Docela casto se tady resi jestli kompas ano ci ne. Ja kompas na sve 60CS mam. Mam ho nastaveny tak, ze pokud je rychlost 0km/h po dobu 5 sec, zapne se elmag. kompas. Nad touto rychlosti to jede z GPS. Libi se mi se zastavit, v klidu vytahnout GPS-ku a promyslet dalsi trasu bez toho, abych chodil sem a tam a koukal pritom na displej. GPS bez kompasu bych uz asi nechtel. Je to vec nazoru a vkusu kazdeho soudruha.;o) Je pravda, ze se kompas musi kalibrovat, aby neukazoval kraviny, ale za to pohodli me to i tak stoji, kalibrace je otazka 20 sekund.
Apropo, nemate nekdo informace z Picodasu, jak to vypada s tim jejich mapovym upgrade?;o)
Mne se osvedcilo spise manualni zapinani a vypinani kompasu. Clovek ma pak plnou kontrolu nad tim, kdy maji navadet spravnym smerem kompas, nebo druzice. Automaticke zapinani dela navic paseku pri navigaci v automobilu, kdy je GPS nasikmo a kdy pak pri pomalem pojizdeni ve frontach nebo pri zastaveni na krizovatce ukazuje uplne nekam jinam, jen ne spravnym smerem.
Jo, to je taky reseni. A to s tim autem mas asi pravda. To me nenapadlo. No, ja ji v aute nepouzivam, ale jinak dik za typ. Takze kdyz vlezu do auta, vypinam kompas.;o)
Pro soucasne uzivatele to bude free update nebo upgrade za penizky? Soucasna TOPO 50 ma pomerne dost nedostatku, na jejichz odstraneni Picodas zda se z vysoka kasle.