Chystám se na můj 1. letterbox. Vím že k cache se dostanu podle popisu. Chci se zeptat: Liší se logování Letterboxu od logování jiných typů cache? Musim se po nalezení letterboxu logovat i někde jinde než na geocaching.com? (třeba letterboxing.org)
Letterboxy které bych rád navštívil jsou GC1M641 Nocni prochazka lesoparkem a GC216XW Javorovy - Ostry II
Za rady dopředu děkuji.
Ne, letterboxy se logují jako jakékoliv jiné keše (na netu). Do logbooku je ale vhodné otisknout své razítko nebo třeba svůj palec :-)))
Ahoj, logování se nijak neliší, loguješ jako běžnou keš, rozdíl je v tom že GPS požiješ jenom na část lovu. A pravděpodobně nebudeš logovat ani nikde jinde, protože keš asi jinde registrovaná nebude, osobně nevím o žádném jinem serveru, který by pokrýval česko. V letterboxu bys podle pravidel měl najít razítko, které není určené pro výměnu, tak si nezapomeň pořídit nějaký zapisník, kam si ho budeš moct otisknout.
Přeju úspěšný lov!
Ahoj, těší mě tvůj zájem.
Můj GC216XW Javorovy - Ostry II je zaregistrovaný pouze na geocaching.com. Je to jen trochu jinak udělaná multicache. Loguje se stejně jako jiné kešky.
(Doufám že to bude "found it") )
Junetův GC1M641 Nocni prochazka lesoparkem je noční keška kde jdeš podle odrazek.
Jestli potřebuješ ještě nějaké informace, napiš mi přes profil.
Já su prostě blondýna já vím,… Já ty letterboxy nechapu… Dokaze si nekdo predstavit houpaciho konika a na nem blondynu? ![]()
Co není jasné konkrétně? ![]()
Velmi casto se stava, ze letterbox supluje krome multiny i mysterku nebo dokonce tradicku. Takze polozit nekde schranku s razitkem jako letterbox (i kdyz by to mohla byt tradicka nebo mysterka) je taky docela bezne. Proti pravidlum to neni.
To chápu, že cesta k ní bude podle souřadnic, nebo nějaké nápovědy. Ale pak tam najdu normální krabičku? Nebo neco jiného??? ![]()
Ano, na finálových souřadnicích najdeš běžnou krabičku, jak jsi na ni zvyklá ![]()
Pro Tebe hlavní rozdíl bude v tom, že část lovu absolvuješ (pravděpodobně) bez nutnosti použít GPS a v krabičce najdeš razítko.
Letterbox je hra, která tady byla dávno před geocachingem (1854) v té době pochopitelně nebyl internet takže nálezci dávali do letterboxu svoje razítko jako potvrzení že na místě byli, a na památku si do svojeho notýsku dali razítko, které je současti keše. Letterbox hybrid je keška, která slouží pro obě hry, takže kačer si ji najde a zaloguje jak je zvyklý, a lovec letterboxu si otiskne razítko a všichni jsou spokojeni ![]()
Takže se letterboxu neboj a vychutnej si lov .-)
Ahááááááá
už to chááápu B) Děkujiiii
Blondyna no…