Koupím Garmin etrex H

Zdravím, měl bych zájem o garemin etrex H (ten žlutý). S GC jsem začal nedávno, navigace v telefonu se moc nechytá a novou navigaci za x tisíc zatím kupovat nechci.
Ideálně osobně v Brně, ale není podmínkou. Předem děkuji za nabídky.

http://gps-navigace.heureka.cz/garmin-etrex-h/

Dík, hledat na internetu taky umím. Problem je ovšem v tom, že není nikde skladem a ti co ho mají označený skladem většinou jen neaktualizují stránky. To si člověk objedná, a pak když tam po měsíci volá že nic nepřišlo, tak se dozví, že zboží ve skutečnosti není a už ani nebude. Případně naslibují že zítra dodají jen aby získali zákazníka a pak to shání bůhví jak dlouho. Praktiky českých eshopů jsou občas na ránu. Inzerát jsem si zde dal proto, abych koupil co nejrychleji, pokud tu GPS má někdo zbytečnou doma a zároveň ušetřil peníz za obvolávání desítek továren na sliby, pardon eshopů.

jednu doma mám ale sory tu nedám je to záložka a hodně dobrá

To chápu. Já to řeším takto protože jsem začátečník a i když mě GC teď zcela pohltil, nevím jak na tom budu za pár měsíců :slight_smile: Navíc se blíží zima kterou nesnáším, proto zatím nechci řešit novou navigaci. Být teď jaro, asi už bych byl majitel nějakého toho O300 nebo D20.

tak vydrž přes zimu a rovnou si kup O300

Myslím, že na tomto fóru jsem četl větu, se kterou se plně ztotožňuju:
"Když se přiblížím ke keši na 10m, vypínám navigaci a dohledávám geočuchem" (volná citace).
Krom toho, že takové hledání tříbí smysly, může být použití GPS někdy naopak i matoucí, když se člověk vysloveně upne na šipku (přesnost je někdy výrazně horší, než těch 10m; keš je blbě zaměřená; když se nevhodně sečtou nepřesnosti při zaměření a při hledání, je to klidně o dost víc; GPS sice ukazuje jakousi slušnou přesnost, ale odraz sigálu od strmého svahu, skály, budovy hodí zaměření o dost dál…). Navíc při hledání bez GPS v bezprostředním okolí keše může být člověk méně nápadný než s GPS (nemluvě o tom, že někdo zaníceně sleduje šipku a okolí nevnímá).
Přístroj, který Tě dovede na těch cca 10 m, už máš, tak co. Většinou pak taky postačí hint.

Já tohohle žluťáka mám a je skvělej co se přesnosti týče. Ale kupoval jsem GPS po víc jak 200 nálezech a i nadále stejně většinou hledám bez GPS (v ČR mám s GPS asi 6% nálezů). Myslím si, že to vůbec nemusíš teď nějak hrotit narychlo, nech to uzrát. Něco na hledání máš, starší GPSky byly srovnatelně přesný a taky se s nima hledalo (a hledá). Časem třeba změníš názor a budeš si chtít koupit něco jinýho.

PS k e-shopům: zřejmě máš nějakou blbou zkušenost, já zatím ne, koupil jsem tak desítky věcí a nikdy žádný problém nebyl. Tuhle navigaci mám zrovna přes pixmanii, dodání bylo naprosto v pořádku, ale pak jsem četl nějaké zkušenosti s reklamacemi u tohoto e-shopu a nic si tam raději kupovat už nebudu. Že by někdo lhal s dostupností zboží, to se mi ještě nestalo. Předpokládám, že mají web propojený rovnou se systémem skladu - je to nejjednodušší, přece to nebudou u stovek, či tisíců položek aktualizovat ručně. Tak jsem přesvědčen, že to ukazuje okamžitý stav.

S tím dohledáním bez GPS v okruhu pár metrů souhlasím, s tím problém nemám. Problém je v tom, že můj telefon (SGS) absolutně ztrácí signál v lese a to ani nemusí být les, stačí pár stromů, prostě bez přímého výhledu na oblohu. Když neztratí signál úplně, tak hlásí přesnost 30-50m. Kdyby v tom lese fungoval, tak vůbec žádnou navigaci neřeším, v telefonu mám mapy a další věci které se můžou při odlovu hodit. Proto chci ten etrex. Nepotřebuju nutně mapovou navigaci, s milionem funkcí, potřebuju jen přístroj, který bude fungovat v lese a údolích.

Já netušil, že je to s tím telefonem až tak špatný. Pak je tedy tenhle etrex H skvělý doplněk, na mapy a aplikace už mašinku máš. Žluťák se chytá fakt výborně a má dlouhou výdrž baterek. Nevěřil jsem, kde je schopen ještě udávat polohu (s rozumnou přesností).

Koupeno, prosím smazat. Děkuji všem za nabídky.