mmm… bohuzel se to asi bude stavat casteji… geocaching se stava komercnie uchopitelnou veci…
pred ca 2-3 lety se na me obratil zde v Brne asistent reditele jednoho (sveho casu) opravdu velkeho e-shopu s tim, ze se reditel nekde seznamil s geocachingem (tipuju, ze ho synek nebo nekdo z pratel na dovolene vzal na lov) a tento reditel zadal tomu zastupci, at vymysli OBROVSKOU reklamni kampan zalozenou na tom, ze najmou brigadniky a ti budou chodit a do kesi vkladat slevove kupony… No nastesti se na me ten asistent reditele (nebo co mel za funkci) obratil s prosbou o radu "jak to nejlip udelat", pac vedel, ze jsem kacer… No reknu vam, ze se mi parkrat protocily panenky a celou myslenku jsem mu po delsi debate. Reditel nebyl nadseny, ale nakonec pristoupil na to, ze by z toho byla negativni reklama… nicmene pak pojal myslenku zalozit si vlastni kesky a zverejnit jejich souradnice na webu e-shopu… ale nez to dotahl do konce, tak ho vyrazili…
Ale kdyz se podivate vlevo do listy zde na GC, tak ta myslenka (zne/vy-uzit) silu geocachingu timto zpusobem uplne nezapadla… :o/
Jsou i taci, kteri to chteji uchopit uplne jinak. Pred par dny jsem byl s Clovekem v tisni v Rumunsku a jela tam s nami jedna nejmenovana zamestnankyne jednoho nejmenovaneho statniho uradu. Kdyz videla, ze cestou neco lovim, tak se me hned vyptavala, co ze to je vlastne ten geocaching. Kdyz jsem ji vse vysvetlil, tak z ni vylezlo, ze si u ni nekdo nedavno zazadal o statni dotaci na vytvoreni vlastni serie kesi.
Tak jsme se pekne zasmali a dotycny samozrejme nic nedostal …
Mne by spis zajimalo, proc se ta cache tvari jako aktivni - proti locknuti a jeho vysvetleni nic nemam, ale proc neni disabled? (Ano, do Reviewer vlakna nelze psat, tak pisu sem)
Tak já taky asi přispěl k tomu, že vychcánkové nedostali docela slušné prachy z fondů EU. Obrátila se na mně jedna známá, která se vyjadřuje ke schvalování dotací, že si borci chtějí založit (nebo už založili, nevím) obecně či veřejně či jak se to jmenuje prospěšnou společnost (tzn. že jakože nebudou generovat zisk) a budou podporovat turistický ruch v regionu tak, že budou vytvářet vlastní kešky, zakoupí a budou půjčovat GPS a nějaká omáčka k tomu, a to celé samozřejmě "zadarmo". Akorát budou plně placeni z toho fondu z EU - a nastavené platy byly na hóóódně vysoké úrovni - takový skoro kačer z povalování Vysvětlil jsem jí principy GC, jak to všechno funguje, sdělil svůj názor, že to je asi jen o vytahování peněz z EU, páč kdo chce GC dělat, tak ho může dělat v mnohem kvalitnějším nebo větším rozsahu. Počítám, že tu dotaci asi nedostali. Nicméně kdybych pominul tu tenkou hranu mezi klasickým GC a tím, co chtěli provozovat tito takykačeři, asi by se mi líbilo být "profesionální" kačer
ad vop.cz, vychozi prispevek:
A proc tedy s timto chodis do fora Reviewer? Jak sam pises, nejde reagovat na prispecek,… to proto, ze forum Reviewer je pro komunikaci kacer tazatel - reviewer ci obracene (ja jako ex-reviewer kolegum zde pomaham). Dalsi diskuse kaceru na dane tema pak uz patri do jinych skupin for, proto presouvam do Obecne, jelikoz to zavani zase flame diskusi atd., dotaz na reviewery v tom uz nelze hledat, ten byl polozen a zodpovezen v reviewer vlaknech
Vazne sorry, ze to spadlo do Reviewer fora… Ja precetl nejaky prispevek a hned na nej chtel reagovat - ve ktere sekci fora je, mi nedoslo. Proste jsem to nesledoval. Chtel jsem dat Re: a ani jsem si nevsimnul, ze tam neni tlacitko ODPOVEDET ale jen NOVE TEMA a proste jsem misto toho zalozil nove tema v sekci Reviewer… Kdybych mohl jako autor prispevek smazat, tak bych to (hned jak jsem si toho vsimnul) udelal…
Ale autor muze prispevek smazat, staci dat jeho editaci a tam zaskrtnout Vymazat tento prispevek a pak to ulozit (plati pro cele forum pro vsechny prispevky). Jinak se nic nedeje, ted jako nereviewer a moderator si poradek ve skup. Reviewer ohlidam, aby se v tom ex-kolegove vyznali;)
Neviděl bych to tak tragicky. Inspirovali se jistě geocachingem, ale geocaching to naštěstí není. Nová a jistě atraktivní forma reklamy. Je dost možné, že autorem kampaně je nějaký kačer. Určitě nejsou první ani nebudou poslední. Určitě se s tím budeme setkávat. Pokud to není provázané s GC.com, o nic (snad) nejde.
Problém by mohl nastat třeba kvůli kolizi s našimi keškami. Jiný mě v tuto chvíli nenapadá.
Vloni jsem třeba hrál hru s idnes.cz, kde se měla projít nějaká trasa (obdoba multikeší) a sbírat indicie. Na konci akorát nebyla žádná keška, ale měly se někam poslat správné odpovědi. A pak se losovalo o nějaké ceny. Nic jsem stejně nevyhrál. B)
On je rozdíl, když někdo vstrčí do kešky slevový kupon v rámci výměny (taky jsem něco našel, myslím, že klíčenku se slevou na kožené zboží) a nebo když někdo s úmyslem šířit svoje zboží přímo kešuli založí.
nerozumim pojmu "když někdo vstrčí do kešky slevový kupon v rámci výměny", to je skoro jako kdyb nekdo rekl, ze da do kešky "SIM kartu v rámci výměny"… Kde je ten rozdil? Leda v tom, ze by na tom slevovem kuponu a na te SIM karte byl napis "jen vymenou za jiny slevovy kupon" pripadne "jen vymenou za jinou SIM"…
No ale je to prostě věc která se někomu muže hodit.Aktivuje ji tím že ji vloží do telefonu.Nemusí se dobíjet kredit.
Prostě je to věc jako každá jiná, jako třeba paměťová karta.
Někomu přijde v hod simkarta třeba pro babičku která ztratila telefon, nebo třeba potřebuje jiné telefonní číslo z různých důvodů
Prednabita SIM karta je VZDY komercni predmet. Nejde o predmet jednorazove spotreby, ale predmet, ktery na sebe vaze nasledny obchodni vztah s komercnim subjektem. Distribuce takoveho predmetu je komercni cinnost a prinasi v dusledku dlouhodoby zisk konkretni soukrome firme.
At se na to divas zleva nebo zprava, je to komercni aktivita.