korfu

tak se pridam k dovolenkovym dotazum :slight_smile:
kdopak jste kesoval na korfu,jak to tam vypada s keskama? je jich tam kolem 30 daji se odlovit v pohode?nejaky odlisnosti od kesingu zde v cechach? a mate nekdo ulozeny reseni ty mysterky? :slight_smile:

Zdravim
Odkazuji tě na tuto starší diskuzi http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=8324&sort=&rowstart=0

Loni jsme byli na Korfu a zatím jsme lepší dovolenou nezažili. Na 3 dny jsme si půjčili auto a jezdili po keškách. Nebylo jich moc, ale stálo to za to, nechtěl jsem to georobotkům znechutit. Co doporučuji, vzít s sebou autonavigaci, místní mapka je šílená. Jel s TomTomem a nikdy nás nezklamal, ale to záleží spíše na mapách, jak na zařízení :slight_smile:
Kešky tak jako u nás, hady ani jiné potvůrky jsme nepotkali (kromě jedné větší potvůrky, která rychle zdrhla).

My jsme si na Korfu půjčili auto dohromady s jednou mudlorodinkou, takže jsme zase až tak nelovili.
Keška, která se mi tam ale fakt moc líbila, bala Tomy´s lot u zříceniny Angelokastro. Momentálně je, tuším, mimo provoz, ale to místo bych rozhodně k návštěvě doporučil i bez ní. :wink:

diky moc , uz to vidim lip nez na zacatku,jenom jak je to tam se ctyrkolkama? kazdou chvili se o nich nekdo zmini ale nikdo nic konkretniho
tu mapku asi pouziju,rozhodli jsme se nechat pristroje doma,takze sebou bereme jen staryho legenda a papirovou mapu tak jsem zvedav jak dopadnem

Pár jsme jich letos na Korfu udělali, většinu na kole vč. earthky Pantokratoras. Za zminku stoji jeste Pantokratoras II, kde je priblizně 40m proměreno. ale kdo hledá, najde.

Jooo Korfu… Byli jsme tam před třemi lety, kdy tam bylo asi 10 kešek. rozhodně doporučuji půjčit auto na pár dní. Korfu je dost hornatý ostrov a skůtry do kopců moc nejedou. Navic vedro, auta mají klimu. Čtyřkolky asi dobrý, ale do běžného provozu se moc nehodí. Tak na starou vesnici pod Pantokratorem. Tu kešku doporučuji, my to šli pěšky v poledním vedru, ale krása.
Navigaci ano, my tehdy měli jen rastrové mapy, ale ito byl pokrok. Vídali jsme na křižovatkách turisty s mapou a autem z půjčovny. Stáli a bádali, kudy dál.

Na kolik vyjde to půjčení auta?

Za auto na den to bylo asi 35euro. Pozor ale na rozsah pojistky. My to raději vzali přes naši delegátku. Při potížích bychom volali ji a ne místní policii.

vypada to, ze diky rozbitemu autu zmenime plany a pojedeme pristi tyden po letech asi letecky na par dnu do teplych krajin. volba padne nejspis na korfu - ctu ruzne diskuse a prispevky - pokud mate nekdo nejake cerstve zkusenosti s kesema tam, tipy na pekna mista a treba i tipy na nejaky normalni hotel + zkusenosti/tipy s pujcovanim prepravnich prostredku tam, dejte pls vedet sem nebo mne do sz ci mailu. Cetl jsem ze se da lodi dojet do Albanie na Butrint, zkousel jste nekdo? kuju moc