Líbí se Vám takhle napsaný listing?

V našem městě se objevila nová keš http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=8e80a624-86e1-4a5b-9ea9-04f24335a7f3.
Když sem se podíval na listing, tak sem se zhrozil. Keš je věnovaná židovskému hřbitovu. Co v listingu už není, že to to byli uprchlíci z Haliče a že a po tyfové epidemii byl založen druhý, takzvaný tyfový hřbitov a tak dál. Psal sem autorům, že to co tam je je slabé a co se dá najít za 5 minut v googlu. V odpovědi bylo, že údaje které našli jsou nespolehlivé a proto je tam nedali. Oba Hřbitovy mají zajímavou historii. Informace se najít dají, stačí chtít a dát tomu čas/energii.
Má takhle napsaný listing smysl?
Nesráží to kvalitu kešky na "dík za bod"?

Nechapu co chces resit na foru. Takovych kesek jsou stovky. Obvykle je odbudu stejne kvalitnim logem. Kazdy hold dela tak jak umi.

To: kvapa
Aspoň u jedný z nich nápravu.

To je pravda takovych kesi jsou stovky a od posuzovani spravnosti tu jsou snad Reviewery. Svoje pripominky napis do logu. :wink:

S tím těžko něco uděláme, sice nemám rád takovéto listingy, ale na druhou stranu, přiznejme si kolik z nás delší listing ani nečte, pokud to není mysterka, nebo multina.

Vím, že jich je stovky, ale
Otázka zní, Vám se to takhle líbí?
Budete mít z odlovu radost, nebo jenom dík za bod?

Třeba výsledek tohoto vlákna bude, že keška dostane nový listing se spoustou informací a fotek.

Nelíbí, ale co se dá dělat. Když jsem se juknul na ostatní jejich kešky, jsou na tom stejně :frowning: Reviewer nekontroluje kvalitu listingu, takže těžko bude nabádat majitele, aby listing dopracoval. Myslím, že to píšeš správně - … stačí chtít. Nemyslím si, že pokud je keška uložena na pěkném místě a má pěkné provedení, že by ji takovýto listing srážel na "díky za bod". Podle listingu kešky neposuzuji - až na místě podle uložení, zpracování, obsahu.

V tomto případě se o pěkném provedení mluvit moc nedá a bez informací to je jen další židovskej hřbitov. :expressionless:

To máš sice pravdu, ale… je to další židovský hřbitov o kterém se ví a má svoji kešku, což je dobře. Kdo tyto památky vyhledává, vyhledá si i informace případně jinde. Kdo si jde jen pro bod, tomu je ten listing lhostejný. A ti co jsou nějak uprostřed, vědí že tam je židovský hřbitov, vědí co asi tak mohou očekávat a když je pak čeká i pěkná krabička na pěkném místě, pak budou spokojeni.

No není to uchvatný listing, ale na druhou stranu nemám rád ani listingy, které jsou dlouhé kilometr (Handy Geocaching, má pak potíže se skrolování a seká se mi na k750) navíc, když je to v případě takových listingů většinou CTRL + C odjinud.

Ale záleží na autorovi a o některých místech třeba víc zjistit nejde (pokud neoběhnete pamětníky :)).

Vem to jinak já chci založit kešku na Tvrzi Červenice ale ať už jsem tomu věnoval pár hezkých hodin na netu i jsem psal starostce pořád nemám víc informací co by se dalo napsat do jednoho souvětí.Teď se tam chystám na první zaměřování a nějaké fotografování.Víš je to o přístupu a jen tak za mě já taky nemám rád dlouhé listingy

Tady si autor nedal ani zlomek tvé snahy informace najít. Fotky na netu sou taky, když je nechtěl fotit sám. Neříkám že to má mít 1000 slov, to vůbec ne, ale 16 je přece jenom trochu málo.

Což o to strohý listing mě nikdy nepotěší, rád se dozvídám nové věci, občas používám listing jako průvodce. Daleko horší je když reviewer pustí krátký listing třeba s 20 pravopisnými chybami. Vím že musí pustit, ale štve mně že revieweři mají tak strašně málo pravomocí :(:(:frowning:

Tento listing se mi moc nelíbí. Podle mne by se měly spřísnit normy pro uznávání listingu u keše. No vlastně bych spřísnil i významy keší. Některé keše bych vůbec neuznával, kvůli listingu nebo významu (lokace). Je to sice dost těžké, ale jinak za pár let budeme zasypáni stovky takových nekvalitních a nesmyslných keší:( a to bch nechtěl:(

Mě přijde škoda mít strohý listning u keše, kde není problém zjistit více informací. Jasně, že si můžu dodatečné informace najít sama na Googlu, ale na geocachingu mi přijde dobré právě to, podívat se na nová místa a rovnou se o nich něco málo dozvědět. Ale uznávám, že pro někoho je důležité právě nalezení samotné kešky a jestli tam je o hřbitově jen jedna věta nebo celý odstavec, je jedno.
Sama mám za sebou cca 60 nalezených kešek ve Švédsku, a zde by patřil takhle provedený listing mezi ty "lepší". Tady se v listingu nejčastěji zmiňuje jaký typ plastové krabice byl použit, případně, kde je ukrytá. Dozvědět se něco o samotném místě se tu za příliš důležité nepovažuje…

Reviewer má tolik starostí, že kontrolovat ještě pravopis opravdu není asi v jeho silách. Je pravda, že na jednu stranu jsou pravidla GS pro schvalování keší hodně přísná a moc nectí regionální "zvyklosti" a na druhou stranu jsou hodně "demokratická". V daném případě, kdy je listing plný pravopisných chyb, pak by asi stačilo dát o tom zmíňku do logu a pokud by to autor nesmazal, pak by se možná zamyslel a chyby opravil.

S necim podobnym se ted setkavam v Anglii…
A nekdy je keska u moc zajimaveho mista, o kterem neni v listingu ani slovo. Na druhou stranu, pak je to pro cloveka prijemne prekvapeni…:slight_smile:

Triradkovy listing moc nepotesi, na druhou stranu nejsem takovy nadsenec do dejepisu a architektury, abych cetla pet stranek o histrorii mostu…
Nejvic me v listingu potesi osobni pristup k mistu (samozrejme ne typu: tohle je skola, do ktere chodim…) - neco z historie ve srozumitelne forme, ceho si vsimnout, az budeme na miste, kudy vede pekna cesta s vyhledem, jak sam autor misto obevil a proc chce, aby ho ostatni kaceri videli… - veci, ktere by clovek poradil kamaradovi, ktery prijel na dovolenou a chce vedet, kam se vydat na vylet.
V tom vidim smysl geocachingu - lepsi turisticky pruvodce.

Ten listing je bída bíd. Že jsou podobných stovky nic neomlouvá. Já bych se styděl mít podobnou. Ale co se dá dělat… Prostě cvak vypnout jako televizi. I když je dobře, že tam lidi dotáhne a ti, kteří o to stojí, si údaje zjistí sami. Jedině udělat na stejné téma propracovanější a výživnější a nabídnout alternativu :slight_smile:

bobi CZek:Sama mám za sebou cca 60 nalezených kešek ve Švédsku, a zde by patřil takhle provedený listing mezi ty "lepší". Tady se v listingu nejčastěji zmiňuje jaký typ plastové krabice byl použit, případně, kde je ukrytá. Dozvědět se něco o samotném místě se tu za příliš důležité nepovažuje…
Ja se ted chystam do Spanelska a tam listingy take moc neresi,ale je to skoda. Vzdycky mne potesi nejaky zajimavy udaj o miste,proc tam kes je,proc se tam autorovi libi.

Je to málo, ale zase by to nemělo být moc přehnané. Komu se bude chtít číst listing na 3 stránky? Nejlepší by bylo napsat takový půl- až stránkový listing a hodit třeba odkaz že více info "zde". Právě se chystám předělávat listing jedné naší kešky, protože je tam psané víc o obci než o samotném objektu… Ale ať si každý dělá, jak umí. Já osobně se snažím upravovat kešku podle reakcí v lozích. Třeba jednu teď budu předělávat asi už podruhé. :wink: