Sháním pro ségru vhodnou gps na kolo. Nepotrebuje ji pro geocaching, jen se chce dostat v pohode domu, kdyz nekde zabloudi. Chce alespon zakladni mapy, aby nemusela vozit papirovou. Draha gps je zbytecna, bude jezdit parkrat do mesice. GPS musi drzet signal i v lese! Poradi mi nekdo, jaka by byla nejlepsi,popripade mate ji na prodej? Napada me z tech levnejsich jen Legend nebo Vista, ale s legendem jsem mela spatnou zkusenost v lese (cely den hledal vyhled na oblohu:() a s Vistou zadnou zkusenost nemam. Jsem pro jakykoliv napad…Diky
NIkdo??? ![]()
Jestli to má mít mapy i kvalitní příjem, tak asi nějaký z HCx modelů etrexů (např. Legend HCx), nebo nějaká z levnějších verzí Dakoty.
Stará Vista (bez HCx) na tom nebude s příjmem o mnoho lépe než starý Legend.
otázkou je, co je u tebe levná… s čímkoli novým na trhu se myslím pod 5000,- Kč tak jako tak nedostaneš
nemusí být ani tak nová, ale maximálně tak do 3000:(
jasne dik, to by nasledovalo po tom, co bych se dozvedela, ze nejidealnejsi by byla treba ta a ta, a pak bych sla na aukro a tam ji koupila.
Nicmene diky aspon za snahu;)
Jinak zatim co jsem prochazela tak se asi rozhoduji mezi Etrex legend HCX a Vistou, ale trochu me matou ty dalsi oznaceni jako hcx a cx a podobne. Moc nevim jaky je mezi tim rozdil,mate nekdo zkusenosti???
Diky, pomalu k tomu dochazim taky. Rozhoduji se mezi Legendem HCx (predpokladam, ze to je jiny nez ten od Bedy - ten byl desnej) a Vistou HCx. I levnejsi Dakota mi prijde porad dost draha a vzhledem k tomu, ze to segra nebude pouzivat na geocaching, tak myslim, ze je dakota zbytecna…
Jen jsem stalenenasla rozdily v te Legend rade a Vista rade (ruzna oznacni cx, hcx, pro, atd.
HCx = citlivý přijímač, barevný displej, paměťové karty a asi taky jediné, o čem má v tvém případě smysl uvažovat.
Cx mají sice barevný displej, myslím, že i slot na paměťovou kartu, ale přijímač mají pořád starý s malou citlivostí.
Zcela bez označení jsou nejstarší modely - černobílý displej, bez paměťové karty, bez citlivého přijímače.
Do Visty bez HCx bych nešel, nebude mít o moc lepší příjem než starý Legend.
Jestli tam to HCx jen vypadlo, tak Vista HCx se liší od Legendu HCx snad jen magnetickým kompasem a barometrickým výškoměrem… a taky je asi o tisícovku dražší, takže záleží, jestli tyhle dvě věci navíc upotřebíš.
Magnetický kompas ukazuje směr, i když stojíš na místě (jinak se s GPS musíš hýbat) a barometrický výškoměr zpřesňuje měření nadmořské výšky.
edit: Píšu pomalu, tohle byla reakce ještě na ten předposlední příspěvek z 10:42, teď už to snad bude jasné.
Super, diky moc Alkesi, myslim, ze je jasno. HCX, a je uplne jedno jestli legend nebo vista, proste co bude k mani nejlevneji ![]()
Pokud by jeste nekoho neco napadlo, sem s tim, jinak zatim hledam nejlevnejsi Vistu HCX ci Legend HCX, pokud by ho nekdo prodaval, prosim oslovte me ![]()
hnedle vedle…
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=10&thread_id=15207&pid=211337#post_211337
Diky, o tom vim, ale cena 3800 je asi jeste porad pro segru moc:(
Mela jsem na mysli dalsi nabidky…![]()
Mno nevím… ale s čímkoli kromě starého modrého Legenda se podle mne pod 3000-3500 nedostaneš. Aspon co si já pamatuji, když jsem dloooouhoooo sledoval Aukro jestli tam něco nebude za levno (bylo, nový Oregon 550, startoval na 1990,- aby se 15 minut před koncem vyšvihl s cenou na 7800,- Kč)
Diky, segre to pretlumocim a budu shanet a doufat, kazdopadne diky moc za rady:)
Jde-li predevsim o cenu, po nedavnem vyzkouseni me napada Garmin 200, na Alza jsem ho koupil asi za 1700 pred 2 mesici. Da se prepnout na kolo i pesky, dohrat Topo Czech (verze ne PRO je v cene).
Plusy: vetsi displej, body zajmu nabizi od nejblizsich, kompatibilita se SW na turisticke Garminy vcetne map.
Minusy: nutno cranit proti desti a pripevnit k riditkum (drzak se snad i prodava).
Pesi navigace pri GC byla pouzitelna, na kole to bude bezproblemove, prepnuti na budiky plne vyhovuje jako cyklopocitac - ujeta delka, hodiny, rychlost, cas a vzdalenost do cile. Do auta na to moje pojizdeni mi to taky vyhovuje.
(a berte to prosim jako MUJ OSOBNI nazor)
Používala jsem na kolo nejdřív Legenda, ten má špatný signál v lese a je černobílý, takže se špatně rozpoznává turistická cesta od potoka apod. Pak jsem koupila Legenda HCx, s barvou odpadá zkoumání, která čára je co, v lese to drží signál v pohodě, dokonce i v kratších tunelech. Vista HCx má oproti tomu myslím kompas, který jsem nikdy nepotřebovala, měla by být o trochu dražší. Jediný minus, který Legendi mají, je, že časem odpadá guma, mám ji cca rok a ani zdaleka ji nepoužívám denně, ale guma už je dost uvolněná. Jinak ale na kolo je to asi to nejlepší z těch levnějších
Nutno poznamenat, ze odpadavajici guma se vymenuje v ramci zaruky. A az bude po zaruce, stoji oprava par stovek, pripadne lze gumu zkouset necim podomacku prilepit.
Taktez je treba vedet, ze ta guma netvori vodotesnost pristroje, takze i kdyz je uvolnena, neohrozi to pristroj ani pri padu do potoka. Guma je vlastne dobra na to, aby GPSka neklouzala v ruce a jsou v ni vylisovana bocni tlacitka, ktera se jinak spatne mackaji.
Co to je "Garmin 200" ??? Jestli je to nějaká autonavigace, tak nepočítej s nějakou extra odolností vůči pádu, a třeba i jenom šlehnutí větví (o dešti jsi už psal) a hlavně výdrží baterie. Ta se u těchto krabiček počítá na jednotky hodin ! Což na celodenní výlety na kole je jaksi málo… Asi by se to dalo řešit vypínáním, ale to už je snad pohodlnější lovit s obyč papírovou mapou
Než se ta navigace spustí, najde svoji polohu, tak to mám rychleji vytaženou mapu z batohu B)