Jedna známá, která často "kondičně" chodí používá krokoměr. Klasický, který se připne za pásek na kolhotech. Uvnitř je kulička.
Tento krokoměr má však hodně nevýhod (přecijen hrká a je to i slyšet; nemá nejlepší sponu, a tak má tendenci padat; špatně se z něj čtou údaje ( je nutno jej prvně sundat) a človek jej neustále cítí).
Hledá proto nějaké alternativní řešení. Mě osobně by se zamlouvalo řešení podobné Garminu/iPodu/Polaru - tedy hodiny či jiné zařízení pro prohlížení údajů a čidlo s MEMS akcelerometrem, které se připne za tkaničky na botu.
Výše uvedená řešení nechce z jednoho důvodu - jsou to vždy komplexní zařízení a pro použití jako krokoměr jsou šíleně drahá.
Neznáte nějaké podobné řešení, která však slouží jen jako krokměr a je cenou tochu níže položené (cca 1000-1500Kč)?
Mě na těch krokoměrech nadchla jedna věc - ukládání statistik. To je vlastně to, proč to ta moje známá chce. Toto jí všechno usdnadňuje.
Fousek.cz: GPS moc nehledám. Není ten typ - není trovna technický typ - tudíž je to na ni až moc složité a chybí jí ta radost "z kroků"
no nevím, jestli zrovna "hodinky" které bývají na ovládání a nastavování hodně user "no-friendly" jsou lepší než USB co si píchne k PC…
mluvím z vlastní zkušenosti… mám Suunto se vším všudy, ale nakonec moc nevyužívám…