Dnes večer jsme po několikerém odložení konečně dali dohromady věci, které nám většinou chybí k údržbě našich krabiček. Samozřejmě se občas hodí i u cizích, které potřebují drobnou výpomoc (ořezat tužku, vložit prázdný papír k zaplněnému logbooku, vyměnit zip-zip sáček apod). Přikládáme fotku.
Asi to není nic neobvyklého a určitě nejsme sami, kdo něco podobného vozí v kufru geovozidla.
Máte-li nějaký typ, co ještě přidat, bez čeho se neobejdete vy a co se může hodit, prosím připište!
Často je také k nezaplacení větší plastikový pytel (pevnější)…i jako prevence. Dá se tak předejít situacím, kdy maskování krabičky se změní na rozmatlanou hmotu a chudák kačer s nánosem bahna na rukou přemýšlí, jak vlastně logbook udržet v čistém stavu.
@ Paja.V: nabízí se otázka, proč motat krabku do igelitu, když je např zaskládána v pohodě za kameny. Po aplikaci igelitu a deště vznikne, na jinak čisté a pouze opršené krabce, humus kvalitního ražení. Igelit je stále mokrý, začnou se do něj zavrtávat slimáci a jiná havět a popř začne ta voda zahnívat a zapáchat.
Vždyť jsem jasně napsal : Dá se tak předejít situacím, kdy maskování krabičky se změní na rozmatlanou hmotu a chudák kačer s nánosem bahna na rukou…
Čili to bylo myšleno pro situace, kdy je krabička například přikryta vrstvou listí či jehličí smícháno s kousky hlíny. O kamenech jsem se vůbec nebavil. A také jsem napsal "pevnější plastikový pytel"…ne ten sáček do koše, co akorát drží binec a po dvou dotecích se rozpadne. Lepší umatlaný pytel s čistou, suchou krabičkou uvnitř, než umatlaná celá krabička.
jo takhle… já bral za maskování krabičky ono zaběhnuté zabalení do černého odpadkového pytle, což je pak většinou humáč. Posléze se roztrhá a aby se neválel po lese, tak je nacpán co nejhlouběji místa skrýše.
A pokud někdo maskuje pod hromadu blata, tak potěš koště
Potvrzuji - vlhčené ubrousky jsem zařadil do výbavy hned po prvním lovu (ono to přehrabování se ve svinčíku pohozeném za hřbitovní zdí obvykle není moc čistá práce).
Vy naděláte s rukavicama. Špíně na rukách z kešek odborně říkáme "jelení čuránky" a bez toho by to nebylo ono
Jinak v tom balíčku kromě kapesníčků asi fakt nic nechybí, ale celé by se mi to nechtělo tahat. My nosíme jen pytlíky, logbooky a tužky.