Ahoj lidičky, objevila se omezená nabídka levných letenek do některých destinací s ČSA. Mně by se docela líbilo zaletět si do Říma. Podmínkou je pobyt minimálně 2 dny. V případě, že by se domluvilo více lidí (třeba 3 nebo 4), tak by se nechali minimalizovat náklady i na ubytování a dala by se udělat nějaká geokačersko-poznávací mise. Neměl by někdo zájem? Aktuálně Řím zpáteční letenka je 2612kč (zpáteční letenka se všemy taxami a poplatky, to je docela bomba, ostatní města jsou podobná, i když některá dražší). Mně osobně by se líbil termín 27.6-30.6., nakonec aby to neskončilo na tom, že na daný odlet a přílet neseženeme dostatek letenek na vybrané dny.
On zrovna ten Rim moc zakesovany neni - i kdyz na dva dny by to bylo asi tak akorat.
Byli jsme vloni v prosinci v Milane (s Wizzairem do Bergama a pak autobusem), a bylo to z meho pohledu kesera-turisty idealni. Spousta tradicek, a mesto jako takove se mi taky velmi libilo.
Zdravim no rek bych ze u Wizzair by se dalo sehnat i levneji…teda podle toho odkud…
Na WizzAir trochu pozor… kluk si koupil zpáteční a zpátky neletěl - prostě se on A 50 DALŠÍCH!!! do letadla nevešli…
Co to je za blbinu, mohl bych podrobnější info? S wizzairem jsem byl totiž vždy spokojen (narozdíl od Ryanair, kde jsem si připadal jak ovce popoháněná vlčákem)…
Tak lety se přebookovávají i u lepších aerolinek (mně se to stalo například u LAN Chile v Santiagu), rozhodně to však není o 50 lidech a také v takovém případě platí, že dostáváte od aerolinky peníze, příp. ubytování a další asistenci.
Většinou se přebookovává o pár lidí… nedávno na letu KLM Amsterdam - Hong Kong to byly jednotky kusů a to je na linku nasazen B747. Takže tak.
Jinak potvrzuji, že s Wizz Airem vždy spokojenost.
U nízkonákladovek těžko.
Tuplem, když zpáteční let byl jako bonus cca za 12 Euro (plus nějaký manipulace) k plný ceně letu tam. Asi by - po nějakých tahanicích - ty peníze i vrátili… myslím peníze za let zpět.
Na druhou stranu, asi to byla mimořádná situace - letiště plný uprchlíků z Tunisu. Což nemění nic na tom, že čtvrtina letadla zůstala za zavřenými dveřmi a nikdo jim neřek ani Tůdle. Půldne telefonátů a kluk jel z Říma domů autobusem.
A to není blbina.
Citecka napsal/a:
U nízkonákladovek těžko.
Tuplem, když zpáteční let byl jako bonus cca za 12 Euro (plus nějaký manipulace) k plný ceně letu tam. Asi by - po nějakých tahanicích - ty peníze i vrátili… myslím peníze za let zpět.Na druhou stranu, asi to byla mimořádná situace - letiště plný uprchlíků z Tunisu. Což nemění nic na tom, že čtvrtina letadla zůstala za zavřenými dveřmi a nikdo jim neřek ani Tůdle. Půldne telefonátů a kluk jel z Říma domů autobusem.
A to není blbina.
Tohle slysim poprve z Wizzair uz sem letel nekolikrat nejenom ja i kamaradi a nikdy nebyl problem. Jen snad ze nam jednou zrusily 14 dni pred odletem let do Parize kvuli zdrazeni pouziti letiste. Ale obratem nabyzely let za stejnou ceno do Bruselu s tim ze nam proplati cestu.. Ja byl proste zatim spokojen a doufam ze budu nadale ![]()
Citecka napsal/a:
U nízkonákladovek těžko.
Tuplem, když zpáteční let byl jako bonus cca za 12 Euro (plus nějaký manipulace) k plný ceně letu tam. Asi by - po nějakých tahanicích - ty peníze i vrátili… myslím peníze za let zpět.Na druhou stranu, asi to byla mimořádná situace - letiště plný uprchlíků z Tunisu. Což nemění nic na tom, že čtvrtina letadla zůstala za zavřenými dveřmi a nikdo jim neřek ani Tůdle. Půldne telefonátů a kluk jel z Říma domů autobusem.
A to není blbina.
O právech cestujících v letecké dopravě nerozhoduje, zda letíš s klasickou či nízkonákladovou společností. Je však pravdou, že aerolinky většinou tají, na co má cestující právo. Takže člověk si to musí vydržkovat. Za času Sky Europe jsem takhle přespával v hotelu asi dvakrát… prostě když má člověk letenku a neodletí z viny aerolinky, tak má být o něj postaráno - ať je to nízkonákladovka či není.
Takže pokud je to s tím Wizz Airem pravda, tak je škoda, že na ně někdo neudělal bububu, aspoň by se to odnaučili dělat:D
Rim doporucuju ve spojenim s Vatikanem (vylovis ho do pul hodiny a ziskas dalsi stat do statistik) ![]()
Je tam dost kesi od microvek, multi, mysterek i wherigo.
Ty "akcni" ceny jsou dost omezene terminem i poctem mist v letadle.
Co se tyka nizkonakladovek, je dulezite hlidat na ktere letiste letaji, aby te nakonec doprava z letiste nevysla navic nez samotna letenka.
Zde konkretne Wizz i CSA letaji na FCO, cesta z letiste stala asi 8 euro busem, vlak byl drazsi.
U nizkonakladovek ti nedaji ani najist a napit - coz zde u takhle kratkeho letu nehraje roli.
Strucna prava cestujicich: http://www.euroskop.cz/gallery/4/1400-prava_cestujicichii.pdf