Letos je lip nez loni

To jsem necekal, ze tady budu za optimistu, ale fakt nesouhlasim s pohledem, ze to s GC jde z kopce a puvodni myslenka štká pošlapána v prach. Tak holt zakladam antivlakno.

Myslenka v subjektu me napadla nedavno, kdyz jsem byl zkontrolovat svou [cache]GCMGMB[/cache] a po pul roce byl obsah stale tematicky, jen trochu dosypat, ne vsechno vyhodit a naplnit znova, jako loni. Pritom mi doslo, ze mi vlastne letos zmizela jen jedna cache ([cache]GCKQT6[/cache]), za lonske leto a podzim to bylo sest.

Pro zajimavost jsem koukl na navstevnost svych dvou multi ve Stredohori, na [cache]GCN5PH[/cache] bylo letos 3/4 nalezu oproti lonsku, na [cache]GCKTGE[/cache] neco pres polovinu.

Podle vseho uz GC vychazi z mody a nejhorsi narust uz mame za sebou. Nebo dalsi moznost, ti co zacinaji dnes, maji dost materialu na loveni ve meste, a kdyz vylovi v okoli domovskych souradnic, tak jedou obhlednout parky na venceni psu v sousednim meste. V kazdem pripade to znamena min prace pro vlastniky cachi na kopcich a v lese :slight_smile:

A jako hledac si taky nestezuju, kdyz si planuju vylet nekam, kde jsem ctvrt az pul roku nebyl, tak si tam vzdycky ty 2-3 cache pri ceste najdu.

Myslím že není problém si v přehršli keší vybrat to co mi bude vyhovovat.
Taky si myslím že by se "staré gardě" měli odebrat nějaké keše v centru Prahy a místa rozdat mladším aby zase oni ukázali co umí. Tenkrát když byli oni u lizu to byla jiná káva. Všude volno to se zákládalo jedna radost. Dneska už nám zbývají jen ty ZŠ.

Stále ještě místa jsou a budou,ale hlavní cíle výletů i v centrech jsou beznadějně zaplněné.. Proto se vytvářejí složité mysterky,pomalu už mi nebude zbývat nic jiného než otazníky.. :-/ stále mě lovení velmi baví..obzvláště výlety na vlastní pěst.. Mě se také zatím neztratila krabka,i když je na ráně a odlovilo ji přes sto lidí..uvidím zda přežije moje adoptovaná a zároveň obnovená..

no je pravda, že málokdy je tak špatně, aby nemohlo být hůř. :slight_smile:
hezké keše vznikají stále, pěkná místa jsou taky, jen to chce se zvednout a trochu hledat /a přemýšlet/. Jasný, že v centru Prahy je asi plno, ale to stejně není to pravé kešování. Tak na kombajn to jo, ale jinak? Proč? Není venku líp? No pro někoho ne, to uznávám. Já si prostě radši dám pár stomů, kostelů, kopců než třeba Hradčana :wink:
Jinak mě se z deseti keší ztratily dvě za 2 roky /z toho jedno mikro ve městě, tam se to dalo očekávat/, takže bych si taky moc nestěžoval.

Už aby bylo jaro, takhle se tady akorát ukecáme k smrti :stuck_out_tongue:

Vsechno se meni, nejen veci, ale i lide, minimalne starneme a "stara garda" pravdepodobne jeste vice nez ti mladi.

V GC jsem celkem kratce, ale mimo nej mam dalsi dva konicky, kterym se venuji pres 15 let a i v nich se to oproti minulosti hodne zmenilo, je to proste vyvoj a pokud se mi nelibi, tak to znamena ze hold pro me uz neni a je na case si najit neco jineho.

Uplne nadseny z obycejne tradicky u ZS nejsem, ale pokud je videt, ze ji zalozilo dite s nadsenim, tak me takova keska potesi vic, nez keska, co ma v listingu ikonku "lekendy ceskych kesi" a pritom je na ni videt, ze uz o ni owner moc zajem nema, coz je jev, ktery se logicky vyskytuje halvne u stare gardy. Sam se desim toho, zda budu jeste za 5 let ochotne vymenovat logbooky, doplnovat ukradene tuzky a podobne, takze to nikomu za zle nemam, ale souhlasim s nazorem, ze je dobre vedet kdy je cas "odejit" - cili uvolnit pekne misto mladsim, kteri maji jeste dostatecny elan.

Já mám radši zase centrum města. V lese je zvěř, ostnatý keře, chybí chodníky a tak. Prostě nepohodlí. Taky se tam nedá nic koupit. Všechno se musí tahat sebou. Město je město. Pohodička.

Mě tak jenom napadá… koho si vlastně má člověk představit pod pojmem stará garda? :smiley:
Asi ale lepší než pytel ču… v jednom z vedlejších vláken.B)

Taky musim souhlasit s haggaeusem.
Nejak jsem posledni dobou prestal navstevovat velke mesta, s tim abych tam ulovil nejakou plastovou krabicku a mirim dnes vyhradne do prirody. A tak nejak nechapu diskuze o mysterkach a blbych cache, jelikoz v prirode jsou skoro vsechny cache pekne.
Tez musim souhlasit, ze navstevnost na mych cache mimo mesto nejak rapidne nestoupla na rozdil od tech u silnic a ve mestech. Spis bych rekl, ze geocaching narusta, ale jako autogeocaching, nikoliv jako pesi. Z ulozeni svych cache a jejich navstevnosti vidim, ze cache umistene 2km od silnice [cache]GCY1FB[/cache] jsou ± navstevovane stale stejne a podle toho usuzuji, ze pesi turiste jsou uz delsi dobu vybaveni GPSkou na rozdil od motoristu, kde asi ted pribyva raketove novych levnych navigaci. Taky na cache hned u silnice [cache]GCY4PR[/cache] je rocni prirustek tak dvoj az trojnasobny. Je tez mozne ze stale vetsi mnozstvi lidi neni ochotno chodit pesky, nebo je uz tak velky vyber cache blizko u silnic a tak se kacerum uz v honbe za body nevyplati chodit daleko.
No v kazdem pripade, kdo chodi hledat jen mimo mesta a obce, tak nevidi nejaky ubytek v kvalite cache. Taky malokdo umisti mikro do prirody a tak je mozne se chvili hrabat v krabicce a trochu se rozepsat v logbooku.

Solim: Maximální souhlas.
Lovím převážně v brně a okolí a čím dál od centra keš je, tím je kvalitnější. Nejlepší jsou zkrátka až mimo město. (to že je zde spousta vyjímek je snad jasné)

Souhlas s nosnou myslenkou. Sice jsem se nevzdal jako nekteri obcasneho "prujezdu mestem" za ucelem navstiveni par kostelu, skol, ap., ale tak nejak predem tusim, co me asi ceka a nejsem zklamanej - naopak jeste obcas prijemne prekvapenej.

Jinak u nas na "venkove" se obecne kvalita kesi drzi na slusne urovni - asi to bude tim, ze se z velke vetsiny zname a nova krabicka je pro kazdeho jeho "vizitkou" - a kdyz nekdo vylozene udela spatnou nebo odflaknutou pixlu, tak si to taky "sezere" - at uz v logach nebo na nejblizsim eventu. :slight_smile:

Obecne soudim, ze geocaching bude mit kazdej takovej, jakej si ho udela. B)

Ani líp, ani hůř, v podstatě pořád stejně. Hledám téměř výhradně v přírodě a neřekl bych že by tam kvalita cachí klesala; jenom se objevily takové venkovské návesní cache, mnohdy atrakce pro místní sledující jak pošuci z města hledají nějakou krabičku.

Tak tohle by se mělo tesat do kamene. Tam kde se cacheři znají osobně si člověk dá více pozor na to, aby nebyl za blbce.
A hlavně - různorodost cachí je taková, že si každý vybere svoje. Například jsem při geovýpravách jel dvakrát do Litoměřic ale přímo ve městě nemám nalezeno nic - proč také, když jsou po okolních kopcích Ivošákovy krabičky? :slight_smile:

Když to téma je takové spíše o tom, proč kdo geocaching dělá a co od toho čeká.
Já to beru takto: rádi chodíme do přírody, pokud možno co nejdivočejší. A geocaching pro mě znamená to, že můžu najít inspiraci, kam jít. A vždy od cache čekám jen to, že to bude zase jen krabička plná čehosi někde z listingem typu: "Je tu hezký výhled" - a jelikož to čekám, nijak mě to nezklame. Ale ovšem, pokud najdu takovou, že má "dobrý" listing, hezky provedenou skrýš a obecně něco netradičního, tak mě potěší a nadchne!
Ale městské jsou dobré na zimu, přeci jenom nejsou tak od domova daleko, lze se něco dovědět, ale je třeba hooodně si vybírat. Např. ve staré Praze je docela hezké lovit.

No ale i v zimě to jde :slight_smile: - sice né asi tak dlouhé túry a placání se v potoce a roští, ale jde to. Často jsou výhledy odkryty spadaným listím a všude o poznání méně lidí.

Jak říkám, je to o tom, proč to děláte a co od toho čekáte.

A to si každý musí zhodnotit sám. Já jen razím pravidlo, že nauč se cache chválit, ale stejně tak i rozumně a s úctou kritizovat a poukazovat na nedostatky.

Hledám krabky necelé dva roky a tak nemohu dost dobře posuzovat, zda-li je líp či hůř. Měl jsem teď půl roku trochu domácích povinností a za tu dobu se v okolí urodilo značné množství keší. :slight_smile: Vybírat si až zase tak moc nejde. Pokud je keš ze serie, tak ji odlovit " musíte" v rámci odlovu bonusovky a může se stát, že některé krabka vás nenadchne ani listingem ani umístěním. Tak to už holt je . Když se mi něco na keši nelíbí, napíši to do logu čímž vytvářím určitou averzi vůči sobě ale to mě až tak netrápí.Více mě trápí , když hledači nedodržují pokyny v listingu a dojíždějí ke krabkám i přes zákazy vjezdu.To mě "taví" docela dost ale tady to nevyřešíme.Také se mi více líbí krabky v přírodě a díky schopným ownerům jich mám v okolí bydliště dost a dost. Takže celkově lze konstatovat: Zatím dobrý".:wink:

Nesmysl, v Praze je ještě tolik krásných míst keškami nedotčených. Jen musíte mít otevřené oči a nebát se hvězdiček :wink:
(Arci bez souvislosti s tím vláknem "dřív bylo líp", to už si dnes nestíhám přečíst)