Zahlédl jsem kdysi kdesi na webu hlavu Homera Simpsna nakreslenou jako tracklog. Bylo tam myslím ještě i pár jiných hezkých obrázků nakreslených s GPS. Nevíte, kde to mohlo být? (tuším dokonce, že v doméně .cz) Předpokládám, že se tím baví víc lidí - dá se o tom někde něco přečíst? Díky moc.
Hele kamo nic ve zlym, ale tady je na miste jedine stara dobra rada: UTFG! / dotaz GPS drawing - prvni odkaz, dve kliknuti, a mas se cim probirat. Jsi na webu, prakticky o vsem se da nekde neco precist.
GPS kresleni - galerie
Ahoj.
Je to treba na strankach Picodasu… http://www.gpscentrum.cz/
Klikni na “Zabava s GPS” v hornim menu, pak na GPS Graffity dole v textu.
No a mohla by te take zajimat tahle cache :-)) Minotaur - The GPS drawing cache , kde je i link na anglicke stranky, ktere se tykaji primo teto zalezitosti.
Dobrou.
edit: Bubakovi… Nic ve zlym kamo, ale to musis jeste taky vedet, ze to ma nazev gpsdrawing ![]()
Jo, jasný, dík. Tohle jsem samozřejmě vygooglil. Moje chyba, že jsem se v dotazu víc nerozepsal. Nicméně ten Simpson tam není, a .cz to taky zrovna nebude ![]()
Jen tak mimochodem, zaujal me jeden tracklog - to sice zrovna neni nici hlava ani symbol ani jine tvorive dilo, ale vypovida neco o tom jak zamereni GPS ponekud ‘driftuje’
(uvedeno je to jako historka - dva cestujici se nemohli dohonout jestli jet nakupovat nebo rovnou domu, takze konecne odbocili (domu) az na osmdesate druhe odbocce. tedy po dvaceti objezdech.
tadydle
Picodas, BINGO. Diky, díky moc!!! Já to tam viděl kdysi, když jsem se probíral recenzemi GPSek, ale teď jsem marně bloudil o kousek jinde na skyfly.cz. Díky, díky, díky.
no fajn, ale za timhle prvnim ‘hitem’ ti dal google dalsich x k nahlednuti, ne? taky je mozny hledat jen v ceskych strankach… skutecne jsi nic nenasel?
Ale no tak, klucí, přece si tady po půlnoci nebudeme házet klacky pod nohy. Ale schválně můžeme dát soutěž, kdo první vygůglí ten správný odkaz k Picodasům (viz výše). Samozřejmě že nějakým relativně jednoduchým dotazem… A věřte mi, že já se snažil.
Btw. A zkousels to ty? Kdyz se tak “chytre” ptas? Ja ted jo a tomu dotazu se vubec nedivim.
Od ty doby, co se da v Mapsource kreslit track ve tvaru treba holubicky miru primo u stolu to uz takova sranda neni.
Uvažoval jsem o tom, že až napadne sníh, tak si najít nějakou rovnou plochu (třeba louku nebo pole), nejlépe někde pod svahem aby pak bylo dobře shora vidět, připravit si na ty souřadnice track třeba ve tvaru ještěrky, a pak jít podle toho tracku a vyšlapat ten obrázek do sněhu.
Nezabudajte na Marree Mana, ten tu bol ako prvy.
Toho asi malo kdo prekona. Hlavne u nas kde je to sama civilizace. Prece jenom postava velka pres 4 km je dost.
No tomu rikam prispet s necim zajimavym, diky :]
Je to docela pekne videt i v Google Earth: 29 32’ 03.76" S, 137 28’ 05.08" E
Ale ako prvy tu nebyl :], mozna leda prvni pri jehoz tvorbe pomohla technologie GPS
Nezabudajme ale na obra z cerne abbas (Cerne Abbas giant) a dlouhana z wilmingtonu (Long Man of Wilmington). Ale i ti jsou z historicke doby, z tech ‘land-artu’ na ktere si ted vzpomenu je nejstarsi asi uffingtonsky bily kun (Uffington White Horse). // Jsem ted liny sestrojovat odkazy, tak aspon klicova slova do googlu :]