Autory chápu, ale také se velmi přimlouvám za adopci, namísto pohřbení. Nabízím se pro BMC Líšeň, kterou mám za barákem a mohl bych se o ni spolehlivě starat. Solidní zájemci z míst v okolí kešek se určitě najdou a budou z praktického hlediska vhodnější, než lidi z druhé strany Brna. Zmizí přeplněné loogbooky a paradoxně tak může úroveň celé série stoupnout.
Tak je treba spousta lidi, kteri si serii nechteji odlovit v jednom dni a rozprostrou si to na dobu, kdy budou v okoli. Uz jsem premyslela tak pred mesicem, ze bych dala odpoledne jen po BMC kesich, ale k cemu by mi to bylo, kdybych to chtela stihnut a pak tam musela jet znovu, protoze v okoli jsou dalsi kese, ktere stoji za to odlovit?
Je spousta kaceru kteri kombajini a jsou kaceri, kteri si planuji cesty. Patrim mezy ty druhe a tohle byla ci stale je dobra serie kesi. Svuj ucel to plni i nadale.
A co se tyka jednoslovych logu - tak ty existuji i u nove zalozenych kesi ktere jsou stejne zajimave ne-li zajimavejsi.
A na podporu bych jen dodala, ze ac se u cele serie objevuji jen mikra, byly a zatim jeste jsou vsechny kese pekne schovane, i kdyz sem tam se objevila nutnost opravy. Nechci serii BMC srovnavat treba se serii BG ci BVS, ale optam se na jedinou vec - je lepsi zrusit serii, ktera by se zachovat dala jako celek, ktera je dobre udelana, a nechat tady serie, ktere za nic nestoji. To uz abych zacala opravdu psat diky za bod misto diky za kes.
I já se přimlouvám za zachování celé série. I jako Brňák se dostávám do míst, kde jsem nikdy nebyl a je to fajn. Nechci absolvovat sérii jen kvůli sérii, tj kvůli bodům. Rád se porozhlédnu na konkrétních místech Brna i okolních keškách. Doufám že ani vám nejde jen o body. Ani u založených. Pokud by bylo potřeba nabízím údržbu Slatiny.
nehlede na duvody, ktere jsem dodnes stejne asi nepochopil - chce se mi verit, ze to nejsou jen duvody ciste ciselne, pri zakladani teto serie jsem s udivem a se spadlou celisti ziral na autory, jak si zcela dobrovolne siji bic na sebe sama.
a ziram i ted, kdy se stejna serie rusi. pry z duvodu, "NYNI je kesi v Brne moc a muzou za to nekvalitni kaceri-hledaci a bla bla… :@
".. adopce nepripada v uvahu, to uz je rozhodnute.."
fakt k popukani
jen mi nejde na rozum, jaky smysl ma tedy tento topic ?
informativni ? proc tedy nebyl hned uzavren ?
sebereflexe ? pak tedy hodne spatna a postavena na hodne hloupych argumentech
memento ? naprosty souhlas. v GC jsou totiz nejvetsi hrozbou spatne priklady - spatne priklady od zakladatelu, k jejichz kesim ostatni kaceri vzhlizi jako k etalonum, podle nichz pak svoje kese sami zakladaji. a to neni spravna cesta. budte priste zodpovednejsi !
Tak me osobne pro zmenu nevadi, ze cela tato serie bude archivovana a to z duvodu filozofie techto kesek. Mam rad kesky, ktery me dovedou na nejake opravdu zajimave misto a neco se o tomto miste dozvim. Tady me listing jen rekl, ze jsem v jakesi brnenske ctvrti a ze to je soucast serie BMC. Proste o nicem, snad jen o tom bodu do statistiky. Takhle by mohly byt kesky nasekane v kazde ulici, kdyz by se vesly mimo 160m pasmo…
Co jste tedy cekali, ze bude v logu u techto kesek? Velka pochvala?
Vzdycky jsem si rikal ze snad Abakus a MarekL maji na vic. Jsem rad ze nasli sebereflexi, at uz z jakehokoliv duvodu.
Diskuze se už dostává trochu jiným směrem, než kam mířil úvodní příspěvek. Prosím přečtěte si ho znovu. Na konci BMC jsme se už s Abakem shodli, část keší je archivovaná, část ponechaná na dožití.
Byla to jen informace, na kterou se odkazujeme z listingu archivovaných keší, není to hlasování o dalším postupu.
Když jsme keše ze série BMC zakládali, v mnoha městských částech to opravdu byly první nebo jedny z prvních krabiček. Mělo to tedy smysl. Keš tehdy vydržela v průměru několik měsíců, v současné době ale bohužel pravidelně disablujeme po několika týdnech. Podmínky se změnily a za této situace už nechceme BMC udržovat.
Docela chápu, že celou serii chtějí marekl a abakus zaarchivovat.
Píšu ale hlavně kvůli jedné myšlence - jak bylo řečeno, nikdo nikomu nebrání založit vlastní serii. A krom toho některé z keší jsou na docela zajímavých místech - třeba Chrlická BMC u viaduktu nebo Brno Střed u bývalého železničního viaduktu. Archivací se místa uvolní a ostatní na těchto místech budou moct založit vlastní nové keše a nebudou (pod údajnou záminkou vybraných míst) vznikat nové keše u dalších škol apod.
Co se tu vlastně tak děsně řeší? Keše byly, jsou a budou zakládány, byly, jsou a budou archivovány. Téma už konečně zamkněte, keše zrušte a energii vložte někam jinam. Ideálně do nových a lepších keší …
Nestačilo by jen poděkovat za tu spoustu námahy, kterou autoři vynaložili???
Mám jich odlovenou desítku, ale zážitky, kdy jsem lezl s ortézou pro jednu, na druhé se v noci díval na blikající světla Brna pod sebou, nebo v klidu sledoval děti na nedalekém dětském hřišti, na to se nezapomíná. Klidně je zrušte a pojdte si to užívat taky.
Do prvního příspěvku jsem vložil odkaz na přehled toho, co se s jednotlivými kešu děje. Je to stejný link, jako v každém listingu, ale víme, jak to lidi čtou… B)
Stejně je té smrti BMC série škoda. Kdyby autoři dali sérii ještě tak měsíc, to bychom teprve viděli ten cvrkot na bonusovce. Bohužel některé keše už jsou nenávratně v archivním nebi a některé už jsou na cestě.