koupím zminěnou navigaci
Na Amazonu aktuálně za $198. Levnější už myslím nebude.
Máte někdo zkušenost z Amazonu.com s GPSkou? Ceny jsou celkem přijatelné, ale co pošta? Posílají i do Čech? Co cla, DPH atd…?
Děkuji za reakce ![]()
Zasílání do čech je obchod od obchodu. Clo by jsi měl platit od 150 EUR , což by při plném přiznání ceny mělo být v pohodě. Pro určení se počítá cena bez poštovného. Horší to bude s daní. tam je od 1.1. 2011 limit pouze 22 EUR. Předpokládám, že 150 USD už je moc velký přesah na to, aby to prošlo bez zaplacení daní. ![]()
Ehm, jak je to s tou dani? Je to nekde popsane, at tomu vice porozimim?
Diky
je to asi takto:
Od nového roku platí novela upravující dovoz zboží, které pochází mimo EU.
-
limit pro osvobození od cla zůstává ekvivalentem 150 Euro (cena zboží plus cena poštovného)
-
limit pro osvobození od DPH se snižuje na 22 Euro (jen z ceny zboží)
zboží přijde na celní správu, kde rozhodnou a případně tě obešlou, upozorní na nutnost zaplacení, nebo budou chtít doložit cenu.
Toto se dá zrychlit tím, že se přihlásíš a oni tě budou obesílat emailem.
jinak rezepsano to máš slušně zdehttp://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=33439&postdays=0&postorder=asc&start=0
Oke.
Posledni prispevek tamniho fora, hovori k 1.4. podle schvaleni zakona, takze jeste cas na doobjednani.
A taky pozor na změnu kurzu! Měl jsem to pěkně spočítané abych se vešel do 150 EUR, ale dolar nám zpevnil a najednou to mám asi za 154 EUR a už je to na celnici a čeká mě DPH
A ne ztěch 4 EUR navíc ![]()