Po dlouhe dobe me zase jedna keska pobavila: GC18V92
Respektive nejvic me pobavili nektere typy logu…
…Celkem nas to stve, protoze cesta pres celou Prahu, prd se vyspime protoze ted uz jsou skoro 2 rano a nic z toho. Jen bahno na botech. Nic mejte se jdem spat…
Tady mi skoro ukapla slza, chudaci kaceri jiste naskakali do MHD a hnali se za objevovanim krajiny- urcite spechali aby videli okoli neponicene od kolegu geokaceru- v noci je krasny rozhled… o FTF preci neslo B)
…I když popravde me ješte taky trochu prekvapuje, že Reviewer musí keše v takovém parku publikovat za tmy, kdy tady clovek z toho lesa nic moc nemá…
Na to by mel reviewer rozhodne davat pozor- uz prechozi kaceri se kvuli jeho pozdnimu publikovani nevyspali- tento kacer zase nemel vyhled. Mozna by se mel nad sebou reviewer zamyslet B)
…Umistit na pribliznych souradnicich tradicni kese druhou schranku s napisem geocaching a informaci, ze "sem se logovat nesmi, hledej jinou krabicku" asi neni podle pravidel. Dle meho mineni by o kazde autorem ulozene pixle mel vedet aspon reviewer udanim skytych souradnic s pribliznym vysvetlenim fce. Ulozit falesnou kes schvalne temer na stejnych souradnicich traditionalky mne prijde dost neprimerene…
Me osobne to tak hrozny neprijde- jedna takovahle keska se nachazi v oblasti "…"- a musim rict, ze to je parada- dokonce i z logu se to da vycist…teda pokud clovek cte mezi radky)ono lze mezi radky cist asi az po nalezeni)
…Uz jsem se naucil na FTF u nekterych kesi nevyrazet a pockat si na to, az ji nekdo najde . Na druhou stranu me prekvapilo, kolik nove publikovanych kesi z poslednich peti dni uz je disabled…
Njn, zkuseny pristup(velmi zkuseny pristup)…
Geocaching uz neni ani o bodech- ale o bodech za FTF :D:D:D
Někteří ftfkaři to fakt silně přeháněj, na to jsem si už celkem zvyknul, ale tady jsou některé myšlenkové pochody už vyloženě k smíchu. Otázky, proč reviewer publikuje cache v noci, od člověka s pár nálezy, nebo, že má připsaného spoluautora s diakrtitikou raděj no comment.
Pánové, ftf je holt riziko, smiřte se s tim, nebo se na to vyprdněte.
Vždycky jsem měl zato, že geocaching je hlavně o pohybu, o pohybu v přírodě, o místech, které by jinak člověk nenavštívil, o dobrodružství atd. atd.. a ne o tom rychle rychle musím být někde první, nebo se zaloguju nekouknu ani kolem sebe a rychle pryč na další keš…U každého je to individuální, ale myslím si, že by priorita neměla být pouze BOD.
Souhlasím a musím se dost smát jejich logům typu: náhodou jsem jel okolo na služebku, tak jsem si kousek zajel (asi 50km) apod. Tady v okolí Chomutova jich je dost, ale když je to baví, tak ať si to dělají.
Taky jsem si vsiml, ze dost cache neprezila prvotni najezd FTFkaru a to nejen z poslednich peti dnu. Jedna se oblast Prahy. Skoro to vypada jako odlov pres mrtvoly a dalsi nas nezajima. Neco se tu v tom nasem geocachingu meni k horsimu. Ach jo.
Jasný, v pohodě. Já nemám nic proti boji o ftf jako takovému Občas bych se do něj taky s chutí pustil, ale spíš jde o to, postavit se jako chlap k neúspěchu. Je to přeci jenom zcela dobrovolná nadstavba geocachingu a ne jeho apriorní součást. I ten geocaching je dobrovolná záležitost, která má být pro radost, a chyba se stane, i když to třeba zakladatel myslí dobře. Reakce některých ftfkařů jsou ale zpravidla bez jakékoliv znalosti možných důvodů naprosto neúměrné a popravdě se divim, že je ještě žádný zakladatel na férovku neposlal do prdele. (naopak už se mimochodem stalo… zcela zbytečně)
Taky už jsem jednou nadiktoval při zaměřování cizí cache souřadnice v S42 a to o tomhle problému moc dobře vím a dávám si na něj pozor. Holt, stane se. Výsledkem může být, že 20 cacherů se hrabe ve 100m vzdálené skládce a podobně. V mém případě to tedy naštěstí byl jenom jeden člověk, který strávil dvě hodiny v nedalekém lesíku a přišel o ftf. Rozhodně okolo toho ale nedělal takovéhle halo, za což mu patří velký dík.
Jsem jediný, komu to připadá trochu drzé? Nikdo nikoho nenutí chodit tam potmě…
Já být Reviewer, tak publikuji zásadně po setmění. Když chce někdo bodík za FTF, tak ať si to užije se vším všudy. Bodíky si je třeba zasloužit.
Já se přizám, že jsem z těch (asi taky možná jediný) který minarjovi píše..proč tak pozdě,když já už chci spát, proč teď když nejsem doma,ale v praze na školení, kdy už konečně…
Ale to všechno čistě ze srandy:) FTF mě baví,ale vocamcaď pocamcaď..když to vyjde v dobu když už jsem pod dekou, nebo po sprše, tak mě to nezvedne. Ikdyž je pravda, že se pak užírám, že jsem mohl potkat toho a toho a toho..ale neva přejdu to nějak a pak (jako třeba teď čekám na pěkný počasí:)
Je to každýho věc jak si to udělá..a je to vážně často sranda:). Ovšem jestli po nájezdu ftfkařů mizí keše, je to smutný.
Mám takový dotaz trochu mimo i když s tématem souvisí. Jsem začínající kačer a žádné FTF nemám a ani nevím zda po tom toužím. Ale chtěl bych se zeptat kde se zjištují nejnovější keše? Je možno si je nechat posílat meilem nebo tak něco?B)
Ano, je to přesně tak, pokud je v tebou zvolené oblastí publikována nová cache, přijde ti mail. Má to jen jediný háček - musíš mít zaplacené prémiové členství
Další způsoby, jak se dozvědět, že je nová cache, jsou 1. tady (lze se tam dostat ze tvého profilu přes položku List newest in Czech Republic), 2. počkat si na každotýdenní posílání seznamu nově zveřejněných keší. Nicméně, obě možnosti jsou natolik nedokonalé, že pokud nemáš vyloženě štěstí, stejně ti FTF PM členové vyfouknou
Mimochodem, co je špatného na fakeschránce?
Také jsem přemýšlel, že bych rozmístil kolem připravované keše pár falešných. Něco jako "Přihořívá", "Samá voda" a tak. Já něco podobného najít, tak jsem rád a né "nasranej" :)
xR4d3kx: No jo, pravda. Po přelouskání diskuse pod listingem jsem úplně zapomněl na původní (tvůj) příspěvek a tedy, že nejsem sám koho "pobavily" logy neúspěšných hledačů
No nevím co si o tom myslet, ale je podivný, že kačer co má nalezenou jednu kešku zakládá novou a zcela bez znalosti pravidel… reviewer by měl tohle nějak prověřovat. Co mne ale v listingu víc překvapilo, že si tam dal Foud it Cejda aniž by kešku našel :o a tudíž další bodík do statistik