Možná všichni nezaregistrovali, že už tuto neděli začíná letní čas, takže se velká ručička posune o hodinu dopředu. A opět už bude zase možné lovit za světla i po práci, opět se bude den prodlužovat do použitelných délek.
Tato událost by si snad zasloužila i oslavnou keš :)
Neprozivate to zbytecne moc? Lovit se prece da i za tmy...:] Lecktere jinak nevyrazne cache to dokaze naramne vylepsit.... :]
Spis nez na letni cas se tesim na to, az bude opravdove jaro, kdy se bude dat spolehnout na to, ze uz nas neceka dalsi chumelenice, snih, mokro, namraza atd... coz pri soucasne zmatenosti pocasi nemusi byt jeste ani v kvetnu... ? ;-O
[quote]
vsa: Já už se taky nemůžu dočka až bude sucho a trošku tepleji, jen bacha, zároveň se vyrojí komáři, klíšťata a pavučiny v houštinách.. Každopádně jsem odpůrce časového posunu ! Nesnáším to, mé vnitřní hodiny se nepřepínají dle nějakého papírového zákona ! A navíc je slušnej opruz všechno posouvat o hodinu. Volte chrudimáka Pecku, ten ty nesmyslné posuny zruší.....
[/quote]
Jako ekonom a ekolog jsem principielne s časovými posuny souhlasil. Bohužel aktuální data která vyhodnocují ekologický a ekonomický přínos tohoto posunu ukazují že původní záměr již není naplněn. Neboť přínosy jsou již minimalizovány a naopak vznikají nové faktory které působí proti těmto kvantifikovatelným přínosům.
Druhá věc je vskutku ta, že mnoha lidem to působí nepříjemnosti. Mě tyto změny nevadí, ale v mém okolí je dost lidí, kterým změny času nevyhovují. Rozhodně bych tuto problematiku nepovažoval za klíčovou v mém volebním rozhodování. Přesto, kdyby změny zanikly, bylo by nám všem asi lépe. Ale vypadá to nadějně. Velká Británie se chystá jako první v Evropě časové posuny zrušit, no a pak už by to měl být jenom kousek k tomu, abychom to zrušili po celé Evropě.
Ale brani, zvlast ked pracujes s ludmi v casovom pasme na zapad[{][}] Ziadne rusenie, bral by som aj 2-hodinovy posun, ved naco mi je svetlo o stvrt na pat rano???[+o(] Na letny cas sa tesim uz od prechodu na zimny:)
Lidi co blbnete, jednou za půl roku se posunout o jednu hodinu nic není. Za pár dní ani nevíte, že se něco posunovalo. Dokážete si představit, co dělá s lidima, když během dvou týdnů navštíví tři časová pásma s rozdílem několika hodin? A taky se s tím vyrovnají. Typicky služebně cestující nebo sportovci. Tak nebuďte máčky a přestaňte skuhrat [;)]
To by ses až divil to je terminus technicus a dokonce byl použit dříve i v praxi.
(tohle je z Wiki:) Na přelomu roku 1946 (1. prosince 1946 – 23. února 1947) byl zaveden také tzv. zimní čas, kdy byl čas posunut o jednu hodinu dozadu – tento opačný posun je zřejmě světovým unikátem. Příslušné vládní nařízení bylo vydáno 27. listopadu, tedy čtyři dny před změnou.
Jinak jsem ztaky zastánce letního času. Problém mi přechod nedělá a nechápu k čemu mi bude v létě světlo ve čtyři ráno a tma už osm ??? Miluju když se světlo až do devíti. A jestli to vyjde tak v červnu chci vyrazit do Finska a lovit kešky celou noc (bílou noc ;))))
[quote]
dark.metalswamp:
[quote]
gepees: Ja bych chtel jen hnidopissky podotknout, ze zimni cas neexistuje. H.
[/quote]
To by ses až divil to je terminus technicus a dokonce byl použit dříve i v praxi.
(tohle je z Wiki:) Na přelomu roku 1946 (1. prosince 1946 – 23. února 1947) byl zaveden také tzv. zimní čas, kdy byl čas posunut o jednu hodinu dozadu – tento opačný posun je zřejmě světovým unikátem. Příslušné vládní nařízení bylo vydáno 27. listopadu, tedy čtyři dny před změnou.
[/quote]
Taky ze se divim. Jak se ted z toho mam vykroutit, safra? No, snad jedine, ze to mozna bylo nekdy davno jeste v minulem tisicileti ;-). Ja to myslel, ze ted neexistuje ve vztahu k diskuzi v tomto vlakne, coz je vlastne pravda. Teda snad (uz radsi neverim nicemu). H.