Ahoj,
chtěl bych se zde zeptat na vaše názory či postupy, kdy a jak často si logujete "Discovered It" u travelbugů a geocoinů.
logujete úplně vše, co spatříte na vlastní oči? Třeba u kamaráda, na srazu atd? Chcete mít zalogovaných co nejvíce trackables?
já vidím smysl například tehdy, když najdeme v keši TB/GS s kamarádem při společném odlovu a zalogovat vyzvednutí může jen jeden… V takovém případě chápu motivaci zanechat i svoji stopu v logu… a zároveň si k předmětu takto zanechat vazbu, abych se mohl v budoucnu podívat jak cestuje atd…
nebo jsem nedávno našel keš, kde byly dva předměty - coin a TB. Vzal jsem coin, ale TB jsem tam nechal dalšímu hledačovi. Tento TB jsem objevil, prohlédl, ale nepřemístil, zaloguju sio ho jako Discovered. Nějak mě zatím uniká smysl, proč zapsat log na předmět, který me třeba někoho ukáže doma…
Z pohledu majitele nějakého trackable je jistě dobrá každá zpráva o tom, že je předmět na světě. Takže i discovered je v pohodě. Ale uvítám spíš, když ho kačer z keše vyzvedne a brzo zase někam vloží, než když ho jen discoveruje.
Ano z hlediska majitele bych byl taky radsi, kdyby ho nekdo poponesl. Ale prijde mi blbe, kdyz najdu kes, kde je treba TB a GC, tak oboje odnest, to radsi vemu jedno a to druhe discoveruji.
vsak neboj, v db je to ulozeno s patricnym atributem.
a az to jednou GS rozsekne a nebude davat za Retrieve stejnej bod jako za Discovered, budou vsichni ti sberaci plakat
Ono jde taky o to, že řadu TB nebo GC v keškách ani nenajdeš, ale majitel je vozí sebou jen na eventy. Kromě jiného event je srovnatelný s jinou "keškou" a tudíž se přihodí to, že tam na nějaké ty TB/GC narazíš jako v krabičce. Osobně nevidím nic špatného na tom, když někdo kromě sbírání krabiček sbírá taky GC/TB a chce jich mít na svém seznamu "nálezů" co nejvíce.