Logbook v igelitu

Zajímal by mně váš názor na nepsanou kačerskou konvenci dávat logbook do zipovacího obalu. Jasně, chrání před vodou, ale má to smysl i

• pro logbook v pevných deskách
  • se zalaminovanými pravidly pro náhodné nálezce
  • v uzavřených krabicích
  • ve vzduchotěsných krabicích (clipbox aj.)
    ?

A na druhou stranu

• zip se po pár ročních období rozpadá
  • nebo se zkroutí tak, že nejde zavřít celý
  • a i když ano, tak ho kačeři občas zavřou jen tak halabala

No drtivá většina zipáků na který narazím já ,je většinou roztrhaných ,propíchaných tužkou a většinou jdou už jen stěží zapnout.Ale smysl určitě maj.Když do kešky zateče určitě aspoň trochu před vodou ochrání a většinou s logbookem tam bejvá i tužka takže je jasný že asi není určená na trade.

Taky narazím pokaždé na roztrhaný, ale nikdo zatím nevymyslel lepší řešení. I v kvalitních lock and lock krabkách bývá občas vlhko a potom to ochránit může. Vytvářím vlastní kešku a tam udělám ve vodotěsném obalu ještě pidi lock and lock krabku na logbook, v takovém případě opravdu igelit dávat nebudu.

no a drtivou vetsinu rozbitych zipaku, ktere potkam tak menim za nove. nevadi mi jejich pritomnost, opodstatneni to myslim ma

Osobně proti nim nic nemám. Nějaký plastový pytlík, až už zip nebo ne, chrání logbook také třeba před rozpatlanými bonbóny. Dále když vkládám trackable, tak ho vždy přiložím do pytlíku k logbooku, aby nezapadl mezi věci pro trade.