Kós

Zdravim
Rád bych vás požádal o vaše postřehy a rady týkající se jednak geocachingu a třeba i místních poměrů na tomto řecké ostrově.
Pokud by měl někdo podrobnější mapu ostrova v elektronické podobě bylo by to skvělé.
Díky.
Myškin

Opravdu nikdo nemá k tomuto ostrovu co říci? :o

Zdar, na Kosu jsme byli letos v červnu.
Podobrobnější mapu jsem nesehnal, používal jsem City Navigator Europe NT 2011.10 od Garmina, skoro všechny i polní cesty obsahuje.
Ohledně keší jsem byl zklamán. Z výběru cca 15 byly převážně mimo turisticky zajímavá místa.
Doporučuji výlet do Bodrunu (Turecko) a odlov keše u větrných mlýnů, ke které Tě zaveze okružní autobus. Skvělá je Earthka na Nisirosu - taktéž výlet lodí. Doporučuji koupit lodní výlety v přístavu, od delegátů jsou ceny výrazně vyšší.

Ahoj,
my tam s manželkou byli loni a v době naší návštěvy tam byly jen tři kešky. Moc pěkná je keška v Old Pýli, respektive sama vesnička je nádherná a keška je jen třešničkou na dortu. Tohle místo bych rozhodně nevynechal.
Pod to, že earthka na Nýsirosu taky rozhodně stojí za návštěvu, bych se okamžitě podepsal. Výlet tam jde zakoupit podstatně levněji než přes cestovku přímo v Kósu v přístavu. Při nastupování na loď lze rovnou zakoupit i autobusové lístky ke kráteru Stefanos.
Samotný ostrov je hodně klidný a jsem rád, že jsme byli ubytováni v Agios Fokas, kde se za hotelem zdvíhají skály a je to kousek k termálnímu prameni.
S mapou ale nemohu sloužit…

Kos je moc príma. Odlovil jsem tam spoustu keší. Old Pýlí se mi asi líbila nejvíce jinak zajímavé místo je úplně na konci Kefalosu, je to pěkná divoká příroda nepoznamenaná turistickým ruchem. Normálně by tam nikdo asi nejel.
Tím, že je otrov malý je i kešování časově nenáročný.