Ta konverze mě dává pořádně zabrat.Prosím zkuste poradit nováčkovi.
šel jsem na svoji 1 multicache a vyšly mi souřadnice na N 50° 28.027 a E 015° 10.731. POMOOC!!!KDyž to chci zadat do Handygeocache tak ten má ku*va o číso víc a když to chci dát do GPS data v nokii E51 tak tam to chce zase o cislo min Laboroval jsem a konvervoval podle vzorečků na http://geowiki.hidden.cz/wiki/Formát_souřadnice tak i na Geocaching a VUBEC nic mi tam nevychazi.
Použil jsem tenhle vzorec–
Převod Stupně° Minuty’ (D° M.mmm’ ) na Stupně° Minuty’ Vteřiny" (D° M’ S" )
D° M’ S" = D° M’ (0.mmm * 60)"
aby mi vyšla souřednice pro tu nokia navigaci ktera chce souradnice ve tvaru 50°**** --proste 4 cisla.Ten vzorec by mel bejt primo na to ne?
Ano, převod chápeš správně. Spíš hledej chybu ve formátu zápisu do tvého programu - není potřeba zadat desetinou tečku místo desetinné čárky, mezeru mezi číslama … ?
Tak jsem to popsal asi nepochopitelně.Na geocaching.com jsou souřadnice ve formátu N **° a 5 čísel. Když chci ručně zadat souřednice do Handy geocaching tak to chce N **° a 6 čísel a když to chci dát do Orientačních bodů v nokii tak to chce N **° a jen 4 čísla.Takže bych chtěl mít z 5 čísel 6 čísel pro Handy geo a 4 čísla pro Orientační body v nokii.Takže nějaký konvertování musí bejt ne?Nebo se to nějak zaokrouhluje?škoda že si v těch programech nemůžu vybrat v jakým formátu to zadat.
Tak jo.Už jste mi to osvětlili to jsem moc rád.Myslel jsem že se to bude muset přepočítávat na minuty a sekundy nebo co.A tedy v tom programu od nokie kde stačí dát jen stupně a za to jen 4 cisla je to proto nepresnejsi nez handygeocaching že?A o kolik metrů?At mám nějaký měřítko.Přečetl jsem že sekunda je asi 30 m a stupen asi 111 km. Dík za trpělivost.