Klasicky problem - po roce pouzivani se odlepila tesnici guma na Viste.
Zbytky originalniho lepidla jsem (sice tezko, ale preci) odstranil, ale je tu problem - cim tu gumu znovu nalepit?
Zkousel jsem snad vsechna lepidla, na pristroj se chytaji, ale ta guma je proste lepidlum odolna - jak kdyby tam byl teflon, nebo neco podobneho "nelepiveho".Prohledal jsem forum, ale vzdy jsem skoncil u toho, ze mam pristroj reklamovat…ale jsme preci narod kutilu - nevite nekdo jak na to?
Muj tip je toto:
http://www.super-attak.cz/sos-repair/
Lepil jsem to par tydnu zpet, a drzi to jak lutersko wiara okolo Cieszyna. Jedno baleni vystaci bohate a jeste ti dost zbyde. Jen si dej pozor, at ti sednou cudly tam kam maji ![]()
A pujde to jeste nekdy vubec rozlepit? (Az te zacnou uvnitr zlobit kontakty k displeji…)
charli63k:
nemohl bys specifikovat jaká lepidla si zkoušel ? Zrovna s tím začínám bojovat a jako první jsem použil Chemoprén - pár výletů to vydrželo, ale to je vše…
Těm sekundovým bych moc nevěřil, navíc jich je spousta druhů a nevim jestli seženu zrovna tohle.
A ještě problém - ta guma mi teď přijde o 1-2 mm větší, takže to při lepení zlobí, asi to bude chtít rozstřihnout a zkrátit. Dělá vám to taky ?
[quote]
charli63k napsal/a:
Zbytky originalniho lepidla jsem (sice tezko, ale preci) odstranil, ale je tu problem - cim tu gumu znovu nalepit?
quote]
Zkusil jsem oboustrannou lepící pásku trochu lepší kvality a prozatím drží. Trochu se zhoršila citlivost tlačítek, ale jinak v pohodě.
Zkousel jsem lepidla od firmy UHU - na kuzi, na pevne plasty, na textil, klasicky Chemopren, dvojslozkova lepidla, oboustranou lepici pasku od firmy Veidec, dokonce i ruzné lepidla v tubach na lepeni akvarii, podlah, stresni krytiny
- proste nic na te gume nedrzi, nejvic zabralo - a to doslova - (naleptava to tu gumu) - sekundove lepidlo od Veidecu QuickGlue (ale to asi budou umet vsechny vterinovky), ten spoj je ale docela dost tvrdy a pri demontazi pristroje bude problem, pri odlepovani to sebou bere i tu tesnici pasku, co je pod gumou - zkousel jsem to jen na kousku nahore nad USB konektorem - a taky nevim, co s tim udela pripadny dest nebo vlhkost. Chtelo by to neco elastickeho, vodeodolneho a pritom pevneho… Nevim, zkousim dal
GPS centrum oprava 395,- Kc nova guma … Myslim ze to neni az tak moc. Zkousel jsem to lepit a stejne to nedrzi
To GPS centrum - myslite FONS Brno? Alespon tak soudim podle toho, ze jste uvedl vase bydliste Slavkov u Brna. Bylo by to idealni, kdyby to delali, jsem take kousek od Brna a do Prahy na opravu GPSku teda urcite (ted v lete - dobe vyletu)- posilat nebudu.
charli63k:
tak podle toho, co jsi už skusil, to vypadá že to je lepidlovzdorný ![]()
- chce to sehnat něco co nezasychá a furt to lepí
warps:
jj to je v pohodě, jenže teď to poslat nemůžu, to musí počkat na zimu. Navíc když vedle čtu skušenosti se servisem, tak to nevypadá moc růžově /napiš prosím o kterém servisu píšeš/
Jednou jsem nechal vymenit tu gumu v Picodasu na Viste Cx a loni se mi zas odlepila, jelikoz jsem mel pred dovolenou, tak jsem zaimprovizoval. Sundal jsem tu gumu odstranil maly zbytecek lepidla (nesundavat tu pruhlednou pasku pod gumou, ta tesni pristroj!!!) a z obycejne oboustrene lepici pasky jsem si nastrihal prouzky. Temy jsem pristroj ve spare oblepil a na ne dal zpatky gumu (tu musite taky peclive ocistit od zbytku lepidla). K memu prekvapeni to uz rok drzi, jen u konektoru se to odlepilo, ale dal to nepostupuje. Ani jsem nedelal dirky pro tlacitka, tak je mackam pres tu puvodni i tu moji folii (jde to trochu ztuha).
Ta oboustranna lepici paska je takova ta s tim zlutym separacnim papirem a kdyz se odstrani ten separacni papir, tak je mlecne bila. Bohuzel vyrobce neznam, ale je to bezna oboustranna lepici paska z papirnictvi.
Uz jsem za svuj zivot tu gumu nechal menit 3x, vzdy po cca roku, ted jsem spokojen a uz si dalsi opravu udelam sam a udelam si sablonu na vystrizeni pasky.
Cena teto opravy vyjde tak na 10,-Kč a da se to stihnout za 15 minut.
Ta lepici paska je papirova , nebo textilni se zlutym separacnim papirem? Kazdopadne vyzkousim, oboustranou lepici gumu jsem uz zkousel , bez vysledku, ta textilni paska mi pripadla tak jednoducha, ze jsem ji predtim ani nezkousel ![]()
S jejich servisem v Praze jsem měl problém jen co se týče záruční opravy, viz thread Picodas. Pokud to chceš jako pozáruční, tak by problém být už neměl. Jen se může stát, že zrovna nebudou mít tu náhradní gumu
Oprava stála asi 320 nebo 350 Kč.
Díky za tip. VentureCx má taky gumu kolem a už nám ji lepili 3x. Asi to opravdu bude lepší zkusit "kutilsky".
Ahoj,
vistu mam 3 roky, gumu okolo jsme lepili 2x, jednou na oboustrannou samolepku 3M uz asi po mesici pouzivani a po dalsim mesici silikonem SILIRUB 2 - vyjimecne vlastnosti. Je velmi drahy, ale od te doby to drzi. Tedy rozebrat by to asi slo jen pri zniceni te gumy.
Bohuzel toto lepidlo drzi fakt dobre a je stale pruzne.![]()
Ta paska je plastova, jen ten zluty separacni papir je papir. Kdyz se sunda z pasky lepidlo, je ta zbyla plastova paska pruhledna. Asi to chce mit stesti na lepidlo a zbytky toho stareho lepidla chce odstranit!! Nejlepe jeste pred novym lepenim ocistit lihem nebo benzinem a nechat oschnout.
Zarucne guma uznat nejde to uz maji i v reklamacnich podminkach resi to jako beznou opravu. Mel jsem i primo v GARMINU s timto probs
Na té gumě jsou hmatníky tlačítek. Nedrží-li guma, není jak mačkat tlačítka - přístroj je nefunkční. To je, jako by ti automobilka nechtěla uznat reklamaci, když prorezaví karoserie.
Vcera jsem po hodinovém bloudení pred regalem s lepidly v Globusu koupil od firmy Ceys lepidlo TRIAction - je to bez zápachu, husté a dle informace na obalu vodeodolne a hlavne pruzne - lze pouzit i jako tmel - s tim udelal na pristroji housenky podel kraju, kde byla drive prilepena guma, tu tam prilozil, pritlacil a nechal do dneska zaschnout.
Vypada to velmi nadejne,urcite je to proti drive pouzitym lepidlum o 100% kvalitnejsi spoj - uz to testuji (prime slunko, dokonce to i stihlo zmoknout) - zatim drzi.
Ze by konecne vyhra??? ![]()
Doufam, ze za tyden budu stejne optimisticky…
Jelikož máme stejný problém s odlepenou gumou u Visty CX, začal jsem řešit co s tím.
Nejdřív jsem narazil na toto vlákno a po přečtení příspěvků zvažoval další postup. Takže nejprve jsem zaslal email do Picodasu a požádal je, jestli by nebyli schopni zaslat mi novou gumu na dobírku (a to máme Vistu ještě v záruce). Na email se nikdo ani neobtěžoval odpovědět :(.
Po čtyřech dnech jsem tedy oslovil GPS Shop, kde mi sdelili že gumy budou mít příští týden a že se i s poštovným vejdu do 300 kč, což je přijatelné.
Ještě jsem na zkoušku zkusil koupit oboustranou lepící pásku firmy Mako (Profi Teppich-Verlegeband) cena 45 Kč za 10 m. Sundal jsem gumu z GPS, odstranil staré lepidlo benzínem a páskou přístroj oblepil (vůbec jsem neřešil obřezávání dírek na tlačítka). Potom už jen oříznul pásku podle hran a nasadil gumu zpět.
Výsledek…guma drží jak na nové GPSce. Mačkání tlačítek se nijak zlášť nezhoršilo a v pohodě se ovládá jednou rukou.
Takže tímto děkuji Poli 01 za dobrý tip.
PS. Leroji, taky mi přišlo že ta guma je o fous větší, ale po nalepení sedla jak pr..l na hrnec ![]()
No na tu pásku se chystám, ale nevim jaké v nich jsou rozdíly, teď jsem viděl nějakou asi za 105, ta kterou jsi tam nalepil je zase podle názvu na koberce, no vyskouším něco hned jak povolí Chemoprén…
Trochu mě zmátlo, že ty gumy posílaj poštou - to mají na sobě nanesený to lepidlo ? Nějak jsem předpokládal, že to v servisu lepí.
A tu gumu jsem už skrátil - je pravděpodobné, že tím podlepením páskou se 1-2 mm doženou a já tam teď budu mít mezeru ![]()