Kontrola Policie ČR

Ahoj,
dnes jsem našel tuto keš [cache]GCYVGR[/cache] . Při logování mě zastavili chlapci Policie ČR. Máte také zkušenosti se strážci zákonů?Jak byste se zachovali Vy?:wink:

Ahoj,
mezi kačery je hodne prislusniku PCR, a zalozili skvele kese.
Je dobre mit kontakt na kacera-policistu, ktery kolegum vse vysvetli.
Nam pomohl nahodny policista,pouceny mudla, kdyz se nam vztekly duchodce pokousel vyrvat z rukou kesku.

A co ho na ní tak zajímalo? :smiley:

Asi bych si sundal kalhoty a za křiku se snažil utéct.

Pokud je keš na veřejně přístupném místě, pak by problém neměl být. Něco někam schovat taky není trestné, takže když jim to člověk vysvětlí, že je to hra pro děti :smiley: asit o většinou projde.

No, me odchytli v noci na Cisarske louce s celovkou na hlave … :wink:

a právě tohle mě odrazuje od hledání keší v blízkém zahraničním okolí. Nevím jak a co bych měl eventuálně vysvětlovat, když místním jazykem nevládnu vůbec.

To my meli problem i s tajnymi pri jedne jejich akci. Nastesti meli mlzne podvedomi o tom co delame a po dukladnem prohlednuti kesky zda to neni plasticka trhavina a nasi identifikaci dalsich 4 tajnych nas propustili i s usmevem. Ale sranda to nebyla, operacni dustojnik byl pry v pohotovosti :slight_smile:
Klasika jsou silnicni prohlidky pri nocnich FTF :wink: Jak na potforu stavi vas a ne projizdejiciho geokolegu.

Ono je ted možná okolo Fučikárny (pardon, Výstaviště :)) teď trochu víc policajtů než obvykle. Třeba hlídají, aby Kočkům nechytlo ruské kolo…

No v prvni rade, kdyz najdes cache, je dobre popojit s ni do mist, kde jsi pri logovani nenapadny. Jestli jsi u tehle zustal drepet a logovat na miste, tak se pak nediv. A jeste mas tu "drzost" napsat do logu, ze okolo projelo dost auta a doufas ze se neztrati… :@:@:@

Přesně tak. Zalogovat můžeš klidně uprostřed houfu mudlů a nikdo si tě ani nevšimne pokud stojíš na chodníku, sedíš na lavičce atd. Nejhorší je dřepět někde u skrýše a "nenápadně" se kolem sebe rozhlížet jestli tě někdo nevidí. To je jak pěst na oko a nelze se potom divit že si někdo všimne.

Tak tak, jednou jsem logoval tak daleko od kese, ze jsem mel uplne pocit, ze tam mezitim dojde jiny kacer a kesku nenajde, ale byla to proste jistota, radeji dal, nez se prozradit. No a pro prislusniky pomahat a chranit v jinych zemich bych si asi nosil v kapse v prislusnem jazyce napsano neco o geocachingu, nebo pokud tohle kacer nebude mit v patricnem jazyce u sebe tak vetsinou preci byva v kesi kratky popis geocachingu tak pouzit ten z kese.

Ano stalo se mi něco podobného společně z Fantazy Tobem na jedné Budějovické multi,když sme počítaly idície na jakémsi zařízení přijelo auto z příslušníky a ihned se začaly vyptávat jestli nesprejujeme.Stačí podat(jako v mém případě) stručné vysvětlení a mělo by to bejt v pořádku.

Myslím, že není dobré prozrazovat polohu keše mudlům, ať už to jsou polymerovaní cajti či nikoliv.

V sobotu jsme počítali jednu multinu v jedná vesničce tady u nás. Jednalo se o to najít něco na místním kostelíčku. Tak jsme hledali a najednou se odněkud vynořil mudlodomorodý stařešek s holí v ruce a kontroloval, jestli nevykrádáme. Tak jsme si taky hned říkali, co by jsme asi vyprávěli příslušníkům, kdyby je na nás zavolal.

Velmi mě zklamala Tvoje odpověď!:@ Tuto debatu jsem založil na téma Policie a geocaching. Ty jsi neodepsal na dané téma. Začal jsi řešit můj postup při logování této keše. Pro Tebe i pro ostatní zde je vysvětlení:

Přišel jsem v neděli odpoledne na místo určení. Hned jsem tušil kde keš je. Pro Ty, kteří vědí, musel jsem se ke keši nějak dostat. Jelikož s sebou beru mého psa, zvolil jsem odlovení a logování keše přímo u místa určení, abych nemusel jít dvakrát (pro keš, logovat mimo, dát zpět keš). Celý proces, tedy naleznutí schránky, logování, uložení schránky mi trval maximálně 2 minuty. Během těchto cca 2 minut neprojelo žádné auto, ani neprošel žádný mudla až při samém ukládání přijelo auto policie ČR. Nemohl jsem místo jen tak opustit, tak jsem s nimi musel diskutovat přímo u kešky a tudíž kolem projelo pár aut, mudla chodec žádný.
Samozřejmě když najdu nějakou keš, tak loguju mimo provoz. V tomto případě to nebylo možné z důvodu strachu o zdraví mého psa.

Nevim, proč si neodepsal na dané téma a pouštíš se do začátečníků! :@

jj, nejhorsi je pokouset se o nenapadnost. aneb jak di muj oblibeny spisovatel: pokud se budete kradmo priblizovat, budete podezreli. ale jakmile si to pevnym jistym krokem s horici pochodni namirite primo k benzinove pumpe, nikdo si vas nevsimne :smiley:

… pokudmožno ještě ve výstražné reflexní vestě.

Fajn, hezký příběh. Pokud beru na kešování svého psa, musím se tomu přizpůsobit. Je to stejné, jako když vyrážím já na kešky s kočárkem :smiley: Takže v tvém případě, mohl jsi psa uvázat na druhé straně náspu, vyzvednout kešku (skoro celou dobu vidíš na svého psa a on sám se jistě bát nebude), vylézt za svým psem a v klidu v závětří zalogovat a pak se zase vrátit zpět uložit keš. Vše se dá stihnout taky za pár minutek, pes by se sám tu chviličku jistě nebál a ze silnice není nic vidět… a nebo taky když vidím, že bezpečně nevyzvednu a nezaloguji, tak jdu dál a vrátím se později, jindy, nebo ji prostě nemám… na prvním místě by měla být bezpečnost kešky a utajení!

S kolegou Blaham-em jsme na začátku srpna lovili sérii Betonová hranice II poblíž Branné To jsme ale nevěděli, že tři dny před tím tam našli spálené auto i se zavražděným řidičem. Když jsme se vraceli z finálovky k autu, už tam na nás čekali jak uniformovaní policisté, tak kriminálka v civilu. Jelikož se neměli čeho chytit, tam to hlídali, a my jsme byli docela podezřelí. Museli jsme potom podat vysvětlení co a proč jsme tam dělali. V tomto okamžiku šla veškerá konspirace stranou a my vše popsali do nejmenších detailů. Pány z kriminálky GC zjevně zaujal a je možné, že rozšířili řady kačerů. Přibližně po třech týdnech proběhla médii zpráva, že pachatele našli.