prosím poradí někdo jak dostat do OVI map seznam asi 100 adres (město, ulice) jako POI do OVI maps? myšleno nějak hromadně. Děkuji.
PS: Nebo jako orientační body
Me funguje konverze souboru s adresami v programu RouteConverter http://www.routeconverter.de/ do souboru s priponou lmx, ktery Nokia nacte jako orientacni body pro OVI maps.
díky za tip. ještě mám dotaz dotaz: máš tip jak to naimportovat z excelu nebo txt (apod) souboru ?
nebo napiš z čeho a jak to importuješ (postup) atp. díky.
stačí jen soubor otevřít v telefonu (správce souborů) a naimportovat do databáze pro OVI maps - volba uložit
Ahoj, mám právě problém s tím, kam uložit stažené body zájmu. Nemůžu v mobilu najít složku aplikace OVI map. Mám Nokia 5230
Složka s importovanýma bodama je v systémových složkách. Respektive se (zjednodušeně řečeno) jedná o binární soubor kde jsou tyto body zabaleny. Můžeš naimportovat, editovat, exportovat přes aplikaci Orientační body (a omezeně i v mapě při najetí na bod). Podrobnosti jsou v dokumentu "S60 Platform: Landmarks Exchange Format Specification"
Moc děkuju za odpověď. Potřeboval bych to ale nastínit trochu více "polopaticky". Nejsem z toho vůbec moudrý. Telefon s OS mám teprve asi týden a tak se v něm ještě neorientuji. Co je to za dokument? "S60 Platform: Landmarks Exchange Format Specification" ?
Ten dokument obsahuje obsahuje vše potřebné o orientačních bodech (formát klíčových slov,…)
Trochu mimo toto fórum:
Se symbianem je to prochu složitější, protože běžnému uživateli je přístupných jenom menší část dat. Ostatní jsou z důvodú ochrany uživatelských dat uloženy pod zámkem systému. Jeho překonání a přístup ke všem souborům je možné, ale může způsobit pád systému a někde se vyskytují názory že může vést k případnému zániku záruky. Více se dozvíš na fórech věnovaných přímo tomuto OS.
Myslel jsem, podle názvu fóra, že se tam ty POI dají nějak snadno nakopírovat z počítače. Jde mi pouze o to kam. Nerad bych se pouštěl do nějakého rozebírání systému.
JJ jdou naimportovat - v určitém platném formátu. (koukni na SZ)
mám dotaz trochu mimo mísu: pořídil jsem si nokiii n97 ale nepřišel jsem na způsob jak správně zadat souřadnice do OVI maps, zkoušel jsem více formátu ale nikdy to nic nenašlo.