Bože, to jsou zase hovada :o
Mozna hodne lidi pohrda postavickami z kindrvajec, ale podle me jsou cim dal casteji jeste jedny z lepsich veci, co v keskach byvaj.
Treba nad nasledujicim logem jsem se docela pozastavil, ta osoba se ani nestydi svuj "ferovy" trade verejne napsat do logu:
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=57f8e9a9-804b-46e8-91ff-f7c2bda9b423
Sakrys, kdo by si vzal s kese desetnik, dvacetnik?
Proč,když tam vydrží tak 50 až 100 let,budou mít svou cenu ![]()
Tak to je hodně smutný případ a jasná ukázka toho, jak se snadno z plných krabiček stávají ty pusté a prázdné, resp. plné ničemností. Osobně tenhle brak při každém maintenance vyhazuji a radši doplním něco nového a rozumného..
Alespon ubude kindersrotu
ale co teprve z tohodle soudku?
Hledač pokladů z Uhříněvsi u Prahy ve středu vyrazil do lesů u Týnce nad Sázavou hledat historické mince, místo pokladu ale našel starou zapečetěnou sklenici skoro se dvěma kilogramy trhaviny a rozbuškami. Druhý den se na místo vrátil a našel další sklenici.
zbytek clanku na:http://www.novinky.cz/clanek/146788-video-hledac-pokladu-patral-po-mincich-nasel-trhavinu.html
clovek aby se bal napoved typu: pod kamenem :o ![]()
Kdyby nebylo kindrvajíčku už tolik let, tak bych skoro řekl, že zákaz dovozu kindrvajec do USA zařídil Groundspeak ![]()
No abych řekl pravdu tak jsem za poslední dobu neviděl v keškách nic jiného krom pokladů z Kindervajíček, co tam bude až je zruší nechci ani vědět.
Naprosto souhlasím, když nemám nic jiného, raději nic neměním, než zadělat kešku kindršrotem. Pak to nejde ani zavřít a keš je ohrožená, než do ní zateče voda nebo se tam nastěhují mravenci apod.
Jsem sice začátečník, ale zatím nebylo nic co by stálo za to vzít si z keše. Kybych sebou netahal 4leté dítě, tak by jsme si snad nic nevzali. V keších je opravdu velký bordel, ale pořádek si musí udělat zakladatel. Já sám jsem si nechal udělat CWG, abych tam měl co rozumného dát.
To se na me nezlob, ale nesouhlasim. Ma podle Tebe owner po kazde alespon treti navsteve bezet zkontrolovat kesku, zda tam nahodou nejsou veci nehodne jejiho obsahu? Kdepak, obsah kese tvorime my, kaceri, kteri hledame. Kdyz jsem u cizi kese, automaticky vybiram rezave sponky, navlhle vizitky, cvakle listky z tramvaje a podobny sajrajty, co tam nepatri a jsou vazne uplne k nicemu. S tim, ze obsah kesi neni nic moc souhlasim, ale zase, ten obsah tvorime my. Nikdo po ownerovi nemuze chtit, aby do kese doplnoval zajimave veci na trade, i kdyz jich to řada dela.
Ale vrátila tam něco stejné hodnoty,ne-li vyšší :D.
A co třeba takovýhle trade ? ![]()
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=3bb98679-43c3-45b1-bcfe-adc850324fa3
Tak co, když už v keši byla, tak někdo si ji prostě vzít musel, jinak by tam asi zrezla na vždy…B)
Nu což,mince za minci ![]()
Ale no tak, zas neprehanej.
Nejde tolik o materialni hodnotu. Ale desetniky a podobne haraburdi je bordel, ktere v kesce zustane, dokud to nekdo nevyhodi. Koho tim muze potesit?
S temi figurkami se preci jenom docela trejduje, jak jsem si vsiml.
forces1 napsal/a:
Jsem sice začátečník, ale zatím nebylo nic co by stálo za to vzít si z keše. Kybych sebou netahal 4leté dítě, tak by jsme si snad nic nevzali. V keších je opravdu velký bordel, ale pořádek si musí udělat zakladatel. Já sám jsem si nechal udělat CWG, abych tam měl co rozumného dát.
Nevím jestli sem sám, ale CWG se mi nelíbí a nikdy si ho neberu. Doma bych si ho nenechal, nejsem příznivcem zběratelství lapačů prachu. Je otázka co je brak a a co ne. V jedný cachi jsme našli zalaminovaný fotky koček (Timotej), kolečko o průměru 5cm. Kačenka, který je rok a půl si je hned začala cpát do kapes a žvatlat kochichka kochichka. Bylo jasný co se bude tradovat.
vybiram rezave sponky, navlhle vizitky, cvakle listky z tramvaje a podobny sajrajty, co tam nepatri a jsou vazne uplne k nicemu.
No jo, ale když tam pak přijde někdo, kdo chce trejdovat třeba zlomený kolíček na prádlo, tak tam nejnajde nic odpovídající hodnoty a bude si muset vzít něco cennějšího ;). (Do své poslední keše jsem radši ten zlomený kolíček na prádlo přidal už při zakládání, aby tam bylo něco i pro tenhle druh cacherů :).)
Mně kinder hračky v kešce nevadí, pokud jsou bud jeden kus nebo v původním obalu. Když je hračky rozsypaná po krabičce a neúplná, vyhazuji ven… Bohužel je asi fakt, že Bůh ví, co v keškách bude, až nebude kinder hraček. Různě nakopírované obrázky, kousky čehosi, použité gumičky do vlasů, párátka, atd. fakt nacházet nechci.
Osobně moc často nic z keší neberu a na kešky jako poklad se snažím dívat dětskejma očima, takže čekám, že v nich nějaký ten "poklad" bude. Myslím, že žádné dítě nebude mít radost, když najde kešku plnou geovizitek a CWGC, to udělá radost mně a ne dítěti. Proto si myslím, že když někdo vloží do kešky CWGC, tak je to jen něco navíc…
DIrKa team napsal/a:
Nevím jestli sem sám, ale CWG se mi nelíbí a nikdy si ho neberu. Doma bych si ho nenechal, nejsem příznivcem zběratelství lapačů prachu.
Nejsi. U nás to vypadá podobně. Naposledy Fífovi udělalo obrovskou radost malé plastové letadýlko, které vypadalo že i v Číně musí mít hodnotu 0.001. Ale bylo to letadlo a bylo barevné :).
Naopak CWG a geovizitky … co s nimi? Nejsem sběratel, takže pro mě mají nulovou hodnotu. Prostě je to dřevěný kolečko s obrázkem. A stěžuju si na ně tak jako někteří na hračky z kindervajec? Nestěžuju! :-)).
Dle mého názoru … pokud není cache opravdu vybrakovaná a nezůstaly v ní jen rezavé odznáčky, nefunkční 16MB SIMMy, potrhané jízdenky a prošlé slevové kartičky spolu se vstupenkami, tak si v ní většina dětských kačerů něco najde. A ti dospělí? Trejdování přece není povinnost.