Zdravím
Mám v plánu založit pár keší,myslím že jsem našel i dost zajímavé místo v oblasti pro Kačery přímo panenské!!!
Informace o tomto místě jsem se snažil najít na internetu,marně…tudíž jsem psal na naše ministerstvo obrany-ani oni o tomto místě nemají žádné informace!!!
Leč jsem naším ministerstvem byl odkázán na Ústřední archiv Ministerstva obrany Ruské federace,kde by mi požadované informace měli poskytnout…
Nicméně Ruštinu neovládám a proto se chci zeptat zda jí ovládá někdo z Vás a případně mi byl nápomocen s přeložím žádosti do Ruštiny…
A nebo zda se mezi vámi najde někdo,kdo ví kde zapátrat a sehnat informace o pobytu Sovětských vojsk na našem uzemí a informace o jejich základnách na našem uzemí…
Děkuji předem za případnou pomoc!!
Ahoj,
pokud máš na mysli některý vojenský prostor, zabraný po roce 1968 Sovětskou armádou, tak si asi stačí uvědomit, že každé místo, jima obsazené, má nějakou historii už z dřívějška, která je regionální samosprávě samozřejmě známá. Pokud chceš popis toho období, kdy tam byla ona SA, tak se to na 99% stejně nedozvíš, ať ovládáš ruštinu nebo ne. Já jsem třeba 5 let pátral, která jednotka v určitém prostoru vůbec byla a to jsem je zažil osobně… Jestli mají stejný archivní zákon, jako my, tak do materiálů, mladších 30 let, tě stejně nikdo nepustí. Ale přeju ti hodně úspěchů.
Tak je mi jasné jaká je šance sehnat takové informace,ale jsem člověk zvědavý a pokud něco dělám tak chci mít jistotu že jsem odvedl dobrou práci a vyčerpal všechny možnosti…
Samotné místo je bez vojenské minulosti…přijeli,pokáceli kus lesa a postavily základnu s radarem…jenže takovou větu do listingu fakt napsat nechci…
Než se mi podaří něco vytáhnout od Rusu,tak mám v plánu obejít pár pamětníku,tam bych mohl nějaké to info taky získat…
a díky za přání