Z článku na Technet.cz: Slunce může kolem roku 2013 ochromit lidstvo na měsíce, tvrdí vědci
…Doslova vesmírnou bouři má zažít naše planeta v důsledku rekordní sluneční aktivity. Vědci předpokládají, že přijde zhruba za tři roky a má mít devastující účinky na pozemní infrastrukturu a elektronická zařízení…
…"Sluneční bouře mohou produkovat elektromagnetické pole, které do drátů přivede extrémní proud, vyřadí z provozu elektrické vedení, způsobí všeobecné výpadky proudu a zasáhne komunikační kabely podporující internet. Nepříznivé vesmírné počasí také produkuje sluneční energetické částice a způsobuje posuny v zemských radiačních pásech, což může poškodit družice používané pro komerční komunikaci, pro GPS a pro předpovídání počasí," varovali před rokem a půl vědci z americké Národní akademie věd ve zprávě o nebezpečí z vysoké sluneční aktivity…
"Poničí komunikační zařízení jako jsou satelity a navigační systémy, naruší leteckou dopravu, bankovní systém, počítače, prostě elektronická zařízení všeho druhu. Velká území budou bez elektrické energie a oprava bude trvat velice dlouho," vyjmenovává možné následky Fisher.
Chtělo by to vymyslet jinou zábavu na dobu, než se to opraví.
Už tady existuje vlákno, kde se tohle probírá. Patrně nejrozumnější názor byl, že nás to neohrozí, neboť 21.12.2012 nastane konec světa. Pro nás, co pamatujeme, jak Svědkové Jehovovi vyváděli v říjnu 1975, již rutinní záležitost :D:D:D
Hold bychom to dělali všichni, jako já zezačátku. Vyluštil jsem, souřadnice hodil do googlu, vyfotil obrazovku, pod kterým stromem nebo na jakým rohu je keš schovaná a šlo se hledat. ono s HTC+Basic GPS se 40 metrama odchylky to jinak ani nešlo…
A bacha na to, dnes psali, že H1N1 dál mutuje a těší se, až farmaceutický firmy budu chtít nakrást další miliardy!
Jednou do mě v buse hučel vylízaný cikán, že jak sem křápne ta kometa ("psali to na tom internetě a dokonce to bylo v tv, tak to musí být pravda"). Napadla mě 1 věc. Když to už bude fakt na > 99 % jasný, že sem dopadne, lidi začnou rabovat, vraždit se a znásilňovat, aby si ještě všechno do konce života vyzkoušeli. Ale co když to > 0 % vyjde a my přežijem. Celkem by mě zajímalo, jak by vypadala obnova společnosti.
to fremen:
blahé paměti při školení a CO a výuce branné výchovy se učilo, co dělat při jaderném výbuchu? a někteří provokatéři říkali: "Pořádně se koukej, takovou šlupku už v životě neuvidíš." U školitelů se to nesetkalo s kladnou odezvou.
Kdysi bezel v televizi serial Sliders, cesky snad Klouzaci a jeden dil byl presne na toto tema. Konec sveta nevyhnutelny, nastalo vseobecne silenstvi. No a v nem nekteri koumaci za par centu koupili obrovske pozemky, cela mesta a kdyz pak katastrofu hlavni hrdinove odvratili ( jadernou bombou), tak pak teprve nastal ten spravny bordel