Chtěl bych koupit novou GPS GARMIN GSMAP 60Cx. na internetu krome Garminu , kde se dá koupit za drahé peníze 16 500Hč s DPH, jsem nasel i dva prodejce kteří ji prodávají za sca. 12. 500Kč s DPH
chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s nákupem u těchto firem...zejména zda se jedná o GPS s kompletním vybavením...kabely, paměťová karta, poutko...český návod... Zda přístroj obsahuje češtinu nebo zda lze někde ji dohrát...
Případně jiný obchod kde se dá koupit za výhodnou cenu..
Na té první stránce to není uvedeno, ale na té druhé ano: za typem GPS máš v závorce uvedeno (US). Tudíž se jedná o verzi pro USA, uvnitř je jiná přehledovka, a nebude na Tebe mluvit česky, ale jinak je to nemlich totéž, co za těch 16k Kč.
Řešilo se to tu nedávno, stejně si tam dáš české TOPO a čeština se tam dá dohrát. Ale pokud chceš volit tuto variantu, tak zvol ještě asi o 2,5k Kč levnější a objednej si to rovnou z USA. To tady někde okolo taky někdo popisoval. Stálo to kolem 10.
A na SkyFly o kousek dál máš 60 CSx, která stojí cca o 1400,- víc a je navíc vybavená barometrickým výškoměrem a elektomagnetickým kompasem. A vzápětí je tam 60CSx + mapa TOPO Czech , podle mě je na uváženou, jestli to nevzít v kompletu.
Jinak samozřejmě platí to co v předchozím příspěvku, hlavní rozdíl je v té základní mapě.
Takže hlavně dobře rozmyslet co se od toho očekává.
[quote]
solsais: Na té první stránce to není uvedeno, ale na té druhé ano: za typem GPS máš v závorce uvedeno (US). Tudíž se jedná o verzi pro USA, uvnitř je jiná přehledovka, a nebude na Tebe mluvit česky, ale jinak je to nemlich totéž, co za těch 16k Kč.
Řešilo se to tu nedávno, stejně si tam dáš české TOPO a čeština se tam dá dohrát. Ale pokud chceš volit tuto variantu, tak zvol ještě asi o 2,5k Kč levnější a objednej si to rovnou z USA. To tady někde okolo taky někdo popisoval. Stálo to kolem 10.
[/quote]
Pozor, není to úplně stejné. K české verzi se dodává ještě dost příslušenství do auta, které je celkem drahé, když se kupuje samostatně.
Osobně bych doporučil koupit rovnou z USA. Možná je to jen můj pohled, protože nemám rád šedé dovozce. Oficiální český distributor čehokoli totiž není jen převraceč krabic, má mnoho dalších nákladů, které šedí dovozci vůbec neřeší. Když je ale potom nějaký problém u takhle šedě dovezeného kousku, zákazník už moc neřeší, jestli má přístroj dovezený mimo oficiální kanál. Chce opravu a pak to vrhá špatné světlo přímo na zastoupení značky.
Pokud je člověk smířen s tím, že si kupuje přístroj z šedého dovozu, a neočekává od něj takovou úroveň podpory jako u oficiálního kusu, je to v pohodě. V takovém případě ale doporučuji ušetřit a koupit Garmina individuálně přímo.
Pozor, s tím příslušenstvím to není pravda. Koupil jsem si českou verzi v Praze v Mironetu a nebylo u ní do auta vůbec nic. Balení obsahovalo, český manuál, popruh na ruku, klipsu na opasek, USB kabel a kartu 64 MB. Do auta ani ň, natož pak Ň.