"Krabice" od transformátoru

Přemisťuji keš a mám trochu problém. Chci ji mít na el. sloupu a jelikož by tam ptačí budka vypdala dost blbě, rozhodl jsem se pro něco trochu jiného. Transformátor by tam rozhodně vypdala líp, ale 2000 za transformátor, z kterýho použiji jen krabici je trochu moc. Proto mám dotaz: Neví někdo o obchodu, kde by se takovýhle vykuchaný transformátor dal sehnat?

Dík za odpovědi, případně i za názory ohledně tohoto uložení.

Na skládce . B)

Flaška vodky a 2 členové vhodného etnika a máš ho doma i s patinou… jinak neporadím… sorry za OT, ale nedalo mi to…

Já bych zkusil kovošrot B)

Když jsem jel v úterý do Liberce, potkal jsem dva bezdomovce s kárkou, ve které měli takovou tu červenou bednu co v ní bývají hasící trubice, takže myslím, že ve sběrně bys mohl najít co hledáš. Ovšem za kolik, to nemám nejmenší tušení.

No, já bych se obával toho, jak tu naznačil mirotiro, ale naopak…že tvoje bedna brzy skončí ve šrotu. To co se tu děje je dost neuvěřitelné. Jinak jedině na šrotu, sběru…staré bedny co někdo vyhodil.

a když ne ve šrotu, tak ti jí sundá časem ČEZ :wink:

Tak ja zareaguju, protoze jsem od fochu… Tohle nedelej, ledaze by to byl stozar bez vodicu, jakoze jich u nas je hromada.

1. Jak vysoko bys ho dal? normalni umisteni trafa je cca 4m a k dratum je to 6. Neni to trochu o zivot? Rovnou rikam: JE
  2. Na stozary nepatri nic ciziho, ani kesky ani kaceri
  3. Tuhle hru nehraji jenom elektrikari, ale take deti a dokonce i hloupi lidi, co se jim prece nemuze nic stat
    Jestli se ale jedna o stozar byvaleho vedeni, jak jsem psal vyse, na vse ostatni zapomen a dej tam velkou plastovou nebo plechovou krabici s dvirky a aby vypadala verohodne, do spodni casti muzes pridat par kabelu (jakoby ustrizenych) staci 20cm. Po plastu hnedocech nejde a stara plechova skrin taky do sberu moc nevazi.

Bohuzel, je to v soucasne dobe trend… :(:(:frowning:
Cim dal vic cache je v ptacich budkach, rozvadecich od elektriky, v elektrokrabickach a elektrozasuvkach (napr. na cirkularku) apod.
Vsim tim umistenim se uci bezny "geocacher", ze je NORMALNI kdekoliv otvirat tyto skrinky, hrabat se v nich apod.
Jenze ono to NORMALNI NENI.
Pak staci, kdyz v danem miste nemuze najit cache, ktera je sice umistena jinak, ale kdyz je tam elektrokrabicka, budka apod., tak je nutne se do ni podivat… Protoze tam se to preci dava… :(:(:frowning:
A argument, ze v tvem pripade tam nevedou draty neobstoji, prave pro to, ze to uci neco, co normalni neni. Ruku na srdce, kdo jste pred hranim geocachingu lezl po stromech a smatral do ptacich budek, a rozebiral elektrokrabicky na sloupech?
Takze bych hledal pro cache jine umisteni…

Mam podobny nazor jako petegeo. Sice v takovych ukrytech casto byvaji ty nejoblibenejsi cache,ale neprijde mi to jako stastny pristup.Kdyz uz,tak takovou krabici aspon jasne a na prvni pohled viditelne oznacit treba logem geocahingu.

Šlo mi hlavně o ty elektrokrabičky. I když ptačí budky taky moc nemusím, ale to už nikomu necpu.

Take bych se primlouval ‘elektrokrabicky’ nepouzivat, nebo je alespon nelovit s detmi.

Miru nebezpeci casto nedokaze posoudit ani dospely, natoz pak dite.

OT.
Uplne bezne chodim na prechodu pro chodce na cervenou. Pokud je ovsem nekde v okoli male dite, tak pockam na zelenou i kdyz silene specham a siroko daleko neni zadne auto.

Obdobne by pro deti melo platit univerzalni pravidlo: Na elektricke sloupy se neleze a dovnitr rozvadecu, zasuvek, krytu poulicnich lamp, traf a trafostanic, … uz vubec ne.

Já jo a dělám to dodnes nejen kvůli keším.

Souhlas. Ale já sem takovou viděl. Naštěstí vzácná výjimka. A jak si taky vzpomínám, nikdy jsem vlastně neviděl opravdovou budku, která vy byla dosažitelná ze země. Opravdický budky bývaj tak 5m vysoko.

Uznávám, věc názoru, ale já je taky moc nemusim. I když samozřejmě záleží na situaci, někdy se hodí, ale to pak musí být celkem jasný, že ke to falešný. Jednou jsem lovil keš, která byla v nepoužívaný rozvodný skříni ve zdi. A asi 2m od ní byla funkční skříň plná drátů a já sem samozřejmě nejdřív otevřel jí. Taky jsem narazil na keš ve vyřazený nějaký trafostanici. Jak má jeko člověk ve tmě poznat, jestli to je funkční??

Nevypadla ti v té citované větě ještě ta druhá podstatnější část? :D:D