Tak nam na vrchu sumavskeho kopce Sedlo nad Albrechticemi vyrostla nova rozhledna. Je par metru od kese GCX23Y - Gabreta.
Autor kese se o rozhledne zminuje a neni z ni nijak nadsenej. Mne se ale nezda nejak zvlast rusiva. Je to pekna celodrevena oplastena konstrukce a krom toho zde jiz v minulosti stavala vojenska hlaska. Ale o tom nechci psat. Vyslapl jsem si ji jeste pred otevrenim zhruba pred dvemi tydny a zaujaly mne male nerezove desticky osazene do kazdeho stupne s vyrytym jmenem. Hned mne napadlo ze se lide uvedeni na cedulkach financne podileli na vystavbe rozhledny. Je to napsane i na infopanelech u paty rozhledny. To jsem si vsiml az kdyz jsem slezl zpet dolu. Vsechny schody byly vyprodane uz pred zahajenim stavby ale jak jsem si vsiml a ted cituji:
Nekolik schodu do nebe uz je na ochozu pripevneno. Mozna by bylo mile, kdyby tam byla cedulka s logem gc.cz. Co kdybysme usporadali nejakou sbirku a jeden schod taky koupili? Co myslite?
Prohlížel jsem si stránky sdružení. Nejsem si jist, zda jsem informace správně pochopil, ale zdá se mi, že rozhledna byla zaplacena a nyní se už jen přispívá na samotné sdružení.
no zaplacena sice je. ale to neznamena, ze penize nejsou treba. co jsem zjistil, tak celkove naklady se vysplhaly prez 6 melounu, ale dotace byla min o pul melounu nizsi. takze se musely nekde schrastit. dalsi veci je otazka udrzby. je to podobne jako s domkem. kdyz ho postavis, chvilku je novej a ty se valis u bazenu. jenze za cas prijdes na to, ze ho musis zacit udrzovat aby ti brzo nespad na hlavu a pak uz budes kolem litat do konce zivota a furt do nej budes cpat prachy.
Je mi jasné, že každá sranda něco stojí. Pokud do něčeho cpu prachy, chci vědět do čeho. A to tady zřejmé není. Snad do těch erosenek? :o) Dávám přednost více informacím o financích. Nechci se zde hádat.
Virtuálnímu schudu je to prostě moje ne.