"Kombajn" přírodních keší

Zdravím kačerstvo,
včera jsem se vrátil z Pražské stovky, na kterou jsem lákal na foru a během pochodu jsem se dostal po pořádného skluzu tím, že jsem vybíral keše v okolí trasy.
Proto mě napadlo si udělat vlastní "geostovku" jenom s lovem "přírodních" krabiček.

Idea je následující: vybrat nějaké místo s větší koncentrací krabiček (nemyslím tím oblast šipky s kešema po pár metrech) v přírodě (město mi občas už leze krkem) a zkusit, kolik by se toho dalo za 24 hodin nachodit a zároveń nakešovat.

Pokud by se našel nějaký zájemce o podobnou akci, budu jedině rád. Osobně bych to viděl na nějaké bližší okolí Prahy (tj. pokud bude dobré spojení, tak klidně dál) a na konec roku. Do půlky prosince bude školní peklo, pak "stres" s Vánočními přípravami, takže někdy poté.

Smysl, styl, provedení apod. keší ať jde k čertu, že? Hlavně ty body, o ty jde především. :frowning:

Nějaký pěší kombajn mezi svátky by mi nebyl proti srsti, ale na stovku aktuálně nemám - nejvíc jsem non-stop ušel necelých osmdesát, ale zacházet na krabičky se mi při tom už vůbec nechtělo:).

2 houskaa:
Nech si, prosím, snahy o flame na jindy :stuck_out_tongue:

Zajimavý nápad

škoda že jsem z jiného koutu republiky

100km za 25h jsem zmaknul skoro hravě - ale bez hledání krabiček.

myslím si že nějakých 70-80km by se dalo zmaknout hravě

Pokud jde o smysl keší, tak asi takto. V přírodě jsou v drtivé většině tradičky, které mají přivést na zajímavé místo a ukázat ho dalším kačerům. Tudíž bych řekl, že při delším pěším odlovu
tento smysl nepopřu. A co se týče těch bodů, tak kdyby mi šlo jen o ně, tak jdu na celý den do města nebo se vrhnu na šipku, kde mám těch bodů u sebe asi 45. To je z mé strany vše a pokud chceš diskutovat na toto téma a házet špínu na podobné akce, tak si založ vlastní téma. Toto je v sekci "Hledám společnost" a tak bych se držel původního smyslu.

Tak já bych řekl, že hledat keše a chtít zajít stovku za 24 hodin je trochu v rozporu. Ono to hledání zabere docela času, tak bych to nehrotil co do počtu kilometrů ani keší. Prostě naplánovat nějakou trasu s krabičkama poblíž a až toho budeme mít dost, tak si najít nejbližší spoj a hurá domů;)

PS: toto téma založil docela v předstihu, abych viděl, jestli by byl zájem. Do svátků je času dost a nějaké přesné plány bych nechal na později.

Jen taková poznámka, nechcete to dělat v létě? Přeci jenom pochodovat a hledat kešky za tmy jen za svitu baterek není nic moc. A z těch 24hod bude za světla za zimního slunovratu ani ne 8hod.

Putování nocí bych se nebál, zažil jsem pár nočních pochodů i delších odlovů, a má to své kouzlo. Po svátcích bude měsíc dorůstat, pokud krajinu pokryje ještě sněhový poprašek, bude to krása. A zima se nějak udolá :slight_smile: Spíš bych se bál deště, to by byl opruz.

Proti letní výpravě samozřejmě nic nemám :wink:

Já bych do toho šel. Stovku jsem ještě nikdy nešel, ale chtěl bych to zkusit. Mě nadchla tato akce GC1TVF2 GeoKoPr (Event Cache) in Olomoucký kraj, Czechia created by CykloDav , ale zjistil jsem to pozdě, tak jsem se nemohl účastnit.

Loni touhle dobou jsem s Majus -tímto zdravím- dělal téměř nočním pochodem ve sněhu pod bivakem keše v Jizerkách, tímto je doporučuji. Jinak lovit keše v zimě v lese pod sněhem je v mnoha případech nereálné a zabere to opravdu mnoho času, rozhodně neplatí vzorec 5Km na hodinu ani na běžkách. Klidně bych do pomyslného vzorce dal 30 minut na keš.

Nojo, zase nejaky kombajnisti…

No jo, jsme hrozní kombajnisti, dávat kešky pěšky s tím, že na jednu kešku nachodíme několik kilometrů… fuj, stydím se za sebe:o

Do léta daleko a mně se nechce čekat tak dlouho;)
Navíc mám dobrý baterky, takže pohoda. Navíc musím uznat, že hledat kešku v noci má něco do sebe… je to sice o nějakou tu hvězdičku těžší, ale zase o to větší sranda.
Pokud by se jednalo o keše na vyhlídce, tak by to nemuselo být zas tak špatné, pokud by bylo poblíž nějaké město, to vypadá v noci parádně (byl jsem mile překvapen, jaký byl parádní výhled na Karlovy Vary v noci). Horší by byly nějaké ty vyhlídky přírodního charakteru, ty by chtělo naplánovat na "denní" dobu.

Tradicky v okoli Prahy, to bude asi problem najit oblast, kde maji vsichni nevyloveno, pak by to mohla byt pro nektere prochazka po oblibenych mistech a prd kombajn :slight_smile:
Radil bych spis naplanovat si neco dal, s koncem nekde, odkud jezdi vecerni vlaky do Prahy (z Plzne jede posledni po desate, z Usti n/L. po jedenacte).

U nás děláme takové "kombajny" skoro pořád hi hi :-)) Jsou zde jen kopečkya serie OKček, takže člověk si šlápne, než odloví 5 kešulí :-))