Zdravím, dneska jsem si koupil Oregona 550 a docela tu zuřím…
Co mám udělat, abych si otevřel přímo listingy keší a ne jen "navigovat k truhličce s pokladem"? Jsem premium, stáhnul jsem si pq a hodil to tam přes mapsource - to se nejeví jako správná cesta. Děkuji za rady
Neděkuj a hledej. Pokud to do tří minut nenajdeš, prodej někomu své premium členství a přístroj, protože pak pro tebe nemá význam.
Nehazej to tam Mapsourcem, ale ty soubory xxx.gpx (a jestli budeš chtit i wp tak xxx-wpts.gpx) zkopiruj do složky GPX v oregonu nebo radši na kartu. Ty waipointy spiš nedoporučuju, dost to zašlehá pamět.
Mapsource opravdu není ta správná cesta. Buď tam nahraj GPX přímo z PQ, nebo vygeneruj soubor dle libosti v nějakém jiném programu, třeba v Geogetu. Musíš pak použít správný formát GPX. Myslím že se to nazývá Original PocketQuery GPX. Pak tam dostaneš všechno. Mapsource tohle myslím neumí. Aspoň ne ten, který mám nainstalovaný v počítači.
Ale no tak…
Trochu shovívavosti a vlídnosti. Když jsem na začátku prázdnil vybalil svůj nový Oregon, tak jsem taky z toho byl docela na větvi. Návod, který je k němu přiložený, věnuje geocachingu dva nebo tři krátké odstavečky. Člověk se to musí učit za pochodu metodou pokus-omyl.
Z geogetu se to exportuje přes speciální plugin … v menu exportu je to GPX for newest Garmin GPS. Jeho zásadní výhodou oproti příménu nahrání GPX z PQ do Oregona je to, že odfiltruje z listingu věci, které ho jinak činí naprosto nečitelným … (ke stažení na webu geogetu)
Nebojte, shovívavý jsem dostečně. Ovšem pokud je tazatel zaregistrovaný od května 2009, pak předpokládám i jistou míru zkušenosti, minimálně s tímto forem. Dál už je to jen lenost.
Geoget a exportní makro samozřejmě vřele doporučuju. Bez nich bych si "praci" s keškama už asi neuměl představit.
Nicméně ta rada byla nejrychlejší řešení tvého problému, byla by škoda kdybys v záchvatu "zuřivosti" šlehnul tou 550 o zeď. ![]()
Bombis a MZ-CZ: Tak to se mi líbí, už to používám. Čeština s čárkami a háčky opravdu lahodí mému oku. Škoda, že to GS s Garminem nedokážou udělat sami. Díky za tip! ![]()