Lepeni - magnety, stitky, ...

Prosim o vase rady a postrehy co je na co dobre. Primarne mi jde o zpusob prilepeni magnetu na dno Lock-Lock krabky, ale uvitam i rady na lepeni kovovych stitku na ruzne podklady (drevo, beton, kov, …).

Predem diky za podnetne rady.

Mě se osvědčilo nalepit magnet zevnitř L&L krabičky. Nejdřív jsem povrch zdrsnil smirkovým papírem a lepení jsem provedl klasickou tavnou pistolí Patex.

Drží bez problému už víc než rok.

Též by mě zajímalo jednoduché řešení, hlavně magnet na nerez.
Tavnou pistoli jsem použil na magnet/plast a magnet/nerez, v obou případech zanedlouho upadnul.

J8 bych to viděl na nějaký dvosložkový hustší epoxid, až tenda na lepení na L&L to je velmi nespolupracující materiál…

Tavná pistole se taky neosvědčila, po nějaké době se to začne chovat jako umělá hmota a prostě se to ulomí. Když se tak stalo, měla jsem doma jako jediné náhradní řešení Chemopren extrém - a drží.

Před necelým měsícem jsem dělal serii, která zatím ještě není aktivovaná a skoro všechny krabky jsou L&L s magnetem z disku na dnu. Lepil jsem to klasickou stříbrnou páskou, která je odolná vůči vlhkosti a nebojím se, že by to odpadlo.

Daleko lepší je použít konstrukční lepidlo. Lepil jsem k sobě do kešek magnety ke kovu, k plastu, k betonu… Myslím, že toto lepidlo se chytne na všechno a neodpadne to jen tak… Jen je dobré počítat s dobou přípravy nechat lepidlo aspoň den zaschnout ať pěkně zatuhne. Konstrukční lepidlo mohu jen doporučit

http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=1300104

Viz obrázek, jsou to magnety přilepené konstrukčním lepidlem k duralu a ten je přilepen k pozinkovanému plechu na rozích

Dovnitr na dno krabicky nalit epoxy a do toho potopit magnety. Cele to pak postavit na Fe plech aby ty magnety byly doopravdy na dne. Pripadne do boku krabicky udelat pajeckou par zapichu (pozor neprotavit stenu!!), aby ten odlitek nevypadl z krabicky. A cele to nechat vytvrdnout. Takto mi to drzi uz nekolik let. Kazde jine reseni, ktere lepi magnety zvenku je jen docasne reseni.

Pokud chcete magnetickou silu zesilit, tak je dobre ustrihnout ctverecek Fe plechu (alespon tloustky 1,5mm), na nej ty magnety priplacnout v protilehlych rozich a teprve toto cele potopit do epoxidu. Samozrejme jeden magnet ma na plechu J pol a druhy S pol, aby se magneticky tok spravne uzaviral a scital. Magnety jdou ke dnu, plech do vnitrniho prostoru krabicky. Pokud si nejsi jist, tak si udelej pokus na sucho, pripadne zopakuj fyziku ZS. Kdo navstivil moji cache na Hlavnim nadrazi v Praze, tak tu silu zna.

Byl by prosim nejaky konkretni typ? Diky.

EPOXY 1200, je to osvedceny Cesky vyrobek. Pri zpracovani je tekuty jako med a vytvrdne do docela tuhe hmoty do druheho dne, tak neni spech.

Neodymové magnety do L&L snadno a rychle (a bez patlání):

1. Krabičku položím na pračku, myčku nebo jinou kovou plochu.
  2. Krabičku otevřu.
  3. Magnety umístím zevnitř do krabičky na místo kde je chci mít (díky kovové ploše pod krabičkou tam hezky drží a nikam se neposouvají)
  4. Magnety přelepím TESA páskou.
  5. TESA páskou rozhodně nešetřím!

Jedna takto zpracovaná krabička visí už druhým rokem hlavou dolu a magnety drží.

Mám dotaz ohledně uchycení Lock & Lock krabice. Potřebuji vložit Lock & Lock karbičku mezi kameny, kde teče voda. Při normálním stavu nemám strach, že by odplavala, ale spíše je problém na jaře, když taje sníh a zvedne se hladina.

Potřeboval bych nějaký návrh buď uchycení krabice k provázku, nebo lanku, drátu…Jestli použít nějaká lepidla, nebo montážní pěnu?? Aby bylo možné krabici vytáhnout, ale neuplavala mi..

Pouzit dve krabice v sobe. Tu vnejsi provrtat a prichytit lankem a teprve tu vnitrni pouzit jako cache.