Zdravím, měl bych zájem o garemin etrex H (ten žlutý). S GC jsem začal nedávno, navigace v telefonu se moc nechytá a novou navigaci za x tisíc zatím kupovat nechci.
Ideálně osobně v Brně, ale není podmínkou. Předem děkuji za nabídky.
Dík, hledat na internetu taky umím. Problem je ovšem v tom, že není nikde skladem a ti co ho mají označený skladem většinou jen neaktualizují stránky. To si člověk objedná, a pak když tam po měsíci volá že nic nepřišlo, tak se dozví, že zboží ve skutečnosti není a už ani nebude. Případně naslibují že zítra dodají jen aby získali zákazníka a pak to shání bůhví jak dlouho. Praktiky českých eshopů jsou občas na ránu. Inzerát jsem si zde dal proto, abych koupil co nejrychleji, pokud tu GPS má někdo zbytečnou doma a zároveň ušetřil peníz za obvolávání desítek továren na sliby, pardon eshopů.
jednu doma mám ale sory tu nedám je to záložka a hodně dobrá
To chápu. Já to řeším takto protože jsem začátečník a i když mě GC teď zcela pohltil, nevím jak na tom budu za pár měsíců
Navíc se blíží zima kterou nesnáším, proto zatím nechci řešit novou navigaci. Být teď jaro, asi už bych byl majitel nějakého toho O300 nebo D20.
tak vydrž přes zimu a rovnou si kup O300
Myslím, že na tomto fóru jsem četl větu, se kterou se plně ztotožňuju:
"Když se přiblížím ke keši na 10m, vypínám navigaci a dohledávám geočuchem" (volná citace).
Krom toho, že takové hledání tříbí smysly, může být použití GPS někdy naopak i matoucí, když se člověk vysloveně upne na šipku (přesnost je někdy výrazně horší, než těch 10m; keš je blbě zaměřená; když se nevhodně sečtou nepřesnosti při zaměření a při hledání, je to klidně o dost víc; GPS sice ukazuje jakousi slušnou přesnost, ale odraz sigálu od strmého svahu, skály, budovy hodí zaměření o dost dál…). Navíc při hledání bez GPS v bezprostředním okolí keše může být člověk méně nápadný než s GPS (nemluvě o tom, že někdo zaníceně sleduje šipku a okolí nevnímá).
Přístroj, který Tě dovede na těch cca 10 m, už máš, tak co. Většinou pak taky postačí hint.
Já tohohle žluťáka mám a je skvělej co se přesnosti týče. Ale kupoval jsem GPS po víc jak 200 nálezech a i nadále stejně většinou hledám bez GPS (v ČR mám s GPS asi 6% nálezů). Myslím si, že to vůbec nemusíš teď nějak hrotit narychlo, nech to uzrát. Něco na hledání máš, starší GPSky byly srovnatelně přesný a taky se s nima hledalo (a hledá). Časem třeba změníš názor a budeš si chtít koupit něco jinýho.
PS k e-shopům: zřejmě máš nějakou blbou zkušenost, já zatím ne, koupil jsem tak desítky věcí a nikdy žádný problém nebyl. Tuhle navigaci mám zrovna přes pixmanii, dodání bylo naprosto v pořádku, ale pak jsem četl nějaké zkušenosti s reklamacemi u tohoto e-shopu a nic si tam raději kupovat už nebudu. Že by někdo lhal s dostupností zboží, to se mi ještě nestalo. Předpokládám, že mají web propojený rovnou se systémem skladu - je to nejjednodušší, přece to nebudou u stovek, či tisíců položek aktualizovat ručně. Tak jsem přesvědčen, že to ukazuje okamžitý stav.
S tím dohledáním bez GPS v okruhu pár metrů souhlasím, s tím problém nemám. Problém je v tom, že můj telefon (SGS) absolutně ztrácí signál v lese a to ani nemusí být les, stačí pár stromů, prostě bez přímého výhledu na oblohu. Když neztratí signál úplně, tak hlásí přesnost 30-50m. Kdyby v tom lese fungoval, tak vůbec žádnou navigaci neřeším, v telefonu mám mapy a další věci které se můžou při odlovu hodit. Proto chci ten etrex. Nepotřebuju nutně mapovou navigaci, s milionem funkcí, potřebuju jen přístroj, který bude fungovat v lese a údolích.
Já netušil, že je to s tím telefonem až tak špatný. Pak je tedy tenhle etrex H skvělý doplněk, na mapy a aplikace už mašinku máš. Žluťák se chytá fakt výborně a má dlouhou výdrž baterek. Nevěřil jsem, kde je schopen ještě udávat polohu (s rozumnou přesností).
Koupeno, prosím smazat. Děkuji všem za nabídky.