Krabička na mikro

Poraďte. Kde lze koupit v Praze krabičku na mikro, velikosti asi jako od TicTac, ale trochu festovější, třeba kovovou. Dík.

Vitaminove bonbony Energit (na kazde pumpe, v kazde samooobsluze), ale ta neni vodotesna. Na logbook v pytliku, tuzku a orezavatko ale postaci. Ja mam pripraveny jeste cca 4 mm vysoky vizitkovnik, ale tam se vejde jen napln z propisky. Taktez neni vodotesny. Oboji muzu dodat. Na obojim dobre drzi i magnet.

Taky zvažuju jednu magnetickou mikro, jaký používate magnet?

Nerad bych, aby to samo odpadávalo už od průvanu …

ja použivam magnety samarium kobalt nic silnějšího se koupit nedá. Prodavají to v různych velikostech. Další možnost je vykuchat magnety z elektromotorů maji taky celkem slušnou sílu.

Magneticka mikro je problem - maly magnet nic neudrzi. Zkus se podivat v autopotrebach jestli nemaji magnetickou krabicku na uschovani klicu pod autem, je tam figl s kovovym obroubenim magnetu, magnet je zapusteny do kovove misky z 1mm plechu, jen malinko vetsi nez magnet, ktera o 2mm presahuje tloustku magnetu. Ten se vubec povrchu na ktery to prikladas nedotyka, drzi to jen na te kruhove kovove hrane. Drzi to mnohem lip nez samotny magnet. Krabicka je bohuzel mala a netesna, ale princip je skvely.

Kdepak to prodávají?

no odkud jsi. Ja to kupuju v Brně maji 3 velikosti

napiš mi mejl nebo icq. Do neděle jsem mimo, ale pak neni problem ti to koupit a poslat. 4 magnety velikosti 5 koruny udrží kešku o váze 1,5 kila bez problému. na male mikro velikosti krabičky od cigaret stačí ta nejmenši velikost tj asi jako padesátník. Pokud tam dáš 4 tak to oddělat z mista uloženi pujde celkem ztuha :-))

Nam se osvedcily neodymove magnety ze stareho harddisku. V kazdem jsou dva, placate a udajne udrzi 10 kg (nevyzkouseno).

To same v komercni verzi je napr. na | | Originální dárek - Plastelina.cz

Scooby

Ne v kazdem disku jso magnety dva, ale to neni podstatne. Par starych disku se mi po suplicich vali, takze bych asi mohl magnety nabidnout. Jen jsem zvedav, kdo mikrokesku s timto magnetem utrhne :-))). Nedelam si srandu, kdyz se ten magnet prilepi na plech, tak se musi stahnout ke kraji nebo odpacit sroubovakem (to by se asi dalo resit polepenim nejakou samolepici folii).

Mne se osvedcil magnet (detail magnetu na geopiksle), co se prodava v autopotrebach a na pumpach na prichyceni mobilu. Ma vyhodu v tom, ze je opatren kryci vrstvou, takze nehrozi jeho poskozeni. Ale od dob nastupu Li-Ion/Pol akumulatoru ztraci tento zpusob uchyceni mobilu vyznam a tak tyto magnety z nabidky postupne mizi. Coz je pro geocaching trochu skoda, pac drzi jak pribite. :slight_smile: Krabicka prichycena timto magnetem se musi od podkladu primo odtrhnout.
Bohuzel, uz delsi dobu marne shanim do zasoby pro jistotu stejny nahradni, ale bezuspesne…

teďka je i na netu v prodeji na geocachingshop.cz česká mikrocache a je celkem pěkná, vodotěsná a s kroužkem na klíče:-)

Potvrzuji, ty magnety jsou na mechanizmu vychylovani hlavicek. Kdyz se prilepi na zelezo, tak se museji stahnout ke kraji. Doporucuji ty magnety davat dovnitr krabicky na ploche dno a zalit epoxidem, pres dno ztrati tu prisernou silu a neni problem s drzenim magnetu u krabicky.

… A take jsou v CD mechanikach, pokud se nekomu vali ta co uz odesla …

V Praze to mají v potřebách pro kutily, pro laika je poznávací znamení provedení v lesklém kovu, černé jsou slabší.

Pro moji konkrétní mikro je to moc velké a k uchycení potřebuji tu užší plochu, kde je překážkou podélný pant. Vodotěsnost v tomto případě není podmínkou.

Mám hodně malou kovovou krabičku, bez pantu.. obdélník cca 70x20 mm …pokud bys chtěl, mohu poslat…
popř. mám velice tvrdou černou plastovku …cca velikosti tic tacu (trochu menší)

Díky Poníku za nabídku, v poledne jsem na místě budoucího uložení cvičně zkusil TICTAC krabičku a zjistil jsem ,že je moc široká (výška a tloušťka je OK), přitom místo je tak lákavé, že se jej nechci vzdát. Zatím hledám v mně dostupnějších zdrojích a Tvou nabídku beru jako záložní. Když nepochodím, ozvu se. Zdravím.

Co plastová krabička od lepící sady na kola?

Bezpečně jsou neodymové magnety v motorcích CD mechanik. Komu se nechtějí CD mechaniky kuchat, úžasné neodymové magnety za rozumné ceny mají v http://www.rootra.com. V Praze mají i obchůdek. Zkušenosti pouze doubré, doporucuji vyzkoušet, aby krabička šla sundat :slight_smile:

Ak by niekto hľadal lacné mikrocahce - magnetické skrutky, tu je odkaz:
http://www.geocaching.sk/diskusia.php?mtheme=5&theme=10178

a tu si môžete pozrieť aj vypočuť ako vyzerajú:
http://www.youtube.com/watch?v=2-Zvb8x9gCM
Mail: [email protected]