Koupím navigaci pro začátečníky

Ahoj,

jsem začínající catcher a chtěl bych poprosit, kdybyste někdo měl doma nějakou starou navigaci, popř. si už chtěl pořídit lepší či jinou, jestli byste mi jí nemohli nabídnout. Nejlépe kolem 1000 koruny,ale můžeme se domluvit. Stačila by mi bohatě nemapová Garmin etrex H .

Za případné nabídky nebo rady děkuji a všechny zdravím

Chceš bezpodmínečně navigaci?
Pokud ne, tak Ti stačí i nějaký lepší mobil.
Pokud máš, tak napiš značku a model. Rozlouskneme to :wink:

Ahoj,

pokud by ti stačil GPS Bluetooth modul, tak ti můžu nabídnout Evolve touchTraxx (http://www.geocaching.com/reviews/gps_evolve_touchtraxx), pokud ho tedy ještě najdu :o)

Používaný byl tak půl roku. Mám pocit, že zapínání reaguje citlivěji než když přístroj byl nový, takže pokud se strčí do kapsy, tak se může stát, že se nechtěně zapne, ale když ho hodíš do batohu, tak by neměl být problém. Jinak je zcela funkční.

Pokud máš zájem, tak se ozvi na email ([email protected]).

Zahlédl jsem ho tuším na Alze za 1800,-. Zkus prolézt i Aukro.

Ahoj, no mám teď celkem obyčejný myphone (potřeboval jsem něco na 2 SIM) , ale mám doma ještě Nokii N95 s integrovaným GPS modulem - jen jsem četl pár recenzí a nějak zvlášť to lidi na GC nedoporučovali - pokud bys měl jiný názor a nějakou dobrou radu - budu určitě rád.

A ostatním taky děkuji za odpovědi a nabídky.

Myslím si, že jako začátečníkovi by ti stačil například mobil s internetem a aplikací Handygeocaching a mapy.cz…My jeli téměř 100 keší bez jakýkoli GPS a šlo to celkem dobře.Jen musíš vybírat keše, který nejsou uprostřed lesa apod. U těch nemáš šanci.

No nejsem úplně příznivec mobilů "se vším" - příjde mi, že nic nefunguje na sto procent (pokud to není mobil za X tisíc). Mám raději mobil na telefonování, foťák na focení,GPS na navigaci apod. Raději bych si něco málo připlatil za věc, která bude fungovat,jak má. I když je pravda,že nemůžu a ani nechci odsuzovat chytré telefony. Jen pořízení takového mobilu je nejspíš finančně náročnější (a možná i méně přesné) než "základní navigace" s H.

Na N95 jsem odlovil tak 600kousku a uplne v pohode. Dobre by bylo mit datovy tarif a pak nemusis mit velek domaci pripravy a skoro potrebne udelas v terenu. Jsou programy co jspi jen offline, nevyzaduji pripojeni a pak ty co umi oboji. Na teto strance najdes skoro vse potrebne a jeden z odkazu vede i na prislusne programy Ja jsem pouzival SmarComGPS a live.geocaching.com :slight_smile:
Rozhodne N95 bude lepsi jak nemapovy G Etrex. Jedina nevyhoda, ze interni GPS zere hodne baterku, proto bud jeste jednu v zaloze a nebo prez modrozub jsem pouzival LD-3W pri delsi ceste.

Integrovaný modul v telefonu většinou nebývají kvalitní - co mám zkušenosti já, tak dlouho se chytají a přesnost není nejlepší (čest vyjímkám).
Tenhle bluetoothový modul je velmi přesný a obvykle naskočil do několika sekund, já jsem s ním byl dost spokojený.
Hlavní nevýhoda BT modulu je to, že je k tomu třeba další zařízení (mobil, pda), které se kvůli neustálé komunikaci rychleji vybije.
Výhoda naopak je, že stačí jakýkoli telefon co umí Javu (a není to úplný lowend, který nemá ramku na ty java aplikace). Pak na tom spustíš Trekbuddy (s tím jsem kešoval dlouho), nebo HandyGeocaching, nebo jiný prográmek na navigaci.

Pokud nechceš zezačátku moc investovat (chápu, že ještě nevíš, jestli tě GC bude bavit), tak si myslím, že BT modul je dobrá cesta, protože když změníš telefon, tak ti stejně zůstane a nebývá tak drahý, jako navigace. Ale pokud seženeš přímo navigaci do tisícovky, tak to je jasná volba :o)

A pokud tě to bude bavit, tak vrazit do nějaký lepší turistický navigace. Teď využívám Garmin Oregon 450 a nemůžu si stěžovat.

Hned z kraje moc děkuji všem za rady a ochotu.
No to háčko jsem chtěl právě protože nemám internet v mobilu (a ani zatím nechci) a mám rád práci s mapou, tak jsem si říkal,že nemapová navigace bude úplně stačit. Pokud jde něco do té N95ky ,co nepotřebuje připojení k internetu, tak taky beru :slight_smile:

http://wiki.geocaching.cz/wiki/Software

Na aukru za chvíli končí jedno Hčko za 1400,-.
PS není to moje, abych předešel různým pindům.

Třeba ten modul od Krenci, nebo třeba na té Alze.cz
Pokud si ani tam nejseš jistý tak pak zboží.cz najdeš široké spektrum internet obchodů i v tvém okolí a můžeš tam zajít osobně.

Jinak s Myphone nemám zkušenosti ale na tu N95 stručně z Wiki.
Zkus tyto programy nainstalovat:

SmartComGPS - zobrazování mapy, GPS a waypointů
SmartGPX - zobrazování listingů z GPX (XML) souboru vygenerovaného pomocí PocketQuery
Garmin Mobile XT - Garmin navigace pro mobilní telefon. Přestože lze koupit s TOPO2 mapou, je program vhodný spíše k silniční nebo cyklo navigaci
Skimondo
GPSed
Pocket Pocket Query
GPX-Browser
GC-Toop

A určitě najdeš další software

pak tady máš téma podobné http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=16673

Máme na prodej ASUS MyPAL 696 (s vestavěnou GPS, připojení na Wifi…) + příslušenství (držák do auta, pouzdro, manuál, nabíječka do sítě i auta, synchronizační kabel s PC, 2 x stylus – jeden trochu poškozený a ochranou fólii na displeji). Koupené 28.3.2008.
A dále na 2 GB kartě jsou mapy SmartMaps Locator: TM50 KOMPLET ČR a SmartMaps Locator: Praha 1:10 000 koupeno 1.4.2008.
S tímto kompletem jsme odlovili cca 500keší a používali cca 15 měsíců.
Jen pro představu na kolik nás to vyšlo:
PDA 6 490,- Kč a mapy na 2 989,- Kč + Praha 489,- Kč dohromady 9 968,- Kč. Samozřejmě to jsou ceny nové, které dnes vůnec neodpovídají realitě. Cenu bysme viděli tak kolem 1 500,- Kč. K vyzkoušení osobně Praze.

Por představu jak to vypadá:
http://www.alza.cz/kapesni-pda-pocitac-asus-mypal-a696-d76427.htm
Nevím jestli ty technické data odpovídají našemu typu.

Pěkný, to bych bral i já :slight_smile: Ten názor mobil na telefonování, foťák na focení mi není cizí.

Smartmaps je dobrá kvalita, jesli fakt chceš investovat do GPS tak to ber!

To vypadá dobře. Můžu se jen zeptat,jak dlouho vydrží baterka??

Ja bych ten mobil zase az tak neodsuzoval. Nosis ho furt u sebe (narozdil od fotaku, GPS, …) takze kdyz vidis neco zajimavyho vyfotis si to, nebo dokonce natocis, prijde SMS notifikace na novou kes- pustis c:geo, muzes poslouchat mp3, divat se na filmy behem cesty autobusem,… - a to vsechno v jednom pristroji. Jednak nemusis tahat tolik veci najednou, davat na vsechny pozor a navic ho mas furt pri ruce…

No jo vidíš, úplně jsem zapomněl na baterii, jeden z důvodů proč jsme si koupili Oregona na tužkové. Baterie je původní, PDA jsme téměř dva roky nepoužívali, takže nemám tušení. Myslím, že se zapnutou GPS baterie vydrželi cca 2 nebo 3hod, takže jsme jí častěji vypínali, případně dobíjeli v autě. Mapa Prahy je ovšem tak podrobná, že jsme většinu keší lovili bez zapnuté GPS (v tom jsou Smartmapy super podrobné). Když je GPS vypnutá vydržela beterie podstatně déle, ale jak dlouho to už nevím. Jestli chceš, můžu to vyzkoušet, ale dřív než o víkendu to určitě nebude?

Tak zrovna N95 jsem mel taky a odlovil s ni cca 700 krabicek a nedam na ni dopustit.
Aplikace pouzivane na geocaching: HandyGeocaching, SmartGPS s mapami - stacilo mi to bohate a lovilo se mi s ni jedna radost

To je pravda, ale zažívám krušné chvíle s GPS programy. GPS HW koupíš stáhneš keše a jedeš, ale mne se to například pořád seká, vybíjí se baterka strašně rychle, na druhém přístroji nefungují mapy. Než se na G1 s originálním FW něco stane, tak už jsem v Polsku:(