Chceme koupit tuhle navigaci v zahraničí, asi nejlépe v USA nebo Kanadě. Důvody jsou především dva - cena a to, že máme PayPal účet. Takže vlastně jenom jeden důvod
Se zárukou nezárukou je mi vše jasné. Jsou ještě nějaké další důvody, proč platit téměř dvojnásobek u nás?
Pokud chces novy (nepouzity) pristroj a pokud nebudes osobne v USA tak pochybuju ze se to vyplati. 60CSx se da poridit za nejakych 300USD to je neco pres 5000Kc, ale jen tak zbeznym projetim ceskych webu lze tento pristroj u nas poridit za cenu neco pres 8000Kc.
Jinak pristroj to je super a nelze nez doporucit, novejsi pristroje krome nejakych kosmetickych vylepseni nic zasadne noveho neprinaseji, ale co je pro outdoroove pouziti podstatne tak maji vesmes horsi vydrz.
To je hezký, ale pokud to nebyla věc za pár šupů, tak záleží jen na tom jak se celníci vyspali, a jestli ti domů přijde balíček nebo lístek se složenkou na doplacení "celního dluhu".
No spis to neni clo, ale DPH. Clo jsem mel 0. Kupoval jsem Legend HCX z Ebay USA. Ale balik nekdy i docela trva. 12 dni mu trvala cesta do CR a 14 dni na celnici+ceska posta. Prijde to postou na dobirku.
Ted nevim, jestli to nema cosi spolecneho s celnim podvodem, ale kdesi jsem se docetl, ze nejlepsi je dohodnout se s prodejcem, aby balik oznacil jako darek, pak zadne clo neplatite, ale jak rikam, nechci nekoho k necemu navadet!!!
Zdravím, nechal jsem si svojí GpsMap 60 CSx poslat z USA a se vším to vyšlo na cca 6100,- Kč, což mi pořád přijde relativně levnější než tady ;), takže určitě doporučuji gps koupit v zahraničí.
60tka je nejlepsi volba, co se spolehlivosti tyce, teda aspon doufam, nedavno jsem si nechal dovezt novou z US. U Legenda se odlepuje guma a odchazi joystick, ja mel HCx asi tri mesice a prestal prijimat druzice, Colorado je kapitola sama pro sebe, s Oregonem je zatim malo zkusenosti. U 60tek nevim o zadne "konstrukcni vade", sestre se asi po roce trochu odrbala ta guma na spodnim konci, ale na funkcnost/odolnost to vliv nema.
V nejhorsim je tu evropske servisni centrum Garminu v UK.
Koupil jsem nové GPS60CSx přes e-bay z USA. Placeno přes Pay-Pal. Propojení Pay-Pal s mým účtem ve zdejší bance stálo trochu úsilí, a telefonát do banky, jinak ale vše ostatní zafungovalo OK. Na e-bay to chce se přihlašovat do aukcí, které budou ukončeny během pár dnů (největší změny ceny bývají těsně před koncem). Vysledujte si, za kolik se nakonec prodává, a nezvyšujte svou cenu zbytečně. Neváhejte pár aukcí prohrát, nakonec se to podaří (mně asi na pošesté). Vybírejte pouze obchodníky, kteří zasílají i do Evropy. Následné zaslání (radši jsem si zvolil s pojištěním), a proclení v ČR, šlo už hladce (clo bylo asi 1200 Kč, záleží na ceně kterou obchodník deklaruje).
Záruka je rok (mezinárodní). Přístroj mi cca po roce odešel (přestal přijímat družice). Komunikace s českým zastoupením Picodas je katastrofální, téměř nemožná. Nakonec jsem zjistil, že takové dovezené přístroje stejně neservisují. Řešením je (teoreticky) jít na webové angl. stránky Garmin, nechat si vygenerovat spec. číslo, a s ním vadný přístroj poslat do UK (adresa tam je uvedena). Vygenerování čísla se mi nepovedlo (ani anglický Garmin téměř vůbec nereaguje na maily). Nakonec jsem (těsně před skončením roční lhůty) GPSku zabalil a poslal do UK (bez toho čísla; poštovné okolo 500 Kč). Po pár týdnech napjatého čekání mi přišel zcela nový přístroj.
Nezapomeňte, že výměnou přístroje přijdete o licence na mapy. Garmin poslal nová lic. čísla na City Navig. EU (starší verze), ale vyrazit z Picodasu nové číslo na TOPO Czech je zase téměř nemožné. Vyřešil jsem to koupí TOPO Czech verze 2, které náhodou mezitím zrovna přišlo na trh.
Díky za obsáhlé informace. S aukcemi na netu zkušenosti mám, ale do eBay se mi nějak nechce. Jak ta šedesátky zvádá nové mapy? Stačí na to hardwarově? Překreslování a rychlost? Asi je to pomalejší než se staršími mapami, nebo ne?
Zvládá je výborně, i CZ 2PRO a neřekl bych že je to pomalejší než u obyč. verze 2 nebo předchozí 1.2. Řekl bych, že starší mapy od Picodasu byly sice menší na objem informací, ale nebyly tak optimalizované.
"Jak ta šedesátky zvádá nové mapy? Stačí na to hardwarově? Překreslování a rychlost? Asi je to pomalejší než se staršími mapami, nebo ne?
[/quote]
"