Kolik stojí přístup k databázi Groundspeaku?

Zajímalo by mě, jak je nákladné si zakoupit přístup k databázi všech keší od Groundspeaku (získat klíč k jejich API). Dají to každému, kdo zaplatí, nebo je prováděn nějaký výběr? A proč to tak dlouho trvá? (tento server na to čeká už hodně dlouho). Máte s tím někdo zkušenosti?

Smlouvu s GS ještě nemám k dispozici, ale bude to fungovat asi takto: GS dá přístup k API pouze oficiálním regionálním stránkám a zdá se, že bezúplatně. A proč to tak dlouho trvá? Protože z toho právě nic nemají a nějaká maličká země uprostřed Evropy jim žíly netrhá. Když se třeba na odpověď čeká několik týdnu, je to pak těžký…

Hm, asi mají moc starostí s ostatními projekty co jim peníze přináší… jako třeba jak narvat do stránek co nejvíc reklam.

To není několik týdnů, ale bez mála rok co tu mapa není.

Navíc bohužel otázka zůstala nezopovězena, kolik to stojí pro jiný zájemce, co by byli ochotni za ni zaplatit… nebo je ta databáze i za úplatu nedostupná ?

Autacku, neumíš číst? Otázka byla jasně zodpovězena - zopakuji ji:
GS dá přístup k API pouze oficiálním regionálním stránkám (bezúplatně).

a uz se to nekdy stalo? sem to slibili, ale zatim nic, a myslim si ze ani nikdy nic nebude …

geocaching.de -> Interaktive Karte.

A podle čeho se ta oficialita stránek posuzuje :wink:

Jsou už známé nějaké podrobnosti, jak bude možné s poskytnutými daty keší nakládat (pouze zobrazit na mapě / zobrazit i souřadnice / zobrazit i popis a logy nebo dokonce přidat nějaké vlastní funkce) ?

no funguje to, tak doufam, ze ta nase mapa uz bude brzo:)

Právě se marně snažim přihlásit na geocaching.com. Problémy pozoruju už nějakou dobu vždycky takhle navečer. (v americe maj odpoledne) Myslim, že by s tim měl groundspeak něco dělat a posílit si svoje servery. Pak se nemůžem divit, že se tolik protahuje zpřístupnění dat z jejich databáze.
Nemůžu mluvit za lidi kteří se o to snaží, ale myslim si, že kdyby se od groundspeaku dojednalo, že by do jejich databáze přistupoval jenom zdejší server a v nějakých rozumných intervalech by si do svojí databáze updatoval stav keší plus všechno to co by bylo potřeba, tak by to pro groundspeak byla daleko menší zátěž než kdyby se tak mělo dít s každým zobrazením mapy u každého uživatele a načítaly se všechny keše v ČR..

Já nevím co furt máte! :smiley:
Nic takovýho nepotřebuju. Zadám souřadnice do GPS a jdu hledat. To je co mě baví. Co víc si přát?

Oficiální stránky jsou pouze jedny s kontaktem na "hlavní stan". Podrobnosti zatím nejsou, poněvadž ani nevíme, jaký druh přístupu nám dají…

To je pro mne docela novinka - kdyz jsem se pred par mesici naposled zapojoval do urgovani pristupu a dohadovani licence, tak byla podepsana licence s konkretnim vymezenim, k cemu se budou moct data pouzivat, gc.cz dostalo specifikaci API pro pristup pres web services, jen ten pristup samotny nebyl - to na me delalo dojem, ze API je specifikovane a dosud neimplementovane, ale Nemci ho pouzivaji, tak uz fakt nevim, v cem je problem, asi chystaji pristup jako darek k Thanksgiving, aby to bylo hezky k vyroci.

Jj, tehdy to vymezené přesně bylo - jenomže od té doby prováděli změny na GC.com a nám API nedali kvůli tomu - s tím, že nabídnou celorepublikové GPX. Takže proto nevíme, co dají dřív - jestli GPX nebo API.
Jinak předevčírem se ta žádost opět urgovala a zatím nic. Už jsem z toho nešťastnej, fakt jo…

Choze

!!! POZOR - Nejnovější info !!!

Právě došel e-mail z Groundspeaku, že nám dají GPX s celou republikou pro naší mapu. Rozhraní API je nedostupné, proto "jen" GPX.
Takže se modlete, ať co nejdřív udělají ten poslední krok (nastavení GPX) a pak máme mapu!

Choze

Super. :slight_smile:

Tak a teď to bude trvat zase dva měsíce než se něco stane ;):D:D

Tvůj optimismus bych chtěl mít.

No destil to předpokládám chce do vývoje nějaké aplikace, což je jenom dobře… :wink:

JJ zajima me to z duvodu, kdyby Groundspeak odrizl serverovou cast Handy Geocachingu, kolik by stal pristup pres API. Psal jsem jim i mail, ale bez odpovedi, takze to asi opravdu jinym subjektum nez oficialnim narodnim strankam nedavaji.