocaching jen pro natáhnutí listingu, souřadnic…

Prvních 400 keší jsem lovil jen s propiskou a vytištěnou fotomapou, někdy jen s ručním náčrtkem. Jednoho dne jsem si řekl, že už těch plných kapes a půl tašky papírků s nenalezenými tradičkami, nedojitými multinami a nedoluštěnými mysterkami bylo dost a že bych to všechno mohl mít v mobilu. Tak jsem začal používat různé prográmky aby to fungovalo, abych se v tom vyznal a aby to bylo aktuální.
Po roce můžu říct, že papírků neubylo, jenom teď trávím hodiny se softem, aby jich aspoň moc nepřibývalo. :slight_smile:

Cheche, tak to se hned taky všema deseti hlásím do klubu antitalentů. Přesně jak ty. Legend, tlusté desky s papíry, čtyřbarevná propiska, většinou i digiťák a nadto pár kilo všelijakých zbytečností, co ze setrvačnosti tahám v ruksaku. Mobil k osobní komunikaci ani notifikacím nepoužívám (jsa nahluchlý a i v nejparnějším létě důkladně oblékaný, vyzvánění neslyším a necítím), takže ten si beru na lov jen výjimečně, když předpokládám, že bude potřeba něco aktuálně řešit v terénu (logování trackables nebo tahání souřadnic, které jsem si nestačil vypsat před odjezdem). Ne že bych po těch prográmcích a jiných vymoženostech nějak zvlášť toužil, spíš při prohlížení vláken tady na fóru nepřestávám žasnout, co všechno už si lidi na tu organizaci vymysleli a hlavně jak to zvládají. Taky se mi ani nechce hrabat se v nějakých programech a sahat za PC pro kablík, radši to vytisknu či jenom naškrábu na papír a datluju souřadnice až ad hoc při cestě atp. Sama v tom tedy rozhodně nejsi.

Sem tam papir, sem tam v hlave ortofomapa, sem tam vytistena multi, jinak jen telefon N95 v nem program z live.geocaching.com a sem tam pouziju interni GPS, sem tam externi LD-3W a pak razitko a centropen.

No nejlepší je asi tahle kombinace:D:D:D…
Nejsme blázni, jen ME Salzburg si vyžádal svoje…

Tak to my jsme chodili prvních pár keší s PDAčkem, potom mi ho začalo být líto a nebavilo mě furt dobíjet baterky, tak jsme si pořídili Legenda.
S Legendem a spoustou papíru v baťohu jsme lovili kešky asi 3/4 roku…
Teď jsme si pořídili Oregon 200, listingy jsou na displeji čitelné krásně, na multiny, Earthcache a podobně tiskneme listingy pořád, Mysterky většinou, pokud to jde, luštíme už před výjezdem do terénu, jinak taky papírovej listing.
No a pokud vyloženě plánujeme výlet do určité oblasti, nechybí přehledná vytištěná mapa s přehledem kde která keška je. (Na tohle je Oregoní displej opravdu malej)

Tomaaas - Tri GPSky v aute jsou snad standardní, ne? :]