Zdravim,
zlehka jsme se zacali trapit na stene v Holesovich. Vybavu az na lano mame vlastni, lano ma kamarad, kteryzto leze s nama. Jenze nejak nam ted nevychazi spolecny cas, takze jsme bez lana. Nabizi se moznost si pri kazde navsteve pujcovat, nebo si koupit vlastni.
Priznam se, ze v tuto chvili zbytecne 3000 na lano nemam.
Ale kdyz jsem se byl dneska podivat v Hudy, tak mi prodavac nabizel 30 metrove dynamicke "odrezky" za nejakych 1000,-.
Tak si rikam, stacilo by na stenu toto "male lano"? Jsem zatim na zacatku, cesty po strope nelezu a jeste dlouho nepolezu ![]()
Co jsem koukal na lano, ktere pujcuji na stene stejne delsi neni a na skaly, kde bych dlouhe lano uzivil zatim sam nelezu. Kdyz uz na to dojde ( zpravidla kvuli kesi
), tak vzdycky s partakem, ktery ma vse potrebne.
Tak co myslite? ![]()
Uff, to jsou vyděrači v tom Hudy… přímo v Lanexu ty zbytky prodávají kolem 350-400 Kč délka 25-29m
a pošlou ti to na dobírku
A je to statika nebo dynamika? Vim ze se tu nedavno resilo staticke lano, a to za tyto penize vychazelo…
Dynamika za cca 450
Statika za cca 350
Statika speleo kolem 400
Docela by me zajimala ta nabidka od Lanexu… muzes me na ni navest? Ja ji na jejich strankach nikde nenasel. ![]()
A lano si ted budu muset poridit nove a delka 25-29 mi na stenu zcela bez problemu postacuje. ![]()
Zbytky v e-shopu přirozeně nenabízejí… zkus jim napsat mejla.
A kdyz uz budu psat…jaky prumer? ![]()
Nikdy jsem lano nekupoval, tak se radsi ptam..
Aha, ok. Diky za tip. Jdu to sesmolit. ![]()
Ahoj, doporucuju sledovat i aukro…
vcera jsem poridil 34m dynamiky od Singace za 350 …
M.
Taktéž doporučuju Lanex. Stačí jim napsat mejla. Na lezení na stěně je ideální lano o průměru kolem 10mm. Pro začátečníky bohatě stačí standartních 10,5mm - není příliš tenké aby prokluzovalo a ani příliš tlusté, aby se s ním špatně pracovalo a bylo těžké. Ty jejich odřezky mají většinou 27,5m či 29,5m a cena je kolem 450,- Pošlou na dobírku, jednají velmi rychle a vstřícně. Takhle jsem od nich koupil už hezkých pár kousků lan.
Pokud se chystáš trápit v Holešovicích, tak celou délku tohohle lana ani nevyužiješ. Na SmíchOFFku to stačí tak tak, ale né na převisy…
Zajímavé 9/2009 jsem sháněl dynamiku <30m a bylo mi napsáno:
Dobrý den, takové lano stojí 803,- a cena poštovného je 120,-
Hezký den přeje
Sára Matějková
vedoucí podnikové prodejny
LANEX a.s.
Hlučinská 1/96
747 23 Bolatice
Tel : 553 751 302
Fax: 553 654 777
mail: [email protected]
web: www.lanex.cz
Tak to si natrefil na nějakou divnou ženskou
Já od nich kupuju lana od r. 2002 a naposledy loni v létě jsem dal 450,- za 29,5m.
Ještě mě teď napadlo - určitě se ptej po "odřezcích" či "zbytcích" lan. Když si poručíš 30m lano, tak to mohla brát automaticky jako klasickou objednávku z metráže, tudíž za plnou cenu. A to by těch 800,- zhruba odpovídalo (podle typu lana).
Pokud budeš kupovat takový levný, tak se pak nediv, když ti po třech spadnutích praskne…
Pokud budeš kupovat takový levný, tak se pak nediv, když ti po třech spadnutích praskne…
To je trochu off-topic ![]()
Bavíme se tu o zbytcích lan, nikoli o "Made in China". Standartně se totiž horolezecká lana (nylonová) pletou na automatických strojích a návin se dělá v délce 600m +/- 6% což znamená, že na roli je pak něco mezi 564 a 636 metry. A standartně se lana prodávají po 45, 60, 100, 200 apod. metrech. Čili - vznikají zbytky. No a nejlepší způsob jak se jich zbavit - prodat za zbytkovou cenu…
Ahoj, rozhodně ti bude stačit. My chodíme taky do holešovic a máme lano 26m a bohatě to stačí, akorát nemůžeme lézt nějaké extra dlouhé trasy na stěně po stropě ![]()
Tak jsem do Lanexu volal a pani Matejkova mi sdelila nasledujici.
Zbytky prodavaji, maji 29,5 metru za 1050,- a 26 metru za 800,-.
Coz je prakticky stejna cena jako v Hudy.
Nicmene pokud by tu nekdo dokazal sehnat lano za vyse zminene ceny, urcite bych mel zajem ![]()
Se sehnáním lana za výše uvedené ceny by problém být neměl, paní Matějkovou neznám, taky možná Lanex změnil politiku. Jak jsem psal, naposledy jsem bral loni v létě. Ale každopádně se tyhle zbytky lan dají každý rok koupit na MFFHF v Teplicích nad Metují (www.horolezeckyfestival.cz). Je to až na konci srpna, ale loni tam byly lana od 450,- / 26m. Pokud zájemci o lana nebudou spěchat, můžeme se domluvit, jako každý rok i letos se tam chystám
Jen nevím, jestli se tam dostanu už 25.8., vždycky se to rychle vyprodá. Tendon (Lanex) tam má svůj červený stánek - hned naproti kinu u křižovatky.
Pani Matejkova mi odepsala to same:
Dynamika 25-29m …1050,-/ks
Statika 25-29m…900,-/ks
Dotaz jsem polozil primo na odzerky a zbytky lana. Pokud nekdo vite o necem levnejsim, sem s tim ![]()
Gelda napsal/a:
Pani Matejkova mi odepsala to same:
Dynamika 25-29m …1050,-/ks
Statika 25-29m…900,-/ksDotaz jsem polozil primo na odzerky a zbytky lana. Pokud nekdo vite o necem levnejsim, sem s tim
Pripojuji se… odpoved byla temer identicka. ![]()
No..dyk to rikam. A proto jsem tenkrat tu metraz koupil v hudy bez postovnyho. Hosi hosi..jak to delate za to petikilo?