U znamyho ted resim problem, ze dlouhodobe pouziva GSAK a chce prejit na GG, ovsem kdyz provedeme export do GPX, tak pri importu to chrochta a nakonec vyplivne tabulku importu s nulovymi hodnotami.
Resil nekdo podobny problem? Jak proste nejsnadneji "switchnout"?
Takze zakladni vypis cachi se podaril. Bohuzel nesedim u toho PC, takze to delam vsechno na dalku pouze pres telefon. Byl tam problem v tom, ze dotycny clovicek mel zatrhnuty nejake "extra" volby v GSAK a GG to odmital prelouskat.
Dalsi veci je, jestli je nejak mozne exportovat a nasledne importovat prave "Final waypoints" a pripadne i poznamky. Resil nekdo tento problem?
Takze ted jsem si zkusil nekolik cvicnych exportu z GSAK a mozna by slo nejak vyuzit HTLM exportu. Jednoduse me napadlo udelat HTML export, potom hromadne v PSPad nacist vsechny tyto soubory a hromadne nahradit urcite stringy tak, aby to GeoGeti import rozpoznal jako FI a pridal to tak.
Dotaz na HaLuMu, je tento smer uvazovani spravny? Cim konkretne by musely byt nahrazeny nasledujici HTML znacky:
<b>Brnenska nadrazi: Slatina by dark.metalswamp & les-coccinelles (1,5/1,5)<FONT COLOR="#ff0000"> (Archived)</FONT> </b>
<br><b>N49° 12.001 E16° 43.001<FONT COLOR="#ff0000"> (Corrected)</FONT> </b> (WGS84)
<br>UTM 33U E 622574 N 5447760<br>
Tezko radit v pripade takovehleho presunu, protoze neznam problematiku importu do toho freewaroveho bastlu (vtip, chlapi - kliiid :D), ale vzhledem k tomu, ze zrejme ty Corrected coordinates potrebujete jen jako body, tak co si udelat filtr, ve kterym zobrazis jen kese s Corrected coordinates a z nich udelat export do formatu, kterej GG umi zkousnout? (S tim formatem uz ale neporadim, pac nevim.)
Mame kesky a k nim pridane waypointy. Takove ty waypointy jako parkovaci misto, stage z multikese, a tak. A jednim z techto waypointu je i waypoint typu "final waypoint".
Vsechno toto urcite umi GSAK importovat a predpokladam ze i exportovat, protoze se to pouziva ve standardnim PQ GPX.
Takze jde jen o to, jestli se da ten GSAK donutit k tomu, aby se k finalnim souradnicim choval jako ke standardnimu pridanemu waypointu a takovy i vyexportovat.
Myslim, ze ne - protoze GSAK (alespon tak, jak ho pouzivam ja - a to bylo predpokladam nastaveno defaultne) pri zadani Corrected Coordinates zmeni souradnice primo bodu kese. Puvodni souradnice si pak uchovava jen nekde uvnitr (napr. pri nahledu do mapy primo v GSAKu jsou videt), ale exportuje primo ty upraveny. Samozrejme se da zaskrtnout, aby neexportoval Corrected coordinates a pak exportuje jen ty vychozi.
Hele, tak to by bylo mozna jeste lepsi. Nejdriv vyexportovat cache spravne a potom udelat export tech opravenych s tim, ze by se v tom PSPadu prepsalo oznaceni na to, aby to odpovidalo FI waypoints.
A nejde v tom GSAKu vzit jen kese, ktere maji korigovane souradnice, a ty vyexportovat? Minimalne GC kod a souradnice, aby se z toho pak GPXko vyrobilo, idelane rovnou v podobe GPX waypointu?
Vzdyt GSAK umi take makroskripty, tak by to nemusel byt problem to naprogramovat, ne? Nebo dokonce uz nekdo neco takoveho naprogramoval, co ja vim?
Prvni variantu (udelat GPX nebo jinej export) uz jsem tady navrhoval (ale to me nikdo neposlouchal B)) - to by jit melo, makra nepisu a o udelatku pro posledni variantu nevim - nepotrebuju.
Zobrazit (a následně vyexportovat) jen cache s Corrected Coordinates není problém, stačí to ve filtru správně zaškrtnout. Také by nebyl problém udělat makro, které by takovéto body vyexportovalo jako final waypointy.
Podobně by šly vyexportovat i uživatelské poznámky, i když nevím, jak by se to pak načítalo do GeoGetu. Třeba na to někdo něco napíše, nemělo by to být složité.
Já osobně také o přechodu párkrát uvažoval (přijde mi, že GG má hezčí statistiky), ale nakonec jsem to zavrhnul. V GG mi holt chybí spousta věcí a nesedne mi ovládání…