Ahoj
Chystám se příští týden na Korfu.
1/Máte někdo zkušenosti s odlovem keší na tomto ostrově?Pokud ano,prosím o napsání svých zkušeností.
2/Má-li někdo zájem o umístění GC na Korfu pokusím se.Nic ale neslibuji.Nevím jaké nastanou okolnosti.Špatné počasí,obtížný terén,geoslepota a podobně.
Díky za vaše názory a zkušenosti.
Myškin
Vloni jsme jich tam asi šest našli. Více přes profil, bude-li zájem tak i tady.
Tak já byl na Korfu tak před třemi týdny a něco téže odlovil. Takže bude-li zájem mohu napsat co a jak, dokonce mám "rozlovenou" multinu a chybí mi jen poslední stage, no asi ji jen tak nedám.
Takže lze juknout do profilu a bude-li zájem, tak rád povím co a jak, a to i u těch , které nemám odlovené, páč některé jsem nedal jen o fous.
Zajímalo by mě jestli jste se pohybovali po ostrově vozem nebo jako turisté díky výletům za poznáním?
Budeme bydlet v Barbati.Naivně se domnívám,že bych mohl vylézt na OUZO 2 GC8D3D a Palió Siniés GCXK74.Marně hledám nějakou podrobnou mapu Korfu,abych měl alespoň nějakou představu o tom jestli se tam dá dostat a hlavně jak.Prosím tedy,pokud je to možné,nějakým způsobem vysvětlit cestu.Díky
Tak v krátkosti: Nejlepší je si půjčit auto. My ho měli na dva dny, najeli přes 400km a bylo to málo. Stihli jsme pět kešek z asi osmi, které tam tehdy byly. Rádi poznáváme nová místa a tak jsme oželeli válení na pláži. Jezdili jsme podle mapy v Oziexploreru ( možná bych ji někde našel). Hodně nám pomohla, potkávali jsme na křižovatkách turisty s mapkou z autopůjčovny, kteří bloudili. Tebou uváděné kešky se nám líbily nejvíc, je dobré na ně vyrazit z Pantokratoru, kde necháš auto. Je to asi 3km 300m převýšení, pěšky. Vodu s sebou. Korfu je pěkný ostrov a ležet jen na pláži je škoda. Při keškování jsme zastavovali a testovali pláže kolem trasy. Mohu dát i pár nekeškových tipů.
Mohu jen souhlasit s Honza.cz. Mi měly auto na 3 dny a ostro jsme projeli takřka celý (cca 550km). Určo se dá půjčit i skutr a nebo čtyřkolka. Já byl s malými dětmi, takže auto. Tebou zmiňované kašu jsem bohužel nedal, páč jak jsem zmínil - děti a 40°C. Ale návrh na vyražení z Pantokratoru je myslím rozumný, až na vrchol dojedeš autem a pak tradá. Mapu jsem měl bohužel v Garminu jen staženou nějakou free s halvními silničními tahy a to bylo o ničem. A místní mapy jsou trošku pekelné. Já měl dvě a na každé bylo trošku něco jiného a to jetš neodpovídalo skutečnosti. Ale dalo se to. No a s koupáním jsem to dělal stejně, po cestě jsem prostě vždycky někam zajel. Našli jsme tak velmi pěkné a opuštěné pláže B) . Inu děti musí člověk občas schladit. Ale jinak to byla paráda.
Já jich mám od tamtud 16 je to celkem sranda, ale hlavně nezapomen trekové boty!!!![]()
Tak jen malé doplnění sklerotika, na Korfu jsem ještě měl Gpsdash v telefonu a mapu jsem už smazal s přechodem na OZIho. Jinak auto je vzhledem k provozu, vzdálenosti a převýšení lepší. Předjížděli jsme skůtry v kopcích. Skůtr je tak na zajetí do nejbližšího městečka, čtyřkolka na vyjetí po okolí.
Takže jediná možnost je autem?O to,že bych tam měl dojít pěšky ani tedy nemám uvažovat?Bohužel nebudu na dovolené s nikým koho bych přesvědčil aby si půjčil auto.
Neznám tvoji kondici, ale je to v horku, horské cesty, skutry jsme potlali dva a oba je tlačili a nesli. možná čtyřkolka. Ale to je jen jedno místo. A protože jsme na serveru geocaching a ne "válení na pláži" tak tady asi jinou radu nedostaneš. Opravdu se vyplatí si ostrov projet dokola a zkusit i jiné pláže. My jsme náhodou natrefili na nejhezčí pláž, ale steně po dvou dnech nás to táhlo do hor. Auto moc nestojí asi 35 euro na den.
No pěšky se dá leccos. Ale jak jsem psal, už před měsícem tam bylo přes den 35-40. Takže chození jako jo, ale brzo ráno a pak snad v podvečer. Jinak je to zabíračka, páč všechno je nahoru a nebo dolu. Pokud budeš sám, dal bych 4kolku. Cenu neznám páč jsem ji neměl, ale to auto tak nějak odpovídá. Záleží na kolik dní a od koho. Mi to měly asi za nějakejch 90 na 3 dny. Jo a na pěško s botkama rozhodně nešetřit.
1-Řidičský průkaz mám,ale zkušenosti malé.Jsem tedy odkázán na druhé.Abych někoho přemluvil,musím mít silné argumenty.Málo kdo ovšem pochopí co mě táhne v takovém vedru za plastovou krabičkou.I když nabídnu nádherný výhled nebo něco podobného tak je to někdy málo.Proto jsem se chtěl spolehnout sám na sebe a dojít tam třeba pěšky.
2-Moje kondice není z nejlepších,ale 20 až 30 km zvládnu.Ovšem nejsem si jistý schopnosti ujít takovu vzdálenost při takové teplotě a takovém terénu.
3-Mapu jsem našel na této stránce (Ubytování Ubytování v Řecku - hotely, apartmány, penziony | Ubytování a zážitky - hotely, apartmány, penziony),ale nevím,jestli by byla dostatečná
4-Představa,že budu několik dní bez lovu a stanu se vlastně mudlou je hrozná,ale když nepojedu s někým kdo je stejně zapálený jako já pak je takovy geocaching téměř nemožný
Hmm… tak to každá rada drahá. Moje Jana má duši kačera, i když se ráda peče na písku. Ale letět někam takhle daleko a nevidět co je za kopcem a znát jen pláž, hotel a obchůdky, na to bych asi nepřistoupil. Pěšky je to problém, ostrov má asi60 km délku a dá se vlastně jen po silnici. Na stezky ovcí zapomeň. Jsou o hodně delší. Zkus nalákat na nejčistší a nejhezčí zátoku Agios Georgios. Kousek - 4 km je Tommys Lot moc pěkná keška.
Pokusím se pomalu nahlodávat a snad by mohli vyjít alespoň ty dvě mnou zmíněné výše (Palió Siniés,OUZO 2)Vypadá to,že je to nám nejblíž.Může to sloužit jako takový test.
Pokuď skutečně přemluvím ostatní(nejen paní Myškinovou,ale i její sestru s přítelem)potřebuju alespoň dobrou mapu.A to co nabízí google maps na geocachingu je,alespoň pro mě,slepá mapa.Budu za tu cestu zodpovědný a nějaké bloudění je to poslední co bych si přál.
Bohužel jsem zmlsaný z mapy.cz a nemám až tak moc velké zkušenosti s plánováním cest na takových místech.Možná je to jednoduché a já mám zbytečné obavy.
Další duléžitou věcí je jaké jsou tam cesty a jestli tam platí oproti ČR nějaká zvláštní pravidla.
No, chápu tě. Taky jsem sháněl info. Autem se jezdí v pohodě, většinou asfaltky, po kopcích serpentiny, někdy úzké na plný rejd, větší auto má vždy přednost!!! Couval jsem třeba před autobusem do dvorka, abychom se vyhnuli. Ale velká ohleduplnost, ne jako u nás, žádní piráti, prostě pohoda. Mapu jsem měl podobnou jako je ve tvém odkazu, ale kalibrovanou pro GPS. kešky jsem lovil Legendem.
Taky mám Legenda.Ještě máme v záloze Mio 520.Mapa Korfu tam je,ale jestli bude vhodná pro nás to se uvidí.
Podíval jsem se na stránky Palió Siniés.Waypointy jsou tam popsané dva.Kliknul jsem tentokrát na Microsoft MapPoint a tam to bylo srozumitelnější.
Bohužel kalibrace mapy na GPS nebo něco podobného jen nad moje možnosti.
Ještě jeden dotaz.Jakým způsobem a od koho se půjčují auta?
tady mas nejaky map - neni to nejlepsi, ale aspon tam jsou cesty
Auto jsme měli od doporučené půjčovny, spřátelená s naší cestovkou, pozor na smlouvu vybrat bez omezení km, s plnou pojistkou. Auto přivezli před hotel, při vrácení jsme jen zaparkovali a nechali klíčky na recepci.
Ahoj, jsem ted na Zakyntosu a taky lovím. Vřele doporučuji auto s plnou pojistkou, tady je to + 9euro na den. Taky z vlastní zkušenosti říkám, že jsou potřeba pevné boty a oči otevřené, neboť je zde spousta hadů. Ale jinak je to vcelku zábava, konkrétně Zakyntos a mapa nejde k sobě. Řekové a jejich zakreslování …poznáš sám. Koupil jsem zde mapu na které jsou jen hlavní tahy, nic podrobnějšího zde nemají
. No ve čtvrtek jdu odlovit, zbývající kešky tak dám vědět, zatím jsem ale všechny našel. Držím Ti palce.
No juk jsem na Tebou uvedenou mapu a řek bych, že je o stupeň horší než co dostaneš od půjčovny (případně v aquaparku - mimo jiné též doporučuji navštívit). Za 2-5EUR seženeš na místě rozhodně lepší. Nicméně i když je na mapě cesta zakreslená nečekej, že je vždy pně funkční a také se nazalekni náhlých změn povrchů. Relativně široká asfaltka se klidně změní na užší beton a následně na zpevněnou polňačku. Jinak pokud půjčíš auto (půjčoven v každém středisku najdeš spousty) tak jsou tu i Drive-In cache s minimálním chozením a současně se dají navštívit ne tak turisticky vytížené pláže. Takže přemlouvací argumenty určitě jsou
.