Kufřík první keškopomoci

Zdravíme všechny kačery!

Dnes večer jsme po několikerém odložení konečně dali dohromady věci, které nám většinou chybí k údržbě našich krabiček. Samozřejmě se občas hodí i u cizích, které potřebují drobnou výpomoc (ořezat tužku, vložit prázdný papír k zaplněnému logbooku, vyměnit zip-zip sáček apod). Přikládáme fotku.

Asi to není nic neobvyklého a určitě nejsme sami, kdo něco podobného vozí v kufru geovozidla.

Máte-li nějaký typ, co ještě přidat, bez čeho se neobejdete vy a co se může hodit, prosím připište!

Díky a lovu zdar!

geoDaneczek a geoTéra
www.kolemsveta.com

Pěkný. Ale co ti, co jezdí na kole?

Těm dala věda 21. století vynález v podobě nosiče :D.

To bych nechtěl tahat na zádech…

Ještě bych doporučil papírový kapesníky. Hodí se na mnoho věcí, třeba i na úpravu bot, aby člověk mohl zpět do civilizace.

Často je také k nezaplacení větší plastikový pytel (pevnější)…i jako prevence. Dá se tak předejít situacím, kdy maskování krabičky se změní na rozmatlanou hmotu a chudák kačer s nánosem bahna na rukou přemýšlí, jak vlastně logbook udržet v čistém stavu.

@ Paja.V: nabízí se otázka, proč motat krabku do igelitu, když je např zaskládána v pohodě za kameny. Po aplikaci igelitu a deště vznikne, na jinak čisté a pouze opršené krabce, humus kvalitního ražení. Igelit je stále mokrý, začnou se do něj zavrtávat slimáci a jiná havět a popř začne ta voda zahnívat a zapáchat.

Jenze obcas nekdo pred tebou zaskladaval do kamenu tak dukladne, ze do krabice udelal diru…

fremen.cz :

Vždyť jsem jasně napsal :
Dá se tak předejít situacím, kdy maskování krabičky se změní na rozmatlanou hmotu a chudák kačer s nánosem bahna na rukou…

Čili to bylo myšleno pro situace, kdy je krabička například přikryta vrstvou listí či jehličí smícháno s kousky hlíny. O kamenech jsem se vůbec nebavil. A také jsem napsal "pevnější plastikový pytel"…ne ten sáček do koše, co akorát drží binec a po dvou dotecích se rozpadne. Lepší umatlaný pytel s čistou, suchou krabičkou uvnitř, než umatlaná celá krabička.

Paja.V:

jo takhle… já bral za maskování krabičky ono zaběhnuté zabalení do černého odpadkového pytle, což je pak většinou humáč. Posléze se roztrhá a aby se neválel po lese, tak je nacpán co nejhlouběji místa skrýše.

A pokud někdo maskuje pod hromadu blata, tak potěš koště :smiley:

Když už balit, tak do netkané textilie.

Lepe se mi osvedcily detske vlhcene ubrousky. Nejen pokadene zadky batolat, ale i boty, ruce ci kesky jsou po pouziti jako nove. :wink:

Potvrzuji - vlhčené ubrousky jsem zařadil do výbavy hned po prvním lovu (ono to přehrabování se ve svinčíku pohozeném za hřbitovní zdí obvykle není moc čistá práce). :wink:

Chybí mi tam jedna z nejužitečnějších věcí - Power tape / Duck tape.

Možná to bude ta "izolační lepící páska" (nebo ta její "nepřetrhnutelná" kámoška). B)

Ja si s sebou beru hlavne v obdobi podzim-zima gummovy rukavice. Nekd\ na to sahat neni nic moc…

Tak.

• rukavice, rukavice, rukavice.

Vy naděláte s rukavicama. Špíně na rukách z kešek odborně říkáme "jelení čuránky" a bez toho by to nebylo ono :slight_smile:
Jinak v tom balíčku kromě kapesníčků asi fakt nic nechybí, ale celé by se mi to nechtělo tahat. My nosíme jen pytlíky, logbooky a tužky.

Ještě by se tam hodil skládací kapesní žebřík. A hrábě do kapsy. Kupodivu, to první jsem na jeden odlov potřeboval a tím druhým jsem to nahradil.

rukavice podepisuju, bez nich ani ranu.
A jeste nosim flastry (leukoplast), nekdy se dost hodi.