levná GPS

Prosím, nabídněte levně studentce GPS, budu vděčná za jakoukoliv,bezmapovou i odřenou…pouze když bude funkční, v ceně do 1200,-. Geocaching mě nadchnul, odlovila jsem pár kešek bez GPS, ale většinou i přes pomoc hintů jsem odešla s prázdnou… Můžete mi prosím pomoci, abych i já byla úspěšná kačerka? Děkuji

např. nový modul nokia LD-3W je k mání na aukru Retro magazín plný vzpomínek - Jdem.cz,
Jaký máš mobil? Na obyčejné mobily je dobrá výše navrhovaná aplikace HandyGeokešink, pokud chceš i mapy, pak TrekBuddy Retro magazín plný vzpomínek - Jdem.cz
Na chytré telefony se symbianem jich je víc, např. aplikace na autonavigaci, turistiku, sport, geokešink…

Pokud chces ale neco robustnejsiho, tak na aukru se par etrexu do prirody vali… V tomto pripade bych asik doporucil Etrex H v kombinaci s papirovou mapou.

to prijde

No lepsi, nez ji nabizet stareho mapoveho Legenda… S tim se nekde, kde je horsi singal, ztrati tuplem. :slight_smile:

Trekbuddy mě fungoval hned po nainstalování, netušim kde máš problém. Ale druhá strana mince- mě se zase nepodařilo zprovoznit v Locify mapy v off-line režimu..:wink:

To není o začátečníkovi, ale o orientaci v terénu :slight_smile:

U nemapové GPS si prostě musíš připravit do GPS důležité orientační body jako WP a vymezit se tak do prostoru i bez elektronické mapy.

Na aukru za pár stovek ojeté PDA (které přebohatě využiješ i jinak), na ebay za pár desítek dolarů BT modul. Tak jsem to řešil já. Nejlepší poměr výkon/cena, jaký jsem byl schopen vymyslet. S mobilem by to taky šlo, ale tam je ten displej obvykle opravdu velmi, velmi maličký.

Já se moc omlouvám, že jsem tady vystavila žádost a pak se neozvala, ale dostanu se na PC tak málo a k tomu internet věčně nefunguje! Můj mobil je sony ericson, model k510i, modul asi neexistuje. Moc díky za vaše reakce, je to moje první diskuze a jsem z toho trošku paf, vlastně jsem nečekala takovej ohlas! Bydlím ve Sloupě v moravském krasu, tady a v okolí je kešek spousta a znám to tady, tak je moje úspěšnost v celku dobrá. Budu si přát GPSku k vánocům od přítele, nebo k narozkám(20), ty mám za měsíc, potom všechny kešky vyberu:o)!. Moc Vám všem díky