letecké mapy 1955

narazil jsem na velmi zajímavé letecké mapy ČR z roku 1955 - možnost podívat se na místa kdysi a dnes - pokud vás to zajímá, tak u toho strávíte pěkně dlouho…jako já :-).

http://kontaminace.cenia.cz/

naprosto perfektní, jsem okouzlen

Myslím, že toho času tam strávím opravdu hodně!!! DÍÍÍÍÍÍKY za odkaz.

Tak to je fakt bomba. To zase budou probdělý noci. :@

Parada !!! Konecne aspon priblizne zjistim, jak vypadaly vesnice, ktere padly za vlast jaderne elektrarne Dukovany a zustaly z nich jen kaplicky s keskama :wink:
To zase bude po nocich spousta probdelych hodin. Velke diky za zverejneni odkazu !

Ono už to tu proběhlo:slight_smile:

Jen bych upresnil, ze se jedna o mapy (resp. fotografie) z leteckeho snimkovani, ktere probihalo cca od roku 1946-1956 – takze kazdy "kus" republiky je snimkovan v jinem roce - nekde 1948 jinde treba 1955.

Pro me je jedna z nejuzasnejsich funkci na tom webu moznost promitnout si tam soucasnou ulicni sit :smiley:

Perfektní doplněk pro serii Zaniklé vesnice/obce…díky za odkaz

jj, taky uz znam, kdysi mi to prislo mejlem, je to super vecicka :slight_smile:

mno ja tohle asi moc neuziju, ale myslim ze deda bude nadseny, diky moc :wink:

prostě pecka…!

Docela zajímavý vidět tok Vltavy bez přehrad (třeba Orlík nebo já tam znám Bohostice… tehdy ještě u řeky), Dukovany, liduprázdný Pražský hrad a les v místě palácových zahrad, rozestavěný Stalinův pomník, vesnička Pec pod Sněžkou a Česká bouda a stará Poštovna na Sněžce a fungující lágry u Jáchymova a starej dnes už neexistující Most, těžbou nezničené Chomutovsko a Sokolovsko, ještě nezaniklé pohraniční vísky…
a další zajímavost… původně plánovaná trasa D1 u Hulic, ještě než byla napuštěná nádrž Želivka

Moc zajímavý, díky za upozornění!

Díky za to, konečně se mrknu, jak to u nás vypadalo dřív. Vranovou bez Křetínky jsem si zatím mohl jenom představovat.

Velmi zajímavé. Nejvíc mě zaujalo, jak kusy měst ještě nestojí (hlavně velké továrny a panelákové čtvrtě).
Jen nějak nemůžu najít svůj dům, i když už měl v tom roce stát.

Letecké snímky jsou z různých let, cca je to 1949-1960. Roky snímkování lze zapnout jako jednu infovrstvu…

Jsem nadšen; foto chalupy z padesátých let jen tak nenajdu.. :slight_smile:

Edit: a baráku taky ne :wink:

skvělé !

Tak to je bomba, díky za odkaz!

Presne, dobra prace.